• Vsi
  • Roll-on
  • Sprej
  • Stik
FILTRIRAJ
Razvrsti
Razvrsti

Odkrijte

Dezodorante NIVEA

Deodorant: zanesljiva zaščita

Naj bo po naporu, stresu ali zaradi vročine – potenje je normalen odziv, s katerim naše telo uravnava svojo temperaturo. Vendar pa lahko potenje hitro povzroči neprijetne vonjave in odvečno vlago, še posebej na področju pazduh. Sodobni deodoranti in antiperspiranti preprečujejo neprijeten vonj in ves dan zagotavljajo prijeten občutek svežine. Antiperspiranti pa preprečujejo tudi znojenje.

Deodorant ali antiperspirant?

Kaj je torej razlika med deodorantom in antiperspirantom? Izdelku, ki le preprečuje neprijeten vonj, pravimo deodorant. Deodorant uniči bakterije ali omejuje njihovo prekomerno širjenje, poleg tega pa neprijetne vonjave prekrije z bolj prijetnimi. Ljudem, ki se po naravi manj potijo ali ne želijo posegati v količino znoja, ki ga telo proizvede, svetujemo uporabo deodoranta. Tudi tistim, ki se zavestno odločate za izdelke brez aluminijevih soli, priporočamo uporabo NIVEA deodorantov, saj vsi potrjeno ne vsebujejo aluminijevih soli. Ljudje, ki se močneje znojijo in želijo potenje zmanjšati, naj uporabljajo antiperspirant. Ta učinkovito ustavi nastajanje znoja pod pazduhami, kar prepreči razvoj neprijetnega telesnega vonja in pojav mokrih madežev na oblačilih. Antiperspiranti vsebujejo aluminijeve soli, ki naj bi bile - glede na študije neodvisnih strokovnjakov - zdravju neškodljive. Deodoranti in antiperspiranti so najbolj učinkoviti pri uporabi na čisti koži. Za vzdrževanje lepo negovanega občutka ves dan jih nanesite zjutraj, takoj po tuširanju.

Deodorant za vse priložnosti: sprej, roll-on ali stik

Sprej, roll-on ali stik – kateri tip deodoranta imate raje? V Sloveniji imajo moški raje deodorant v spreju in stiku, pri ženskah pa sta enako priljubljena sprej in roll-on. Deodorant v spreju podari še posebej svež občutek. Nežno se dotakne kože, vašim pazduham pa podari občutek suhosti, zaradi česar se lahko skoraj takoj oblečete. Za optimalno zaščito svoj deodorant pred uporabo pretresite. Ne pozabite, NIVEA dezodoranti so na voljo tudi v praktičnih mini velikostih za dodatno svežino tudi tedaj, kadar ste na poti. Roll-on deodorant je posebej priljubljen pri ženskah. Premična kroglica omogoča optimalno nanašanje. Deodoranti v roll-on-u so še posebej nežni do kože in zato zelo primerni za nežne in občutljive pazduhe. Deodoranti v stiku prav tako omogočajo natančen nanos, za seboj pa na koži pustijo tanek zaščitni film. Če se želite izogniti madežem na oblačilih, izberite deodorante s posebnimi sestavinami, ki preprečujejo nastanek belih madežev na temnih oblačilih in rumenih madežev na belih tkaninah.