Spoznajte NIVEA izdelke za zaščito pred soncem.

urejanje-doma-spomladansko-ciscenje

ZNEBITE SE NEREDA

PRIPRAVITE SE NA VELIKO ČIŠČENJE DOMA!

Se je v vašem domu nabralo polno stvari, ki jih ne potrebujete? Čas je za akcijo!

dovolj je bilo nereda!

ČAS JE, DA PREVZAMETE NADZOR!

Se še spomnite, ko je bilo vaše stanovanje urejeno, zdaj pa vas obdaja kup stvari, ki jih pravzaprav ne potrebujete? Darila, ki jih nikoli niste uporabili in oblačila, za katera niti ne pomnite, kdaj ste jih nazadnje nosili? Nič več izgovorov! Čas je, da nered spravite v red.

 

Morda se včasih zdi preprosteje stvari pustiti take, kot so, a se na koncu dneva vprašajte: Ne bi bil moj dom prijetnejši, če se znebim navlake?

 

Preberite si nasvete, s pomočjo katerih bo vaše stanovanje zopet organizirano. Znebite se stvari, ki so vam v napoto in se spet zaljubite v svoj dom!

 

Veliko zabave ob prebiranju naših nasvetov!


KAKO SE SPOPASTI Z NEREDOM?

KORAK ZA KORAKOM

spomladansko-ciscenje-urejanje-doma

Nikar ne pretiravajte. Čiščenja se raje lotite postopoma: saj veste, počasi se daleč pride. Namesto, da si zadate neuresničljive cilje, si raje vzemite čas in se pripravite na prvi korak, ki je ponavadi tudi najtežji. Morda se bo sprva zdelo, da je vsega preveč, a ne obupajte – vztrajnost je ključ do uspeha.

 

OBDRŽITE STVARI, KI VAM NEKAJ POMENIJO

urejanje-doma-spomladansko-ciscenje

Nepozabni trenutki, ujeti v fotografije, darila iz srca, spominki s potovanj … razumljivo je, da smo na nekatere stvari navezani, a si tokrat vseeno postavite vprašanje: Me te stvari zares naredijo srečnejšo? Če je odgovor ne, potem se jih brez slabe vesti znebite. Tudi, če gre za darila!

KAKO (IN KJE) SE LOTITI ČIŠČENJA

ZAČETI NI LAHKO

pospravljanje-ciscenje-doma

Začeti pri predmetih, na katere ste čustveno navezani, vsekakor ni najboljša zamisel, saj vas bo nostalgija odvrnila od pospravljanja. Raje se čistilne akcije lotite na drugem koncu - pri oblačilih. Vzemite oblačila iz omare in si pri izločanju pomagajte z vprašanji, kot so: Kdaj sem nazadnje oblekla to majico? Je rožnata obleka sploh še moj stil? Bi se tega plašča razveselila katera od mojih prijateljic?

KAKO SE ZNEBITI NEREDA MED VIKENDOM

 • Pripravite si seznam vseh prostorov v stanovanju in si za vsakega rezervirajte toliko časa, kolikor ocenjujete, da ga boste potrebovali. Tako boste preprečili, da bi se z enim prostorom predolgo ukvarjali.
 • Bodite pripravljeni - pri roki imejte vreče za smeti in prazne škatle! Dodatni trik: s štoparico merite, koliko časa boste porabili za vsako sobo.
 • Stvari razdelite na dva dela - OBDRŽIM in ODVRŽEM. Če se za določen predmet ne morete takoj odločiti, na kateri kup sodi, ga dajte na stran in se odločite kasneje.
 • Stvari, za katere ste se odločili, da morajo stran, razvrstite v 3 skupine - SMETI / RECIKLAŽA, PRODAJ in PODARI.
 • Ostalo, kar ste se odločili obdržati, lepo pospravite. Pomagajte si tudi s posebnimi organizatorji za predale.

KAKO SE ČIŠČENJA LOTIJO STROKOVNJAKI ZA MINIMALIZEM

ENA VEN, DRUGA NOTRI!

šalica-urejenost-organizacija-doma

Naj vam zaupamo naš najljubši trik: kadar kupite ali dobite novo stvar, se znebite ene stare. Skodelice so odličen primer. Ko naslednjič prejmete ali kupite novo, se znebite tiste, ki jo najmanj uporabljate. Tako boste imeli vedno ravno prav skodelic, vaša kuhinja pa bo lepo urejena!

WABI SABI

spomladansko-ciscenje

Wabi Sabi je japonsko načelo estetike, ki si ga lahko vzamete za zgled pri urejanju vašega doma. Njegovo bistvo je minimalizem, kakovost in iskanje udobnosti v nepopolnosti. Kar z drugimi besedami pomeni - naj imajo dekoracije svoj namen. Imate doma prikupno košaro? Uporabite jo za shranjevanje odej ali časopisa.

UREDITE SVOJO OMARO Z OBLAČILI

KAKO S ČIM MANJ STRESA ORGANIZIRATI GARDEROBNO OMARO?

 • Najprej je potrebno vsa oblačila umakniti iz omare, saj boste šele tako lahko videli, koliko jih zares imate. Razporedite jih po postelji ali pogrnite odejo po tleh in jih zložite nanjo
 • Poskrbite za zabavo! Izberite spodbudno glasbo, pripravite si skodelico kave, ali pa se nagradite s čokolado - kar vas pač motivira, da se lotite pospravljanja.
 • Veselo na delo! Najprej se znebite luknjastih oblačil, nogavic, ki nimajo para in vsega, kar je že zgubilo svojo barvo ali obliko.
 • Vprašajte se: Sem to nosila vsaj enkrat v zadnjih 6 mesecih? Ne? Potem je čas za slovo.
 • Sledi naslednje vprašanje: Ali bi to kupila, če bi danes zagledala v trgovini? Če je odgovor ne, veste kaj narediti.
 • Omaro temeljito obrišite z vlažno krpo in preostanek oblačil razporedite vanjo.
 • Oblačila, ki jih hranite za posebne priložnosti, pospravite drugam. Obdržite jih, a naj bodo na posebnem mestu.

NE PUSTITE SE ZMESTI

urejanje-omare-spomladansko-ciscenje

Vemo, kako to gre: sprehajate se po mestu, povsod okoli vas pa so napisi RAZPRODAJA. V takšnih trenutkih hitro pozabimo, kaj nam je res všeč in kupimo stvari samo zato, ker so poceni. Uprite se skušnjavi in raje ostanite pri krojih in barvah, ki vam odlično pristojijo, četudi niso med znižanimi.

MODNI NASVETI

Razkrivamo, kako lahko eno obleko nosite na 2 različna načina. Poigrajte se s podobnimi kombinacijami s svojo garderobo!

DODATNI NASVETI

Za dodaten navdih pri urejanju doma si preberite naše ustvarjalne nasvete, v katerih boste izvedeli, kako lahko ponovno uporabite NIVEA embalažo in ji podarite nov smisel.

UREDITE KOPALNICO

ponovna-uporaba-diy-emabalaza

Tudi prazne tube in posodice NIVEA so uporabne! Za vas smo pripravili kreativno idejo, nad katero boste zagotovo navdušeni: lončki za kopalnico!

IZDELAJTE STENSKO TABLO

diy-tabla

Namesto, da prazne škatlice NIVEA izdelkov zavržete, jih uporabite za izdelavo lične stenske table.