Spoznajte vsa NIVEA negovalna mila in kreme za roke.

vaje za sproščanje

Preproste vaje proti stresu

Kako se soočiti s stresom doma in v službi

Sodoben način življenja postaja vse bolj stresen in nič nenavadnega ni, če se vam zdi, da ne zmorete narediti vsega. Zato je ključnega pomena, da se naučite sproščanja.

Kako se sprostiti na delovnem mestu?

Običajno je raven stresa najvišja prav na delovnem mestu. Svetujemo vam, kaj lahko storite, da se sprostite.

Dihalne vaje lahko pomagajo proti stresu

stres na delovnem mestu

Spopadanje s stresom v službi mnogim predstavlja resno težavo, celo do te mere, da se že v nedeljo bojijo delovnega tedna, ki je pred njimi. Četudi je določena mera stresa produktivna, pa ima prekomeren stres lahko negativen učinek na vaše fizično in psihično počutje.

 

 

Eden od načinov, da se pomirite med stresno situacijo, je, da prevzamete nadzor nad svojim dihanjem. Ne le, da boste tako pomirili svoj živčni sistem, temveč boste svoje možgane zaposlili s pravilnim dihanjem, namesto da bi se ubadali s skrbmi.

Cilj je, da pljuča napolnite s čim večjo količino svežega zraka, zato dihajte globoko iz trebuha. Na ta način boste v telo sprejeli več kisika, kot če bi plitvo dihali, posledično pa se boste sprostili. Za preizkus, ali dihanje izvajate pravilno, položite eno roko na prsi in drugo na trebuh. Ob globokem vdihu skozi nos bi se morala roka na trebuhu premakniti navzgor, roka na prsih pa ostati pri miru.

Ko vdihnete in izdihnete, se osredotočite na to, kako se vaše telo počuti in se poslovite od negativnih občutkov in stresa. Po nekaj minutah dihanja bi se morali počutiti bolj pozitivno in pripravljeni, da se spoprimete z izzivi, ki vas čakajo.

Čas zame – sproščanje doma

V udobju lastnega doma se sprostite s pomočjo izbrane negovalne rutine.

Sprostite se z razkošno nego kože

Skrbna nega kože s kakovostnimi izdelki vam bo pomagala, da se sprostite in pozabite na stres. Za večino žensk so dragoceni trenutki, ko si lahko vzamejo čas zase in za razvajanje, pravi balzam proti stresu.

Da bo vaša koža mehka in lepa, uporabite NIVEA kremni piling za telo, ki z drobnimi luščilnimi delci odstrani odmrle kožne celice, medtem ko kroglice vitamina E kožo nahranijo in naredijo žametno mehko. Po uporabi pilinga kožo negujte z bogatim hranilnim mlekom za telo NIVEA Nourishing. Patentirana formula z minerali in mandljevim oljem kožo oskrbi z dolgotrajno vlago.

Uživajte v dolgi, sproščujoči kopeli

ženska v kopeli

Uživanje v topli, sproščujoči kopeli je popoln način, da se znebite stresa po napornem dnevu. Zakaj si ne bi prižgali nekaj dišečih svečk, izbrali pomirjujočo glasbo in vodi dodali eno od treh NIVEA kopeli 2-v-1, ki bodo sprostile vaše čute in nežno poskrbele za kožo.

5 načinov za spročanje doma

  • Za nekaj ur dnevno izklopite svoj mobilni telefon.
  • Udobno se namestite na kavč in poslušajte pomirjujočo glasbo.
  • Poskusite se znebiti odvečnih stvari v svojem domu - nered lahko povzroča stres.
  • Joga je odlična vadba, da se osredotočite nase in naredite nekaj dobrega za dušo in telo.
  • Pripravite si skodelico zelenega čaja ali kakava in preprosto uživajte.

Dodatni nasveti za spročanje

Ponujamo vam še več idej za prepotrebno sproščanje po napornem dnevu.

Razvajajte se v domači kopalnici

domači wellness

Naj tuširanje postane sproščujoči ritual! Ustvarite pravi domači wellness v udobju lastne kopalnice.

Obrazna joga - vaje za čvrsto kožo brez gub

joga za obraz

Joga ni dobra le za dušo, temveč tudi za obraz! Razmigajte svoje obrazne mišice s preprostimi vajami.