Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

Nasveti
3 Tips

NIVEA preverja mite o deodorantih. Kaj drži in, kaj lahko mirno pozabite?

  • Če se boste stuširali z mrzlo vodo, se ne boste potili. To drži le kratkoročno. Hladen tuš v resnici ohladi telo, a se telo v kratkem času ogreje nazaj.
  • Če deodorante uporabite na sveže obriti koži, tvegate pekoč občutek. Ne drži: pekočega občutka ne povzročajo deodoranti, ampak britje občutljive kože. Zato vam svetujemo, da pri britju vedno uporabljate peno ali gel za britje. Preizkusite NIVEA Protect & Shave gel za britje za prijeten občutek gladke kože in kar najboljše drsenje brivnika. Nato pa uporabite deodorant brez alkohola, kot je denimo NIVEA Protect & Care dezodorant antiperspirant. V vsakem primeru pa ne nanašajte na kožo antiperspirantov takoj po britju.
  • Še eno prepričanje: Deodoranti in antiperspiranti mašijo pore v koži. V resnici deodoranti brez aluminijevih soli delujejo na površini kože, kjer nevtralizirajo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Za razliko od antiperspirantov, ki za omejen čas zaprejo pore in zmanjšajo potenje. To vam zagotavlja svež občutek in nima prav nobenega vpliva na vašo kožo. Ta lahko tako še naprej prosto diha.