Spoznajte NIVEA izdelke za zaščito pred soncem.

staranje-kože

Zbogom, gube: vse, kar morate vedeti o negi zrele kože

Kako upočasniti staranje kože

V 25. letu starosti se začne neizogibni proces staranja kože. Zdrav življenjski stil in nega kože s primernimi izdelki lahko vidno zmanjšajo znake staranja kože. Spoznajte, kdaj začeti z uporabo izdelkov, ki preprečujejo staranje kože in kako upočasniti proces staranja kože.

Vzorci staranja kože

Staranje kože je zelo kompleksen proces, ki je odvisen od številnih dejavnikov in različno vpliva na posamezne dele kože. Staranju kože se ni mogoče izogniti, vendar lahko, če proces razumete, lažje ugotovite, kaj nanj vpliva in kateri ukrepi proti staranju so najbolj učinkoviti.

zrela-koža-gube

Med prvimi znaki staranja kože so tanke linije in gube na obrazu. Najpogosteje so najprej opazne malo globlje "smejalne gube" okrog ust in ob kotičkih oči. Pojavijo se tudi vodoravne gube na čelu in pokončni gubi med obrvmi, ki so najpogosteje posledica mrščenja.

Kaj povzroča staranje kože?

NOTRANJI VZROKI

Genetski dejavniki in način življenja lahko pomagajo povzročiti prezgodnje staranje kože. Glavni vzrok prezgodnjega staranja kože so prosti radikali, ki nastajajo kot posledica UV-sevanja, prekomernega pitja alkohola, nezdravega stila prehranjevanja, kajenja in stresa.

Na potek procesa staranja kože vpliva tudi tip kože. Na suhi koži bodo na primer gube vidne hitreje, kot na drugih tipih kože. Tudi osebe s svetlo in občutljivo kožo pogosteje dobijo gube že v mladosti.

V menopavzi pride do temeljitih sprememb v hormonskem ravnovesju. Ena najbolj značilnih je zmanjšana proizvodnja estrogena. Posledica tega je zmanjšan pretok krvi, zato koža deluje tanka in oslabljena, hkrati pa prične hitreje izgubljati elastičnost. Rezultat: koža izgublja rožnati odtenek in mladosten videz.

ZUNANJI VZROKI

Oksidativni stres pomeni nastajanje prostih radikalov v našem telesu, najpogosteje kot posledica sončnih žarkov, onesnaženega zraka in nezdrave prehrane. Prosti radikali lahko povzročijo veliko škode v strukturi kože in s tem vplivajo na njeno prezgodnje staranje. V nadaljevanju odkrijte, kakšne spremembe življenjskega stila lahko pomagajo upočasniti staranje kože.

Kateri izdelek izbrati?

Prvi znaki staranja se pokažejo po 25. letu, zato je to čas, da začnete s prvo nego proti staranju kože. Že veste, kateri izdelek boste izbrali? V nadaljevanju spoznajte NIVEA izdelke proti gubam in odkrijte ali so primerni za vas.

krema-proti-gubam

ŽENSKE NAD 25 LET

NIVEA Q10 plus linija združuje izdelke, ki učinkovito zmanjšujejo gube in s tem pomagajo preprečiti prezgodnje staranje kože. Formula vključuje velike količine koencima Q10, ki pospešuje obnavljanje kože in ščiti pred prostimi radikali.  Z leti se proizvodnja kolagena Q10 v koži zmanjšuje, zato ga je potrebno nadomestiti z uporabo primernih izdelkov za nego kože.

NIVEA Q10 plus dnevna krema proti gubam je namenjena starejšim od 25 let. Koži daje svežino in mladosten sijaj ter zmanjšuje znake utrujenosti. Hkrati zagotavlja potrebno količino koencima Q10 in kreatina, ki pomagajo v borbi proti gubam. Zaščitni faktor SPF 15 in UVA-filtri pomagajo ščititi kožo pred staranjem zaradi vpliva sončnih žarkov.

ŽENSKE NAD 30 LET

Ženskam nad 30 let svetujemo uporabo ostalih izdelke iz linije NIVEA Q10 plus za nego kože. NIVEA Q10 plus formula proti gubam dokazano zmanjšuje globino vidnih gub in preprečuje nastanek novih ter povečuje količino koencima Q10 v koži. Za najboljše rezultate svetujemo kombinacijo krem za dnevno in nočno nego z dopolnilnimi izdelki kot so NIVEA Q10 biserni serum proti gubam in NIVEA Q10 plus roll-on za področje okrog oči.

cellular-proti-gubam

ŽENSKE NAD 40 LET

Za obnavljanje upočasnjenega celičnega metabolizma priporočamo NIVEA Hyaluron CELLular Filler linijo, ki je navdušila tudi Monico Bellucci. Za popolno nego zrele kože, uporabite kombinacijo NIVEA Hyaluron CELLular Filler dnevne in nočne kreme ter edinstvenega 14-dnevnega tretmaja v ampulah, ki vsebuje največjo koncentracijo hialurona med NIVEA izdelki za nego obraza. Ta linija ponovno aktivira tvorbo koži lastne hialuronske kisline in kolagena ter gube zapolni od znotraj. Rezultat je dokazano bolj čvrsta in globinsko navlažena koža.

zrela-koža-staranje

ŽENSKE, STAREJŠE OD 55 LET

Obnavljujoča nega proti gubam 65+ Anti-Wrinkle preprečuje izsuševanje kože s formulo, ki vsebuje dragoceni izvleček soje in hidramin. Pomaga obnavljati zahtevno zrelo kožo in vidno zmanjša globoke in površinske linije. Linija združuje dnevno kremo proti gubam 65+ in nočno kremo proti gubam 65+.

NIVEA linija proti gubam 65 + je linija, ki zmanjšuje vse najbolj vidne znake staranja kože. Izdelki, ki vsebujejo izvleček soje, vplivajo na nastanek kolagena v koži in na naraven način povečujejo količino hijaluronske kisline v kožo. S tem učinkovito zmanjšujejo gube in preprečujejo nastanek pigmentnih madežev. Linija vsebuje zelo hranljivo dnevno in nočno kremo.

 

 

Kako preprečiti pretirano staranje kože

Čeprav je staranje kože povsem naraven in neizogiben proces, ga lahko z zaščito kože pred zunanjimi vplivi precej upočasnite. Odkrijte nasvete za spremembo življenjskega stila, ki lahko vašemu obrazu podarijo mladosten videz.

zrela-koža-gube-čiščenje

Pravilna nega kože, redna telesna dejavnost, uravnotežena prehrana in redno obnavljanje kože pripomorejo k preprečevanju staranja kože in zmanjšanju vidnih znakov staranja. To je prava pot do mladostnega videza kože!

Ne izpuščajte korakov čiščenja

Izdelki za preprečevanje staranja kože so zelo pomembni, ob tem pa ne smete zanemariti tudi pomembnosti čiščenja kože in odstranjevanja nečistoče z obraza. Vsak večer odstranite ličila in temeljito umijte obraz, šele za tem nadaljujte z nego. Enkrat tedensko obraz očistite s pilingom, da bo vaša koža videti mlajša in sveža.