Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

Spoznajte vsa NIVEA negovalna mila in kreme za roke.

mandljevo olje za lepo kožo

MANDLJEVO OLJE - SLADKA RAZVADA ZA KOŽO

Zaradi svoje bogate sestave in blagodejnih učinkov na kožo je mandljevo olje pomembna sestavina v negovalnih NIVEA izdelkih.

Vsestransko uporabno in cenjeno mandljevo olje

Naravno mandljevo olje je bilo cenjeno že pred davnimi časi, njegova uporaba pa nadvse razširjena.

mandljevo olje

Od kod izvira mandljevo olje?

Odgovor se skriva v imenu. Mandljevo olje pridobivajo iz surovih mandljev. Drevo mandljevec uspeva v toplejših predelih zahodne Azije in severne Afrike, danes pa ga vzgajajo predvsem na Mediteranu, a tudi drugod po svetu. Postopek hladnega stiskanja mandljevega olja iz posušenih mandljev poznamo še iz starodavnih časov. Olje je bledo rumene barve, zelo nežnega, sladkega vonja. V zdravilne namene, predvsem za masaže, so mandljevo olje uporabljali že davno tega, v srednjem veku pa je postalo priljubljena sestavina v kulinariki. Dandanes je njegova vloga najvidnejša v lepotilnih in negovalnih izdelkih, saj ima številne pozitivne učinke na kožo in obraz.

 

Kaj vsebuje mandljevo olje?

  • vitamin E,
  • kalij,
  • cink,
  • mononenasičene maščobne kisline in
  • beljakovine.

mandljevo olje

5 načinov uporabe mandljevega olja

Mandljevo olje je čudovita rešitev za suho in občutljivo kožo obraza in telesa, tudi kožo dojenčkov. Uporabite pa ga lahko tudi za lepe lase in stopala.

Bogata hranilna nega za suho kožo

Je lahko NIVEA mleko še boljše? Da! Izboljšanja formula s serumom za intenzivno vlaženje in 2-kratno količino mandljevega olja bo naredila vašo kožo vidno bolj gladko.

nivea mleko za telo

Namig: da bi preprečili nastanek suhe kože, uporabljajte negovalno mleko za telo vsak dan, takoj po tuširanju ali kopanju.
 

Negovalna olja v NIVEA izdelkih

Zaradi svoje bogate sestave in blagodejnih učinkov so olja pomembna sestavina v negovalnih NIVEA izdelkih. Odkrijte katera se še skrivajo v NIVEA izdelkih.

Arganovo olje

Že poznate čudežno naravno sestavino za lepo kožo in lase? Odkrijte, od kod izvira arganovo olje in, zakaj je tako cenjeno tudi v negovalnih izdelkih NIVEA.

Jojobino olje

Odkrijte zakaj je to olje omamnega vonja tako posebno in, zakaj bi ga morali vključiti v svojo dnevno lepotno rutino.