Ženske, ki se znebijo ogrcev

Odstranjevanje ogrcev ?

Vse, kar morate vedeti o ogrcih, preprečevanju ogrcev in kako se znebiti črnih ogrcev

Kako se znebiti črnih ogrcev?

Skoraj vsi se kdaj v življenju srečamo z majhnimi belimi ali črnimi mozolji, imenovanimi ogrci, na našem nosu, čelu ali bradi. Na srečo je na voljo nekaj načinov, da se jih znebimo! 
  
  Ali imate težave z ogrci? Ali ste opazili, da se tudi ogrci spremenijo v mozolje? V nadaljevanju si lahko preberete o vsem, kar morate vedeti o mozoljih, ogrcih, ogrcih, ki se spremenijo v mozolje, in – ne nazadnje – o tem, kako se znebiti črnih ogrcev.

OGRCI IN KAJ MORATE VEDETI O OGRCIH

Ogrci in vse kreme za odstranjevanje ogrcev na trgu povzročajo zmedo, toda NIVEA vam bo pomagala odpraviti vaše skrbi.
ženska čisti obraz

KAKO IN KJE NASTAJAJO OGRCI: OGRCI NA VAŠEM OBRAZU, NOSU IN BRADI

Nečista koža vedno nastane na mešičkih žlez lojnic. Ti mešički, ki jih sestavljajo dlačica in žleze lojnice, so navadno na obrazu, prsih in hrbtu. Če se kanal mešička zamaši ali če v poro prodrejo bakterije, nastanejo ogrci.

KAJ POVZROČA OGRCE IN AKNE?

K splošno zdravi koži prispeva mnogo stvari, toda tukaj so nekatere, ki so značilne za preprečevanje ogrcev in aken:
  • Hormonske spremembe
  • Stres in skrbi
  • Nezdrav življenjski slog
  • Dednost


nasmejana blondinka

OD OGRCA DO MOZOLJA

Če se ogrci ne odprejo sami, postanejo bolj resna in neprijetna težava. Črni ogrci. Nakopičen loj deluje kot gojišče za bakterije, to pa lahko privede do vnetega mozolja, polnega gnoja. Ne pozabite, nikoli ne stiskajte mozolja! Ko ta razpoči, lahko vname sosednje tkivo – tako da se enemu mozolju hitro pridruži še eden – in povzroči na splošno rdečo in razdraženo kožo. Če želite preprečiti nadaljnje mozolje, je pomembno, da uporabite kremo za odstranjevanje ogrcev, takoj ko opazite, da ti začnejo nastajati.


PRI OGRCIH GRE PREDVSEM ZA VAŠ TIP KOŽE

Ali imate pogoste težave z nečisto kožo, denimo ogrci in mozolji? Če da, potem smo prepričani, da se sprašujete, kako se znebiti ogrcev in mozoljev. Z izdelki za nego kože, ki so prilagojeni vašemu tipu kože, boste preprečili njihovo nastajanje – in če se že pojavijo, jih lahko hitro odpravite.

KOMBINIRANA KOŽA
  Če imate kombinirano kožo, so vaša lica navadno suha, medtem ko je koža na čelu, nosu in bradi nečista in mastna. Ta tip kože je poseben izziv pri negi kože. Poskrbeti boste morali, da svoje redno čiščenje obraza prilagodite posebnim potrebam kombinirane kože. Izberite vlažilen in nemasten izdelek za nego, da bi preprečili nečistoče na predelu T.

 

  
  MASTNA KOŽA
  Nečista, mastna koža tvori preveč loja in daje koži sijoč videz. Pore se zamašijo in nastanejo ogrci ali pa mozolji. Pri tem je zlasti pomembno temeljito čiščenje. Odvečni loj odstranite z blagim gelom za umivanje, ki je prijazen do vaše kože in zagotavlja veliko vlažnosti. Blagi gel za umivanje je odlična alternativa kreme za odstranjevanje ogrcev, ki ne deluje le kot krema za ogrce, temveč tudi ohranja kožo čisto in svetlo.

ženska s čisto kožo


KAJ STORITI GLEDE OGRCEV

IN KAKO SE ZNEBITI OGRCEV NA OBRAZU

• Čiščenje obraza: Dobro čistilno mleko bo odstranilo nečistoče in preprečilo nastajanje ogrcev. Poskusite čistilno mleko NIVEA MagicBAR Hard Cleanser za pomlajeno in svetlo polt. Ponujamo tudi različna mila MagicBARs, ki so prilagojena različnim potrebam – in tudi priročne posodice za milo, v katere jih lahko shranite.
  • Maske za obraz: Z redno nego kože se odstranijo mastne in mrtve kožne celice in ogrci na obrazu! Razvajajte svojo kožo z masko za obraz enkrat tedensko za sijočo in čisto kožo.
  • Piling za ogrce: Za nečisto kožo z veliko ogrci na obrazu boste potrebovali kremo za odstranjevanje ogrcev. Toda če iščete nekaj, kar bo odstranilo ogrce, obenem pa negovalo preostalo kožo, je popoln izdelek za vas NIVEA MagicBAR Exfoliating Face Scrub. Ta iz kože očisti čezmerno maščobo ter tako prepreči ogrce in mozolje.
  • Čistilni obliži: Poskusite osvežilne čistilne obliže v predelu T. Potem ko ga pustite delovati nekaj časa, odstranite lepljiv obliž v enem zamahu. Tako boste odstranili odvečni loj iz por – ogrci na obrazu ne bodo imeli nikakršne možnosti!


NASVETI IN ZVIJAČE V BOJU PROTI ZAMAŠENIM PORAM IN PRI PREPREČEVANJU OGRCEV

Zavedamo se, da morate izvedeti, kako odstraniti črne ogrce – zlasti na obrazu – toda to lahko traja nekaj časa, tako da bodite strpni. Medtem se lahko poučite, kako se boriti proti zamašenim poram in kako jih preprečiti!

  • Antibakterijski korektorji: Če želite zakriti ogrce na obrazu, ne uporabljajte le običajnih ličil. Korektorji ali pudri za obraz z antiseptičnim učinkom so boljši za ta namen.

  • Profesionalne kozmetične nege: V kozmetičnem salonu ogrce odstrani izkušen strokovnjak: parna kopel za vaš obraz bo odprla pore in tako omogočila odstranitev ogrcev. Nato je koža razkužena, tonirana in deležna dodatne nege. Presenečeni boste, koliko lahko izboljšate videz svoje kože! Vendar pa je to pogosto drago, zato je morda bolje začeti s kremo za odstranjevanje ogrcev, če ne želite vložiti veliko denarja. 

  • Življenjski slog: Želite vedeti kako se znebiti ogrcev na obrazu? S spremembo prehrane in svojih življenjskih navad lahko to tudi dosežete. Opustite mastno hrano z manj vitamini in elementi v sledeh, saj lahko ta poškoduje vašo kožo. Namesto tega se prehranjujte zdravo in pijte veliko tekočine. Priporočamo tudi, da se izogibate kajenju. Kajenje je kot strup za vašo kožo in lahko škodljivo vpliva na videz vaše kože na dolgi rok. Združite odličen življenjski slog z dobro kremo za odstranjevanje ogrcev in zagotovo boste opazili izboljšan videz vaše kože.

ALI JE MOGOČE TRAJNO ODSTRANITI OGRCE?

Na žalost ni čudežnega zdravila za trajno odpravo ogrcev. Zato je pomembno, da najdete redno nego, ki je prilagojena vašim ciljem in tipu kože.