Zaščita pred soncem za otroke

NASVETI ZA ZAŠČITO PRED SONCEM IN SONČNE KREME ZA OTROKE

Zaščita, zaščita, zaščita: v sončnih dneh nikoli ne pozabite zaščititi otrok s kremo za sončenje za otroke – za brezskrbno poletno zabavo!

Otroška koža – posebej občutljiva in ranljiva

Koža dojenčkov in malčkov potrebuje kremo za sončenje za otroke z izjemno visoko zaščito pred soncem, ker je veliko tanjša in bolj občutljiva kot koža odraslih. V prvih letih življenja otroška koža namreč še nima lastne zaščite pred škodljivimi UV-žarki in UV-sevanjem in se še ne obnavlja tako hitro. Koža tako ne tvori primerne odebelitve ali posebnih pigmentov, ki bi jo ščitili pred škodljivimi  UV-žarki. Na soncu bodite zato še posebej previdni in jih vedno zaščitite s primerno sončno kremo za otroke, saj so sončne opekline v otroštvu glavni razlog za pojav kožnega raka v odrasli dobi.

Na sonce primerno oblečeni

Majhni otroci bi poleti najraje strgali vsa oblačila s sebe in se gibali na prostem povsem goli – zlasti na plaži ali ob zunanjem bazenu. Čeprav je skušnjava, da bi jim to dovolili velika, pa morate otroke že od vsega začetka izpostavljenosti soncu primerno obleči in s tem zaščititi.

Najboljša zaščita pred soncem za otroke

Najboljša zaščita pred soncem je senca. Dojenčki v prvem letu življenja namreč sploh ne bi smeli biti na žarečem soncu.

Dermatologi priporočajo, da dojenčkov in malčkov do tretjega leta starosti ne izpostavljamo neposrednim sončnim žarkom za dalj časa. Pri otrocih se zaradi njihove občutljive kože namreč hitro lahko razvije alergija na sonce ali pa pride do sončnih opeklin. Kadar to ni mogoče, jih moramo zaščititi z ustreznimi oblačili in izdelki z visoko zaščito pred UV-žarki. Za otroka uporabite kremo za sončenje za dojenčke z visokim zaščitnim faktorjem, če se odpravljate na bazen ali plažo, pa se prepričajte, da je izdelek ekstra vodoodporen.

Otroška oblačila, ki v sončnih dneh ne smejo manjkati

Oprema za zadrževanje na soncu poleg otroških krem za sončenje nudi še dodatno nego občutljive otroške kože:
  • Pokrivalo, ki ne ščiti samo glave, ampak tudi vrat, ušesa in obraz.
  • Široke srajce in hlače, ki so udobne in zračne. Priporočljiva so tako imenovana UV-zaščitna oblačila, ki z impregnacijo in posebno tehniko tkanja nudijo posebno zaščito pred UV-sevanjem. Zaščitni faktor UV zaščitnih oblačil mora biti najmanj 30.
  • Za zadrževanje ob vodi in v njej so zelo primerne tudi UV-majice, ker ščitijo hrbet, ramena in prsni koš.
  • Sandali, ki zadostno pokrivajo nart in peto. Nart je eden najbolj ranljivih predelov našega telesa.
  • Sončna očala z UV-zaščito.

Katera zaščitna krema za sončenje je prava za otroke?

Ustrezna zaščita pred soncem za otroke

Ko ste na plaži, je otroke težko temeljito namazati po telesu, saj je njihovo navdušenje nad igro v pesku ali ob vodi na vrhuncu. Zato je priporočljivo, da zaščitni izdelek nanesete na kožo že doma. Uporabite izdelek v obliki spreja, ki se hitro vpije v kožo in je enostaven za nanos.




Zaščita pred soncem za otroke

Dele telesa, ki jih ne morete ustrezno zaščititi z oblačili, namažite s primerno sončno kremo za otroke. Ker se pri otrocih koža sama ščiti pred UV-sevanjem le nekaj minut, je njihova koža zelo dovzetna za alergijo na sonce in sončne opekline, morajo biti otroci vedno namazani še preden so izpostavljeni soncu. Najprimernejši so kreme za sončenje za otroke z zaščitnim faktorjem 50+, kot je NIVEA Sun družinski sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF. Svetlo zelena barva otroške sončne kreme, ki kasneje izgine, omogoča še lažji nanos, hkrati pa ponuja še več zabave za vaše najmlajše.

Zabava na soncu

Bolj kot je nanos izdelka zabaven, rajši ga bodo otroci uporabljali. Zato so na voljo obarvane kreme za sončenje za otroke kot je NIVEA SUN Kids otroška krema za zaščito pred soncem ZF 20, s katerim je nanašanje kreme zabavnejše. Barva zagotavlja popoln nanos, ki po nanosu izgine.

Čas kosila – igra v senci ali počitek

Med 11. in 15. uro bi se morali tako otroci, kot tudi odrasli povsem izogibati soncu, saj je v tem času UV-sevanje najmočnejše. Skušajte najti senčne prostore ali pa ostanite v hiši.

S senčniki ali ponjavami ustvarite prijetne senčne prostore na vrtu, kjer se lahko otroci igrajo tudi v opoldanskem času. Ne pozabite, da otroci tudi v senci potrebujejo ustrezna oblačila ter zaščitno kremo pred soncem. Ukrepajte takoj, če jih slučajno opeče sonce.

Če ste na morju, za igranje v pesku, škropljenje in plavanje izkoristite zgodnje jutranje in pozne popoldanske ure – to ni le bolj zdravo, temveč tudi veliko bolj prijetno! Kljub temu nikoli ne pozabite na zaščito in jih temeljito namažite s kremo za sončenje za otroke kot je NIVEA Swim & Play ZF 50 + sončna krema.

header-sand-generic

ŠE VEČ NASVETOV O ZAŠČITI PRED SONCEM

Za vas smo izbrali najboljše nasvete in namige za brezskrbne užitke na soncu.

Vse o zaščiti pred soncem in lepi, porjaveli koži

Naravna pigmentacija kože vpliva na našo porjavelost. Kadar je koža izpostavljena, spodbudimo naš pigment, ki nato odvisno do tipa kože potemni v različne odtenke, melanin pa zagotovi dolgotrajno barvo. Odkrijte NIVEA izdelke za zaščito kože pred soncem, ki vam bodo pomagali do enakomerne porjavelosti in zaščite kože pred soncem. Ob tem pa ne spreglejte koristnih nasvetov in namigov za zaščito pred soncem in nego kože po sončenju.