KOŽA JE NA PRVEM MESTU

Za zaposlene pri znamki NIVEA je koža vedno na prvem mestu. Že več kot 100 let raziskujemo kožo in iščemo najboljše, najvarnejše in najučinkovitejše formule za nego. Kot eden vodilnih strokovnjakov v svetu nege kože z najbolj naprednimi raziskovalnimi centri smo predani človečnosti in naravnemu zdravju ter lepoti človeške kože. Skrb za okolje je logična posledica naše zaveze, da razvijamo varno, nežno in učinkovito nego kože.

NIVEA POZNA KOŽO ...…

Z več kot 100 leti izkušenj, skoraj 2000 znanstvenimi študijami letno in več kot 1000 strokovnjaki, ki delajo na področju raziskav in razvoja, zelo podrobno razumemo kožo in njen vpliv na dobro počutje ljudi. Samo leta 2018 je bilo več kot 1900 naših lastnih patentiranih tehnologij uporabljenih za vaše izdelke NIVEA ali za nadaljnji razvoj izdelkov NIVEA po vsem svetu. Nikoli se ne zadovoljimo samo z doseganjem skladnosti z zakonodajo, temveč presegamo zakonske zahteve, ker želimo poskrbeti, da tudi najobčutljivejša koža občuti samo pozitivni, negovalni dotik znamke NIVEA. Tako je naš seznam varnostnih meril za sestavine in izdelke občutno strožji od vseh predpisov.

... IN JO IMA RADA.

Ker smo zvesti svojim visokim standardom za zdravje in varnost kože, izbiramo sestavine za izdelke, ki kožo ohranjajo zdravo in lepo: nenehno iščemo najboljše in najbolj trajnostne rešitve – vendar to ni vedno tista, ki bi jo pričakovali. V nekaterih primerih so umetno ustvarjene sestavine pravzaprav boljše za kožo in planet kot pa naravno pridobljene alternative. Primer so eterična olja: naravna različica lahko razdraži kožo ali celo povzroči alergijske reakcije. Nasprotno pa so naša sintetična eterična olja nežna tudi do najbolj občutljive kože, obenem pa ne škodujejo nam ali našemu svetu.

BISTVO NEGE KOŽE

NIVEA, pionirka v sodobni negi kože, ima več kot sto let izkušenj pri pomoči ljudem, da se počutijo lepo in udobno v svoji koži. Milijoni potrošnikov po svetu zaupajo našim izdelkom in jih imajo radi. Ves čas si prizadevamo, da bi ustvarili kar najboljše doživetje nege kože, zato nenehno izpopolnjujemo in izboljšujemo svoje formule. Verjamemo v nego kože, ki nudi točno tisto, kar koža potrebuje, da je zdrava, in izključuje vse, čemur ne zaupamo popolnoma.

Pri sestavinah razlikujemo med »pomembnimi« in »značilnimi« snovmi. »Pomembne« sestavine so vsakdanji junaki kozmetičnega sveta. Opravljajo osnovne funkcije in izdelkom pomagajo negovati kožo na najboljši, najzanesljivejši način. Kot snovi za teksturo in emulgatorji izdelke naredijo gladke in prijetne na otip ter poenostavijo nanos. Kot konzervansi izdelke NIVEA dolgo ohranjajo sveže in varne za uporabo. »Značilne« sestavine so superjunaki, ki našim izdelkom dodajo posebne učinke. Nekatere od značilnih sestavin, kot je koencim Q10, so odkritja znamke NIVEA, ki so povzročila revolucijo v kozmetičnem svetu. Vse te sestavine pomagajo našim izdelkom zagotavljati dodatno, posebno nego, tako da okrepijo naravne funkcije kože. Nič več, nič manj.

Naj gre za značilne ali pomembne sestavine: prav vse sestavine, ki jih vključimo v svoje izdelke, so bile temeljito preizkušene in presegajo okvire zakonskih zahtev. S tem poskrbimo, da vsak naš izdelek izpolnjuje najvišje standarde in upravičuje vaše zaupanje v znamko NIVEA. Želite izvedeti več o sestavinah NIVEA? Raziščite posamezne sestavine in skupine sestavin ter odkrijte, kaj so, kako delujejo in zakaj jih NIVEA uporablja.


