Spoznajte vsa NIVEA negovalna mila in kreme za roke.

karitejevo maslo

KARITEJEVO MASLO - NARAVNI BALZAM ZA KOŽO IN LASE

Cenjeno zaradi svojih vlažilnih in hranilnih lastnosti, je karitejevo maslo pogosta sestavina tudi v NIVEA izdelkih za nego kože in las.

ČUDOVITO KARITEJEVO MASLO

Ta nepogrešljiva sestavina v negi kože in las je eno najboljših vlažilnih sredstev iz narave. Pa veste, od kod izvira karitejevo maslo?

Sestavni del afriške kulture

Karitejevo olje in maslo pridobivajo iz oreščkov karitejevega drevesa v zahodni Afriki. Afriški zdravilci izvlečke iz oreščkov že tisočletja uporabljajo kot hrano, zdravilo, celo zaščito pred sončnimi žarki. Plodove praviloma obirajo iin obdelujejo ženske na tradicionalen način, pot do končnega izdelka pa je dolgotrajna. Zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin je karitejevo maslo kot nalašč za nego suhe kože, ki ji vrača prožnost.

karitejevo olje

Karitejevo maslo ali olje? Tako karitejevo olje kot maslo imata blagodejne učinke na kožo in lase, razlika v teksturi pa je tista, ki ju ločuje. Karitejevo olje s svojo tekočo strukturo mehča kožo, medtem ko jo karitejevo maslo bolje ščiti pred zunanjimi vplivi.

ženska na plaži - karitejevo maslo

Poleg vseh čudovitih lastnosti, ki jih ima, karitejevo maslo pomaga tudi pri zaščiti kože pred škodljivimi UV-žarki. A, pozor, njegov zaščitni faktor je zelo nizek (ZF 6), zato je veliko bolj zanesljiva uporaba losjona za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem, kot je denimo NIVEA SUN Protect & Moisture.

  1. Karitejevo maslo je resnično kraljevska lepotna skrivnost, saj naj bi ga uporabljala celo egipčanska vladarica Kleopatra.
  2. V Afriki karitejevo maslo uporabljajo na najrazličnejše načine, tudi kot sredstvo za zaščito pred soncem.
  3. Naravno karitejevo maslo ima svojo vlogo tudi v medicini, kot sestavni del zdravilnih, protivnetnih mazil, ki pomirjajo razdraženo kožo.
  4. Ta cenjena naravna sestavina se uporablja tudi za nego nosečniščega trebuščka, saj preprečuje nastanek strij.
  5. Karitejevo maslo se lahko uporablja celo za pripravo čokolade, a malce spremeni njen okus.

ZA KAJ VSE UPORABLJAMO KARITEJEVO MASLO?

Karitejevo maslo je nepogrešljiva sestavina v izdelkih za nego las, kože obraza, telesa, rok in ustnic.

KARITEJEVO MASLO V NIVEA IZDELKIH

Številni NIVEA izdelki vsebujejo čudovito karitejevo maslo. Predstavljamo vam tri, ki jih preprosto morate vključiti v svojo vsakdanjo nego.

NIVEA krema za roke Smooth Care

NIVEA Smooth Care krema za roke

Želite imeti gladke in negovane roke ves dan? Potem je prava izbira za vas NIVEA krema za roke Smooth Care. Bogata formula s karitejevim maslom krepi zaščitni sloj kože in poskrbi, da roke ostanejo mehke in voljne.

NIVEA mleko za telo Smooth Sensation

NIVEA mleko za telo Smooth Sensation

Začnite dan z bogato hranilno nego! NIVEA mleko za telo Smooth Sensation s karitejevim maslom zagotavlja globinsko vlaženje za dolgotrajno bolj gladko kožo tudi več dni. Ob nanosu se stopi na koži in ustvari neprecenljivo zaščitno plast.

Balzam za ustnice Labello Original

Labello Original

Le kdo ga ne pozna? Balzam za ustnice Labello Original globinsko nahrani ustnice z inovativno formulo za zadrževanje vlage. Obogaten z jojobinim oljem, karitejevim maslom in pantenolom, zagotavlja a mehke, gladke in naravno lepe ustnice vsak dan.

Naravne sestavine v NIVEA izdelkih

Zdaj, ko ste spoznali negovalno moč karitejevega masla, odkrijte, katera dragocena olja se še skrivajo v NIVEA izdelkih.

Arganovo olje

arganovo-olje-naravne sestavine

Že poznate čudežno naravno sestavino za lepo kožo in lase? Odkrijte, od kod izvira arganovo olje in, zakaj je tako cenjeno tudi v negovalnih izdelkih NIVEA.

Mandljevo olje

mandljevo-olje-naravne-sestavine

Zaradi svoje bogate sestave in blagodejnih učinkov na kožo je mandljevo olje pomembna sestavina v negovalnih NIVEA izdelkih.