Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

Spoznajte vsa NIVEA negovalna mila in kreme za roke.

arganovo olje za nego kože in las

Arganovo olje - revolucija v negi kože in las

Že poznate čudežno naravno sestavino za lepo kožo in lase? Odkrijte, od kod izvira arganovo olje in zakaj je tako  cenjeno tudi v negovalnih izdelkih NIVEA.

Arganovo olje - dragoceni dar narave

Od kod izvira, zakaj je tako cenjeno in kako se uporablja  - zbrali smo najpomembnejša dejstva o arganovem olju.

arganovo olje dejstva

Od kod izvira arganovo olje?

Arganovo olje pridobivajo iz plodov arganovih dreves, ki rastejo le na jugozahodu Maroka. Čeprav smo ga drugod po svetu množično spoznali žele pred dvema desetletjema, pa so ga arabski zdravilci uporabljali že pred tisočletjem. Maročani arganovo drevo imenujejo tudi drevo življenja. Zraste do višine desetih metrov in odlično prenaša visoke temperature ter sušna obdobja, uspeva pa tudi do 200 let! Plodove, ki jih drevo rodi enkrat letno, maroške ženske oberejo in posušijo na soncu. Nato odstranijo meso in koščice razbijejo, da pridejo do jedrc. Ta zmeljejo v kamnitih mlinih in tako pridobijo dragoceno olje, ki se uporablja tako v prehrani kot v kozmetiki.

 

Zanimiva dejstva o arganovem olju

  • Vsebuje dvakrat več vitamina E kot olivno olje, zato deluje kot močan antioksidant.
  • Je eno najredkejših olj na svetu, saj arganovo drevo raste le na jugozahodu Maroka.
  • Maročanke ga uporabljajo za masažo dojenčkov, saj verjamejo, da ima zdravilne učinke.
  • Leta 1998 je UNESCO arganov gozd razglasil za svetovno dediščino človeštva, že leta 2001 pa je bil organiziran prvi festival arganovega drevesa.
  • Nad plodovi z arganovih dreves so posebej navdušene koze, ki pogosto plezajo po drevesih, da bi se dokopale do malice.
 

arganovo olje in koze

Za kaj se uporablja arganovo olje?

UTRGAJTE SI TRENUTEK ZASE

Uživajte v omamnem vonju in čudovitem občutku, medtem ko razvajate svojo kožo z oljnim losjonom za telo, ki smo ga obogatili z arganovim oljem.

NIVEA oljni losjon Rose & Argan Oil

Razvajajte svojo kožo in čute

Vzemite si trenutek zase in se razvajajte z NIVEA oljnim losjonom Rose & Argan Oil. Čudovit vonj vrtnice in blagodejna moč naravnega arganovega olja sta kot nalašč za razkošno masažo po napornem dnevu.

Naravne sestavine v NIVEA izdelkih

Veste, katere naravne sestavine se skrivajo v NIVEA izdelkih? Predstavljamo vam dva favorita v negi kože - karitejevo maslo in alojo!

Karitejevo maslo

Cenjeno zaradi svojih vlažilnih in hranilnih lastnosti, je karitejevo maslo pogosta sestavina tudi v NIVEA izdelkih za nego kože in las.

Aloja

Uporaba aloje v zdravilne in lepotne namene sega že več kot 6000 let v preteklost. Odkrijte blagodejne učinke, zaradi katerih je aloja še dandanes pomembna sestavina v številnih kozmetičnih izdelkih.