BRITVICE ZA ENKRATNO ALI VEČKRATNO UPORABO

KATERA BRITVICA ZA MOKRO BRITJE VAM NAJBOLJ ODGOVARJA

Ali so ženske britvice za enkratno uporabo res samo ena izmed možnosti, kadar ste na poti, ali so lahko prava izbira tudi za redno uporabo doma? Tukaj si preberite več o pomembnih razlikah med britvicami za enkratno in večkratno uporabo.

Mokro britje

ŽENSKE BRITVICE ZA MOKRO BRITJE: KAJ JE POMEMBNO

Naj bodo to britvice za enkratno ali večkratno uporabo - ti mali lepotni pripomočki so pravi mojstri marsikje. Pazduhe, noge ali intimni del - po britju morajo biti gladki in negovani. V nasprotju z ostalimi metodami odstranjevanja dlak, kot sta epilacija in voskanje, so britvice za mokro britje pri pravilni uporabi še posebej nežne tudi za občutljivo kožo.

Negovana koža zahvaljujoč mokremu britju

Ženske si želijo nežno in negovalno odstranjevanje dlak.

Prednosti mokrega britja

Brez bolečin - drugače kot pri epilaciji ali voskanju.

Pri mokrem britju boste čutili zgolj nežno drsenje. Pri epilaciji ali voskanju se dlačice odstranijo skupaj s korenino, zato je za veliko žensk to zelo boleče. 

Briti in hkrati negovati

Pena ali gel za britje ščitita pred poškodbami, hkrati pa izdelki negujejo kožo.

Nega telesa, s katero prihranimo čas

Britje med tuširanjem ima dve prednosti: prvič, prihranimo na času, če hkrati izvedemo dva koraka za boljšo nego. In drugič, topla voda zmehča dlake, tako lahko dlake lažje obrijemo.

Dobro je vedeti

Britvice za enkratno kot večkratno uporabo imajo nekaj skupnega: ko rezilo ne drsi več gladko in enostavno po koži, je potrebno, odvisno od modela, zamenjati celotno britvico ali samo glavo z rezili. To je namreč pokazatelj, da rezilo ni več ostro. Tako za dlake vlečete, namesto da bi jih gladko odstranili.


Britvice za enkratno uporabo

BRITVICE ZA ENKRATNO UPORABO ZA ŽENSKE: VARČNE S PROSTOROM, KADAR STE NA POTI

Britvice za enkratno uporabo niso le dobre spremljevalke na poti. Preberite, zakaj mnogo žensk prisega na ročne britvice in katere so njihove prednosti.

Ali lahko britvice za enkratno uporabo uporabim tudi večkrat? Seveda!

Pri britvicah za enkratno uporabo je glava z rezilom tesno povezana z ročajem. Posamezni modeli so tako izdelani iz enega kosa, zato ne moremo zamenjati rezila. Cenejši izdelki imajo praviloma od enega rezila pa do tri. Bolj kakovostni izdelki pa zagotavljajo posebej mehko britje z britvicami do pet rezil.

Ali so britvice za enkratno uporabo dolgotrajna rešitev ali so bolj primerne za na pot? Dejansko so te britvice na pogled pogosto bolj ljubke, prihranijo pa tudi prostor v toaletni torbici. Praviloma stanejo manj kot britvice za večkratno uporabo in jih enostavno vržemo v smeti, recimo preden se vrnemo domov s počitnic. 

Kdor želi, lahko britvice za enkratno uporabo vsekakor uporabi večkrat. Izdelka s petimi rezili po enkratni uporabi ni potrebno vreči v smeti, ampak šele takrat, ko rezilo ne drsi več nežno po koži. Zato so te britvice enako trpežne kot britvice za večkratno uporabo.

Britvice za enkratno uporabo so primerne za vsako prtljago

Kdor potuje z malo prtljage, zelo rad varčuje tudi z lepotnimi pripomočki.


Britvice za večkratno uporabo

BRITVICE ZA VEČKRATNO UPORABO ZA ŽENSKE: DOBRO PREMIŠLJEN SISTEM

Kadar rezila niso ostra, enostavno zamenjajte zgornji del. Britvice za večkratno uporabo so oblikovane tako, da ročaj ohranimo in zamenjamo le rezilo, kadar je to potrebno.

Za negovane noge je potrebno redno in nežno britje.

Svilnato mehke in gladke noge vedno pritegnejo poglede.

Britvice za večkratno uporabo so po menjavi rezila kot nove

Pri britvicah za večkratno uporabo je glava z rezili močno pritrjena na ročaj. S klikom na gumbek pa jo lahko snamemo in tako enostavno zamenjamo. Britvice za večkratno uporabo tako pogosto imenujemo tudi sistemske britvice.

Večinoma so večje kot britvice za enkratno uporabo. To velja predvsem za ženske brivnike. Zaradi tega se dobro prilegajo roki. Glava je praviloma gibljiva in ni trda. Te vrste brivniki se lahko bolje prilegajo kožnim konturam, zato je britje bolj temeljito, strah pred poškodbami kože pa je manjši.

Večinoma so britvice za večkratno uporabo dražje od tistih za enkratno uporabo. Vzrok: praviloma nimajo samo več rezil, ampak tudi negovalno blazinico za še posebej nežno britje. Ker ročaja skupaj z rezili tako ne vržemo v smeti, so britvice za večkratno uporabo v primerjavi z britvicami za enkratno uporabo tudi bolj prijazne okolju. 


Dodatni nasveti

ŠE NEKAJ NASVETOV GLEDE BRITJA

Tako pri britvicah za enkratno kot tistih za večkratno uporabo velja, da lahko koža pri britju pordi ali pa se pojavijo mozolji. Ampak kako doseči čudovito gladke pazduhe in noge, ne da bi se koža vnela po britju?

Kako preprečiti vraščene dlake?

Vrsale dlake se lahko hitro spremenijo v veliko težavo. Preprečite vraščene dlake s pomočjo naših nasvetov.

Kako pravilno obriti intimni predel?

Intimni predel je eden najobčutljivejših delov telesa. Prav zato se je treba britja intimnih delov lotiti skrbno in preudarno. Preverite, kako!