Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

Spoznajte NIVEA izdelke za zaščito pred soncem.

Frumusete Mituri antet

Miti o negi: držijo ali ne?

Čas je, da spoznate resnico!

Nasveti naših babic so pogosto dobri in koristni. Žal pa so nekateri med njimi bolj podobni pravljicam. Za vas smo preverili dvajset mitov o negi in jih dopolnili s sodobnimi znanstvenimi spoznanji.

Zmote in napačna prepričanja

Kaj je mit?

Beseda mit izvira iz grščine in označuje zmotna prepričanja, v katera ljudje verjamejo brez dokazov, čeprav pogosto že dolgo nimajo več nobene zveze z aktualnimi spoznanji. Zakaj miti tako trdovratno vztrajajo v naši zavesti? Na primer, ker smo se tega naučili že v mladosti in nato nikoli pozabili. In tako pri vsakodnevnih kopalniških opravilih že od nekdaj ponavljamo določene stvari – preprosto zato, ker vanje verjamemo in smo jih navajeni opravljati. Preverili smo mite na področju nege obraza in las in odkrili zanimiva zmotna prepričanja.

Miti o negi obraza

Res mislite, da lahko zobna pasta pomaga pri mozoljih? Nekatera prepričanja so povsem zgrešena, a se prenašajo iz generacije v generacijo. Zbrali smo nekaj mitov o negi obraza in razkrili resnico.

Miti o negi las

Na glavi imamo šest milijonov las. In nešteto prepričanj se vrti prav okoli nege las in tega, kako bi jih kar najhitreje zrastlo čim več. Kaj imajo miti skupnega s šamponom? Enkrat jih je potrebno temeljito izprati. Pa dajmo!

Miti o telesu

Poglejmo od blizu nekaj lepotnih mitov – od glave do pet. Boste s potenjem res shujšali? Bi morali vodo piti še dolgo po tem, ko niste več žejni? Naj bo resnica taka ali drugačna, tukaj je.

Vsakdanji miti

Kaj se skriva za govoricami, da čokolada povzroča mozolje? Pomagamo vam razumeti nekatera prepričanja in razkriti nekatere zmote.