Preprečite skelenje zaradi britja in mozoljčkov


NEŽNA NEGA ZA GLADKE NOGE

Navadite svoje noge in pazduhe na redno britje, tako da upoštevate naše nasvete. Tako boste preprečili skelenje zaradi britja in pojav mozoljčkov.

Britje brez draženja

BRITJE NOG, PAZDUH IN INTIMNIH PREDELOV BREZ VNETE KOŽE PO BRITJU

Občutek svilnato gladkih nog je preprosto čudovit. Na žalost pa nam znajo veselje pokvariti vneta koža po britju in drobni mozoljčki. Da se v prihodnje ne bi ubadali s takšnimi nadlogami, smo za vas pripravili koristne nasvete in trike za britje nog, pazduh in intimnih predelov.
Pflege vor und nach der Rasur

Nega kože pred in po britju 

Britje nog, pazduh in intimnega predela našo kožo vsakič postavi na majhen obremenitveni test. Mikropoškodbam se pri tem skoraj ni mogoče izogniti. Takšne poškodbe pa lahko nato vodijo do razdraženosti, skelenja in mozoljčkov. Prav nič lepega in predvsem nič kaj prijeten občutek! Da boste mojstrsko preprečili takšne reakcije, morate pred britjem upoštevati nekaj pomembnih stvari. Zelo pomembna je izbira ustrezne britvice in primernega gela za britje. Paziti morare tudi na smer britja.  

Brijte se v smeri rasti dlačič

Za posebej gladke noge se morate obriti v nasprotni smeri rasti dlak. Žal pa se vsaka koža ne strinja s takšnim postopkom in to takoj pokaže z rdečino. Zato se prvič obrijte v smeri rasti dlačic, torej od kolena proti gležnju. Takšno britje sicer ne bo tako temeljito kot britje v nasprotni smeri rasti dlačic, a se vam tudi ne bo treba ukvarjati z neželenimi stranskimi učinki.

Uporabljajte gel za britje ali peno za britje

Da svojim nogam olajšate prilagoditev na britvico, uporabite gel za britje ali peno za britje, na primer NIVEA Sanfte Rasur gel za britje. Veliko izdelkov vsebuje pomirjujoče in vlažilne sestavine, ki kožo negujejo že pred britjem. Gel ali peno obilno nanesite na kožo in pustite, da deluje približno minuto ali dve, tako da dlačice postanejo lepo mehke. S takšno pripravo bo britje povsem enostavno, vaša koža pa ga sploh ne bo občutila.


NIVEA Protect & Shave gel za britje

nega pred britjem

Pomaga lahko piling pred britjem

Če še niste izkusili osvežujočega učinka rednega pilinga, ga boste zdaj gotovo znali ceniti. Z rahlim mehanskim drgnjenjem se odluščijo delci odmrlih kožnih celic in tako olajšajo pot dlačicam, ki izraščajo na površino. Nikoli več vas ne bodo mučile vrasle dlačice.

Za piling so primerni posebni izdelki z mikrofinimi luščilnimi zrnci in dragocenimi sestavinami, kot je NIVEA Creme piling z vitaminom E. Alternativno pilingu je lahko običajna spužva lufa, ki ima podoben učinek kot piling. Za optimalen rezultat piling naredite pred britjem. Če imate občutljivo kožo, lahko pustite, da med pilingom in britjem mine nekaj časa, da koža ni preveč obremenjena.

Preprečite suho kožo na nogah

Za temeljito, gladko britje morate kožo in pore zmehčati s toplo do vročo vodo, da postanejo voljne. Dlačice na nogah boste tako veliko lažje odstranili.

Slabost uporabe vroče vode pa je na žalost izsušitev kože. Po britju nog morate kožo zato ponovno navlažiti. To ji pomaga, da se spet pomiri. Če je le mogoče, uporabite blag izdelek kot je NIVEA losjon za telo Aloe & Hydration. Tako preprečite srbečico, koži se takoj povrne prožnost in spet postane gladka. Izogibajte se preveč odišavljenim losjonom za telo, saj ti pogosto dražijo kožo.

Ko pride do težav

Kaj pa, če vseeno pride do težav?

Brez panike! Predstavljamo vam načine, kako se postaviti po robu vneti koži po britju in vraslim dlačicam.
skelenje zaradi britja - nega po britju

Kaj je vneta koža po britju?

Vneta koža po britju se pogosto pojavlja pri moških, dobro pa jo poznajo tudi številne ženske. Za njen nastanek so krive majhne poškodbe kože po britju. Prepoznamo pa jo po pordeli koži. srbečici in mozoljčkih.

 

Kako dolgo traja vneta koža po britju?

To je odvisno od tega, kako občutljiva je vaša koža. če je koža bolj občutljiva, bo vnetje verjetno trajalo dlje kot pri koži, ki je navajena rednega britja nog, pazduh in bikini predela.

 

Skelenje zaradi britja in vraščanje dlačic? 

V nekaterih primerih sta skelenje zaradi britja in vraščanje dlačic tesno povezana. Odrezana dlačica ne raste naprej navzven, temveč pod kožo, kar lahko privede do vnete bule.
Kako lahko preprečimo skelenje zaradi britja? 

V večini primerov je za skelenje zaradi britja kriva nezadostna nega ali odsotnost nege. Svojo kožo na nogah in pazduhah zato po britju razvajajte z blagim vlažilnim losjonom, kot je NIVEA losjon za telo Aloe & Hydration, ki se hitro vpije, kožo pomiri, jo osveži in prijetno odišavi.

 

Kdaj moram ob vneti koži zaradi britja obiskati zdravnika?

Če vas koža skeli več kot en teden ali če se pojavijo razmeroma veliki in boleči vneti mozoljčki, vam priporočamo obisk pri zdravniku dermatologu. Ta vam bo z gotovostjo povedal, kaj je povzročilo občutljivostno reakcijo. Če ste v dvomih, prenehajte z ukrepi za odstranjevanje dlačic in dajte svoji koži čas, da si opomore.

gladke noge - britje nog