Barvani lasje

VEDNO ČUDOVITI BARVANI LASJE

Kako deluje barvanje las?


Naravno barvo lasem daje pigment melanin. Barve za lase vsebujejo vodikov peroksid, ki beli in oksidira strukturo las. Na začetku procesa barvanja las amonijak odpre lasno strukturo. Oksidant potem prodre v notranjost las, odstrani naravne pigmente in posvetli lase. Barvilo je narejeno iz majhnih molekul, ki vstopijo v notranjost lasu. Tam skupaj z oksidantom sprožijo kemično reakcijo, ki povzroči razvoj nove barve. Posamezni barvni deli, in s tem celi lasje, tako spremenijo barvo.


Posebna zaščita za barvane lase?


S pravo nego lahko svoje barvane lase ohranite zdrave. Ženske z barvanimi lasmi bi morale zato uporabiti izdelke po meri njihovega tipa las, kot sta šampon in balzam za barvane lase NIVEA, in s tem zagotoviti dolgo obstojno barvo in svilnat lesk. Vsa barvila najprej napadejo plasti lasnih lipidov, ki ščitijo zunanjost las. Pogosto umivanje, UV-sevanje in vročina zaradi sušenja lahko prav tako poškodujejo strukturo las. Rezultat so oslabljena lasna vlakna, ki ne morejo zadržati barvnih pigmentov za dlje časa, zato barva bledi. Zaradi tega potrebujejo barvani lasje izjemno temeljito nego. Bogate sestavine pomagajo lasem zgladiti zunanjo zaščitno plast; lasje so okrepljeni in lahko ponovno bolje zadržujejo barvne pigmente. Izdelki za nego barvanih las utrujenim lasem podarijo mehak sijaj in pomagajo zbledelim lasem, da ponovno zasijejo.


Zaščita vaših las pred soncem


Normalna, naravna plast lipidov v zdravih laseh omogoči, da voda preprosto odteče z las. Toda klor v bazenih in sol v morski vodi to plast omehčajo in s tem omogočijo vodi, da lase poškoduje skozi odprto povrhnjico. Prosti radikali, ki jih v laseh ustvarijo UVA-žarki, začnejo delovati na barvne pigmente in jih sperejo. Kako torej najbolje zaščititi svoje lase na plaži? Nanesite nanje vodoodporen sprej z UV-filtri ali kar balzam za lase in spnite svoje lase v figo. Vaš videz bo ves dan urejen, vse kar morate storiti zvečer pa je, da nego sperete s svojih las in jih umijete z negovalnim šamponom NIVEA za barvane lase, da bodo ponovno videti čudoviti. Najbolj enostavna alternativa temu je moderen poletni klobuk.