Spoznajte NIVEA izdelke za zaščito pred soncem.

bebe-sampon-header

Vse o šamponu za dojenčke

Vse, kar morate vedeti o učinkoviti rabi šampona za dojenčke

Šampon za dojenčke je ključnega pomena pri ohranjanju čistih in zdravih las ter lasišča vašega dojenčka. Seveda pa to še ni vse - šampon za dojenčke je namreč veliko več.

Vse, kar morate vedeti o šamponu za dojenčke

Glavica vašega otroka si zasluži le najboljše - odkrijte, kaj lahko pričakujete od šampona za dojenčke in izberite najnežnejšega za svojega otroka.

V čem se šampon za dojenčke razlikuje od navadnih šamponov?

Vedeti morate, da so lasje in lasišče vašega otroka veliko bolj občutljivi kot vaši. Šamponi za dojenčke kot je na primer NIVEA Baby izjemno blag šampon za dojenčke vsebujejo še posebej nežno formulo s kamilico, ki nežno čisti in hkrati pomirja lasišče. Poleg tega vzdržuje naravni pH lasišča in ohranja lase mehke in gladke. Najboljše pri vsem tem pa je, da niti malo ne draži oči, kar pomeni, da med kopanjem dojenčka ne bo nobenih solz! Naj kopanje postane enostavno in prijetno opravilo za vas in vašega najmlajšega s šamponom, narejenim posebej za potrebe dojenčkov.

Šampon za dojenčke ni namenjen le dojenčkom

mama-i-beba

Tudi mame lahko uporabljajo šampon za dojenčke. Marsikateri odrasli opaža, da šampon za dojenčke njihove lase dela mehkejše in jim omogoča lažje razčesavanje.

5 možnih načinov uporabe šampona za dojenčke, ki vas bodo presenetile

  • pranje posode
  • čiščenje čevljev
  • čiščenje preproge
  • umivanje pasjega kožuha
  • odstranjevanje madežev iz oblačil

Najboljši način umivanja in nege dojenčkovih las

Dober šampon za dojenčke lasem in lasišču vašega otroka nudi vso potrebno nego. Vsekakor poiščite izdelek, ki ohranja naravni pH lasišča ter ne draži občutljive dojenčkove kože. Poskusite z uporabo NIVEA šampona kot je na primer NIVEA Baby šampon izjemno blag za dojenčke, ki je bil zasnovan posebej za otroke. Dojenčkovih las ni potrebno umivati vsak dan, saj mu to lahko celo škoduje in izsuši njegovo občutljivo kožo. Najboljše je, da dojenčkove lase umivate samo, kadar je to res potrebno. Namesto umivanja las, lahko vsakodnevno z vlažno krpico nežno odstranite vso umazanijo ter morebitne nečistoče.

Nežni šamponi za dojenčke, ki negujejo lase in lasišče vašega otroka.

Lasišče dojenčka - osnove

Dojenčkovo lasišče zahteva posebno nego za zdravo rast las in preprečevanje nevšečnosti, kot je nastanek temenc.

Kdaj bodo mojemu dojenčku zrasli lasje?

Je vaš dojenček še vedno brez las? Razlog se skriva v lasišču. Če je mehko, brez prhljaja in rdečice, potem nimate razloga za skrb. Rast las je dolgotrajna, njen razvoj pa se razlikuje od otroka do otroka.

Zaščita las ter lasišča v poletnih mesecih

beba-u-pijesku

V času poletne vročine je zelo pomembno, da primerno zaščitite občutljive lase in lasišče vašega dojenčka. Pokrijte ga s klobučkom in se izogibajte neposredni sončni svetlobi kolikor je to mogoče.

Ali so temenca nevarna za mojega dojenčka?

blaga-nega

Temenca so povsem nenevarna in ponavadi izginejo sama od sebe pri dojenčkih med 6. in 8.mesecem. Lahko pa jih odstranite z NIVEA Baby negovalno olje za dojenčke, tako da ga vmasirate v lasišče in nato temence nežno odstranite z nežno ščetko za otroke.Zakaj dojenčkovo lasišče potrebuje blago nego?

Koža na lasišču otrok in novorojenčkov še ni popolnoma razvita, zato je še posebej občutljiva. Vloga lasišča ni pomembna le zaradi zaščite glave in možganov, ampak je ključnega pomena za rast las, hkrati pa preprečuje tudi kožne infekcije v času otroštva.

Rast dojenčkovih las je lahko občasna in neenakomerna, nekaterim lahko celo izpadajo lasje. Vzroki sicer še niso znani, lahko pa ste povsem brez skrbi tudi, če  vaš dojenček pri enem letu starosti še vedno nima las. Enako velja za barvo in teksturo las, ki se lahko v zgodnjih življenjskih obdobjih pogosto menjavata. Pozorni bodite le na to, da je lasišče zdravo.

Pri dojenčkih so temenca pogost pojav. Kažejo se v obliki mastnih in luskastih predelov na koži, ki verjetno nastanejo zaradi viška olja ali visoke ravni hormonov. Temenca sicer niso nalezljiva.

Najboljše za vašega dojenčka od prvega dne dalje

Ker si vaš dojenček zasluži le najboljšo nego in zaščito, mu privoščite NIVEA Baby nego. Od prvega dne dalje.