Kaj potrebuje nežna koža dojenčkov

Koža novorojenčka je občutljiva in prepustna, zato je bolj izpostavljena zunanjim vplivom kot so mraz in centralno ogrevanje pozimi, ter UV-sevanje poleti. Prav zato je nujna uporaba nežnih in učinkovitih izdelkov za dojenčke. Tanka dojenčkova koža hitro reagira tako na okoljske vplive kot tudi na sestavine v izdelkih za nego. Zato smo razvili posebno linijo izdelkov prav za naše najmlajše – NIVEA BABY. Ti vsebujejo skrbno izbrane sestavine, ki kožo oskrbijo z vlago in ji nudijo potrebno zaščito. Nežna negovalna formula ščiti kožo pred alergijskimi reakcijami, hkrati pa spodbuja njeno naravno regeneracijo in sposobnost zadrževanja vlage. Prava nega za kožo dojenčkov mora biti prilagojena njenim značilnostim, saj ji lahko le tako nudi najboljšo možno zaščito.

Osnova zdrave kože dojenčkov je ustrezna nega

Za zdravo kožo je ključna prava nega od samega začetka. Posebni NIVEA BABY izdelki za nego dojenčkov ustrezajo vsem potrebam kože dojenčkov. Ko dojenčkova koža deluje suha, uporabite kremo. Tanke plasti kreme nanašajte pogosto z nežnimi krožnimi gibi. Nežna masaža spodbuja pretok krvi, med staršem in otrokom pa se vzpostavlja in krepi pomembna vez. Otroka na soncu vedno zaščitite z ustrezno kremo za zaščito pred soncem, ki vsebuje kar najvišji zaščitni faktor. Pravilo je, da dojenčkov nikoli neposredno ne izpostavljamo sončni svetlobi. Ko se v sončnem dnevu odpravite na sprehod z dojenčkom v vozičku, je pomembno, da imate s seboj NIVEA izdelek za zaščito pred soncem, senčnik in kapico, pri malce večjem dojenčku pa tudi sončna očala. Pri kopanju dojenčka v vodo kanite nekaj kapljic nežne kopeli, v kateri naj bo otrok le kratek čas, nato kožo nežno popivnajte z mehko brisačo. Tudi vlažilne kopeli in losjoni izsušijo nežno kožo malčka, zato na povsem osušeno otroško kožo nanesite kanček vlažilnega olja, mleko ali pa losjon, posebej prilagojen dojenčkovi koži.

Koža pod pleničko je še posebej občutljiva

Dojenčkova ritka je večino časa zavita v pleničko, zato zahteva posebno pozornost. Ta del kože je le redko na zraku, stalno pa je izpostavljen močnemu draženju, ki lahko povzroči rdečo ritko, razdraženo kožo ali plenični izpuščaj. Pogosto menjavanje dojenčkovih pleničk in zračenje ritke predstavljata najboljšo zaščito pred vnetjem nežne kože. Seveda pa je pri tem ključna tudi ustrezna in skrbna nega. Nežno in temeljito čiščenje, na primer s krpico, namočeno v toplo vodo ali z otroškimi čistilnimi robčki, podpira regeneracijo kože, nanos posebne zaščitne kreme pa preprečuje vnetje kože. Koži prijazna pH-vrednost in nežna formula s sestavinami, posebej prilagojenimi dojenčkovi koži, je osnova za vse NIVEA BABY izdelke.