Lepotni spanec: nasveti za popolno nego kože ponoči

KER VAŠA KOŽA POTREBUJE OBNOVO

Star pregovor pravi, da je dober spanec najboljše zdravilo. To še posebej velja za utrujeno kožo. Če si boste privoščili dovolj spanja, boste podprli obnovo svoje kože in si zagotovili sijočo polt.

Ko mi spimo, naša koža ne počiva

Če boste poskrbeli za dovolj dolg in sproščujoč spanec, ne bodo zjutraj le vaši možgani bolje pripravljeni na nove izzive, temveč bodo tudi vaše kožne celice bolj prebujene. Med spanjem namreč telo aktivira različne procese obnove. Privoščite mu te potrebne ure miru in vaša koža vam bo vidno hvaležna.

S polno paro naprej do obnovljenih celic

Noč je resnično čaroben čas. Takoj ko zapremo oči, se začne dogajati veliko vznemirljivih stvari. Medtem ko spimo, se naše celice hitreje obnavljajo kot takrat, ko smo budni in naše telo počiva. Vzrok tiči v prerazporejanju hormonov, ki nadzorujejo naš metabolizem, to pa je zelo pomembno za našo kožo. Naše telo namreč le ponoči proizvaja hormon melatonin. Ta ne le da zagotavlja bolj zdrav spanec, njegov antioksidativni učinek popravlja poškodbe kože in ima pozitiven učinek na proces staranja celic.

Prijetni vonji vodijo v sladke sanje
Ste vedeli, da vaš nos nikoli ne spi? Tudi, ko trdno spite, je vaš nos buden. In to še ni vse: vaš nos vpliva tudi na vaše sanje! Raziskovalci so z eksperimentom dokazali, da lahko vonji usmerjajo naše sanje. Sodelujoče v raziskavi so med spanjem izpostavili različnim vonjem. Rezultat: vonj pomaranč je spodbudil sladke sanje, neprijetni vonji pa ravno nasprotno. Zato vsekakor poskrbite, da bo vaša spalnica prijetno dišala.

Lepa misel:


24 ur nege

Dan in noč sta kot jin in jang: dve popolni nasprotji, a hkrati povsem komplementarna. Tudi vaša koža ima 24-urni ritem. Prilagodite temu svojo dnevno in nočno lepotno rutino.

Vaša koža podnevi potrebuje zaščito, ponoči pa obnovo

Vaša koža ima svoj lasten dnevni in nočni bioritem. Podnevi potrebuje zaščito in vlaženje; ponoči potrebuje podporo pri naravnih procesih obnove. Dnevna in nočna krema bi torej morali biti narejeni tako, da se odlično dopolnjujeta. Ker vaša koža ponoči trdo dela, da bi se obnovila, so nočne kreme bolj vlažilne in posebej bogate z aktivnimi sestavinami.

Za razliko od dnevnih krem, nočne kreme ne vsebujejo zaščitnega faktorja. Zato dnevna krema ni primerna za uporabo ponoči, saj je zaščitni faktor, ki ga vsebuje, odveč. Nočno kremo vselej nanesite enako skrbno in natančno kot dnevno kremo. Odkrijte linijo NIVEA Q10plusC za nego obraza, ki bo vaši koži povrnila mladosten, sijoč in vitalen videz.

Dva koraka do lepe kože

Poleg lepotnega spanca vam do popolne kože pomaga še prava nega s koencimom Q10. Preberite vse o koencimu Q10 in izberite pravo dnevno ali nočno nego zase.

Že veste vse o koencimu Q10?

Antioksidant, ščiti kožo pred poškodbami UV sevanja in še marsikaj. Odkritje najpomembnejše funkcije Q10.

Razlika med dnevom in nočjo?

Lepa koža potrebuje vsakodnevno lepotno nego. Odkrijte, kako lahko najbolje skrbite za svojo kožo s pomočjo dnevne in nočne kreme glede na tip vaše kože.