Suha koža

PRAVILNA NEGA SUHE KOŽE

Z nasveti NIVEA tudi suha koža ne bo več problem


Je vaša koža videti groba in luskasta? Suhi koži primanjkuje vlage in lipidov – maščob. Zato je manj elastična in bolj zategnjena, v nekaterih primerih tudi srbi. Ker je občutljiva na okoljske razmere in postane razdražena. S posebnimi negovalnimi kremami lahko obnovite zaloge vlage v koži in povečate njeno zaščitno moč. Suha koža potrebuje izdatnejšo nego, saj se njena zaščitna plast zlahka poruši, zato se koža posuši in postane hrapava. Bogate kreme in maske NIVEA ponovno vzpostavijo njeno naravno zaščito.


Ustrezna nega suhe kože


Zdrava prehrana je najboljša prijateljica suhe kože. Pomembno je, da poskrbimo za vlaženje od zunaj in znotraj, zato priporočamo, da dnevno spijete 2 litra vode. Tudi sonce izsušuje kožo, zato vsak dan uporabljajte kreme za obraz z visokim zaščitnim faktorjem, ki bodo kožo zaščitili pred škodljivimi UV-žarki, medtem ko brezsrbno uživate na soncu. Odličen dodatek k vaši rutini za nego kože je tudi serum ter izdelki z naravnimi olji, ki bodo suhi koži vrnili elastičnost. 


Suha koža potrebuje vlaženje


Ob uporabi neustreznih izdelkov se lahko pojavi draženje in srbenje kože, koža pa se lahko tudi lušči. Zelo je pomembno, da za čiščenje suhe kože uporabljate nežne izdelke z vlažilnimi sestavinami, ki ne vsebujejo alkohola. Suhi koži boste povrnili vlažnost tudi z uporabo mask za obraz, saj formula učinkovito prodre v kožo s hranilnimi in mehčalnimi sestavinami ter antioksidanti. S svojim edinstvenim kompleksom sestavin maska za obraz razvaja suho kožo ter ji podari naraven, zdrav in navlažen videz. Z linijo izdelkov za suho kožo NIVEA bo vaša koža sveža, mehka in zdravega mladostnega videza.