ZNAČILNE SESTAVINE

Spoznajte superjunake, ki nego kože z izdelki NIVEA delajo tako posebno! Naše značilne sestavine dodatno negujejo vašo kožo. Podpirajo in ščitijo naravno ravnovesje kože, odpravljajo vidne znake staranja kože in izboljšajo učinkovitost naših izdelkov:

Eucerit

Kaj je Eucerit?

Eucerit je neke vrste temelj sodobne kozmetike in celotne blagovne znamke NIVEA. Emulgator, ki je bil odkrit pred več kot sto leti, je postal ključna sestavina naše znamenite kreme NIVEA Creme. Eucerit omogoča, da se oljna in vodna faza kozmetičnih izdelkov zmešata, saj deluje kot vezivo med oljnimi in vodnimi deli. To sestavino naravno pridobivajo iz lanolina..

Q10

Kaj je Q10?

Koencim Q10 je molekula, ki jo tvori naše telo. Je nujno potreben za energijski metabolizem v celicah. Kot snov, ki daje energijo, pomaga celicam pri rasti, ohranjanju zdravja in obnovitvi. Q10 je tudi močan antioksidant, ki deluje proti prostim radikalom, visoko reaktivnim molekulam, ki poškodujejo celice na več ravneh, vključno s celično DNK, beljakovinami in lipidi.

KREATIN

Kaj je kreatin?

Kreatin je organska spojina, ki nastaja v jetrih, ledvicah in trebušni slinavki. Ima ključno vlogo pri oskrbi organov z energijo, saj deluje kot baterija, ki veže, prenaša in sprošča energijo.

OLJE SLADKIH MANDLJEV

Kaj je olje sladkih mandljev?

Olje sladkih mandljev pridobivajo s hladnim stiskanjem iz zrelih mandljevih jedrc – sladkih, olupljenih plodov mandljevca – in ga nato prečistijo. Zlato olje z blago, sladko oreškasto aromo se že stoletja uporablja v medicini in negi kože..


POMEMBNE SESTAVINE

SREDSTVA ZA MEŠANJE

 

Poskrbijo za mešanje različnih sestavin, da jih koža bolje vpije (npr. olje in voda).

 • Emulgatorji
 • Spojine PEG (polietilenglikol)
 • Stabilizatorji
 • BHA/BHT
 • Topila

 

SNOVI ZA TEKSTURO

 

Poskrbijo za prijeten občutek in videz kreme, losjona ali gela na koži.

 • Reološki modifikator
 • Topila
 • Perlirna sredstva
 • Silikoni
 • Sredstva za motnenje
   

 

ČISTILNE SESTAVINE

 

S kože odstranijo onesnaževalce in/ali odmrle kožne celice.

 • Površinsko aktivne snovi
 • Luščilna sredstva

 

PRIPRAVA

Pripravi kožo in jo oskrbi z najbolj nujno nego na popolni pH-ravni.

 • Emolienti
 • Parafin
 • Vlažilne snovi
 • Negovalna sredstva
 • Nevtralizirajoča sredstva
 • Aluminijev klorohidrat/ACH

 

UV-FILTRI

Ščitijo kožo pred potencialno škodljivimi sončnimi žarki.

 • Organski UV-filtri
 • Mineralni UV-filtri
 • Titanov dioksid/nanopigmenti

 

DIŠAVE

Poskrbijo, da ima izdelek lep videz, vonj ali okus (nega ustnic).

 •  Dišave

 

KONZERVANSI

 

Izdelke ohranjajo sveže in ves čas varne za kožo.

 • Parabeni

 

ODKRIJTE VEČ

Preberite zakaj znamki NIVEA ni vseeno in katere pomembne sestavine vsebujejo naši izdelki.

Poštenost in preglednost

Všeč nam je, da se naši izdelki dotikajo življenj po vsem svetu. In zavedamo se odgovornosti, ki jo to prinaša. To zavedanje je v jedru vsega, kar počnemo, in je gonilna sila naših prepričanj in vrednot.

Sestavine v NIVEA izdelkih

Spoznajte sestavine, ki se skrivajo v NIVEA izdelkih in preverite njihove funkcije in zakaj so pomembne.