ženska, ki nanaša serum Nivea

Salicilna kislina

Salicilna kislina je aktivna sestavina, ki je odlična za čiščenje kože, nagnjene k nepravilnostim.

Kaj je salicilna kislina?

Salicilna kislina je aktivna sestavina za nego kože, saj jo lušči, nadzoruje prekomerno proizvodnjo sebuma (maščob) in ohranja čiste pore. Odlična je za kožo, nagnjeno k nepravilnostim, in jo lahko z vsakodnevno uporabo izboljša in osveži že v 7 dneh.
 
 Običajno jo najdemo v čistilih in izdelkih za nego madežev, najdemo pa jo lahko tudi v izdelkih za ličenje, ki so prijazni do aken, in v šamponih proti prhljaju.
 
 Salicilna kislina je na voljo v različnih koncentracijah, pri čemer je vsaka koncentracija zasnovana za določen namen. Višje koncentrirana salicilna kislina se uporablja kot piling, ki lahko zmanjša videz aken, melazme in sončnih peg nižje koncentracije pa se lahko uporabljajo vsakodnevno v čistilih in tonikih.
 
 Če ste kliknili na ta članek, obstaja velika verjetnost, da ste se vprašali: kaj je salicilna kislina in kako salicilna kislina deluje? Ta priročnik pokriva široko paleto tem, povezanih s salicilno kislino, vključno z: kako uporabljati salicilno kislino, ali je salicilna kislina beta hidroksi kislina (BHA), ali salicilna kislina poslabša akne, preden se stanje izboljša, in še veliko več.
 
 Berite naprej, da odkrijete prednosti te čudovite aktivne sestavine in ugotovite, ali lahko salicilna kislina pomaga okrepiti vaš režim nege kože.

ženska s serumsko masko Nivea

Je salicilna kislina BHA kislina?

Eno pogostejših vprašanj, ki ste jih morda zasledili: ali je salicilna kislina BHA? Salicilna kislina je dejansko vrsta beta hidroksi kisline (BHA), ki so organske spojine in se običajno uporabljajo v kozmetiki. Čeprav njeno ime morda nakazuje, da je salicilna kislina popolnoma umetna, se zaradi svoje naravne sposobnosti luščenja pojavlja v rastlinah, kot so vrbe, saj pomaga zaščititi rastlino pred bakterijsko okužbo.
 
 Izdelki za nego kože običajno uporabljajo sintetično salicilno kislino, vendar sta to obliko odobrili kozmetična industrija in FDA, in je cenjena predvsem zaradi svojih lastnosti v boju proti nepravilnostim.
 
 Zdaj veste, kako odgovoriti, če kdo vpraša: ali je salicilna kislina BHA? Morda se sprašujete: ali je salicilna kislina dobra za akne? Preberite, če želite izvedeti več.

Za kaj je salicilna kislina dobra?

Zaradi svojih naravnih luščilnih lastnosti je salicilna kislina odlična za blaženje simptomov lažjih aken, kot so ogrci, beli ogrci in mozolji. Salicilna kislina prodre globoko v kožo, kjer razgradi odmrle kožne celice, ki bi sicer zamašile pore. Toda, za kaj je salicilna kislina še dobra? Tu je 5 glavnih prednosti salicilne kisline:
Za kaj je salicilna kislina dobra?

1: Varuje pred bakterijami aken

Ali je salicilna kislina dobra za akne? Vsekakor. Bakterije aken se množijo v okolju brez kisika, zato so zamašene pore odličen prostor za njihovo rast. Salicilna kislina očisti odvečno maščobo in odmrle kožne celice iz zamašenih por, zaradi česar postane predel kože manj primeren za rast bakterij. To samo po sebi ne bo popolnoma odstranilo bakterij, bo pa zagotovo vplivalo, če ste nagnjeni k nečisti koži. Če kdo vpraša, ali je salicilna kislina dobra za akne? - ne pozabite z njim deliti tega priročnega dejstva.
 
 Po prvi uporabi salicilne kisline se vam lahko rahlo poveča število nepravilnosti, zato se sprašujete: ali salicilna kislina poslabša akne, preden jih izboljša? Nadaljujte z branjem, saj bomo to vprašanje in še več obravnavali v nadaljevanju vodnika.

Za kaj je salicilna kislina dobra?

2. Eksfoliacija

Salicilna kislina, ki se pogosto prodaja kot piling, nežno zrahlja kožne celice v najzunanjejši plasti kože, da jo očisti in odstrani odmrle kožne celice, ne da bi povzročila draženje.

Za kaj je salicilna kislina dobra?

3: Pomiri vnetja

Salicilna kislina vsebuje kemikalijo, imenovano salicin, ki ima protivnetne lastnosti. Ko jo nanesete na kožo, lahko zmanjša rdečico in bolečino, ki so posledice aken, pa tudi sončnih opeklin. Seveda, ko gre za sončne opekline, je najbolje, da jih preprečite tako, da vsak dan nosite učinkovit zaščitni faktor (SPF).

Za kaj je salicilna kislina dobra?

4: Zmanjša nastajanje in izločanje olja

Salicilna kislina lahko zavira žleze lojnice, ki proizvajajo sebum (olje). To doseže tako, da prebije maščobno pregrado kože in odstrani odvečno maščobo, ki bi sicer zamašila pore in lahko povzročila akne.

Za kaj je salicilna kislina dobra?

5: Prepreči nastanek novih aken

Poleg tega, da prodre globoko v pore, lahko salicilna kislina tudi ohranja pore čiste, če jo uporabljamo kot del dnevne rutine nege kože. Z ohranjanjem čistih por salicilna kislina preprečuje ponoven pojav belih in črnih ogrcev, saj odstrani odvečno maščobo ali odmrle kožne celice, potrebne za okolje brez kisika.

Kako deluje salicilna kislina?

Ali lahko salicilno kislino uporabljam vsak dan?

Dobro je uporabljati salicilno kislino kot del vaše vsakodnevne rutine nege kože. S tem boste pomagali ohraniti kožo čisto in osveženo, hkrati pa omejili prekomerno nastajanje maščobe. Vendar pa priporočamo, da na začetku uporabe katerega koli novega pilinga ali sestavine za luščenje kože olajšate uporabo tako, da prvih nekaj tednov omejite uporabo na dvakrat na teden.

nasmejana ženska s serumom Nivea
Kako deluje salicilna kislina?

Ali salicilna kislina povzroča čiščenje?

Čiščenje v smislu nege kože pomeni povečano stopnjo obnove kožnih celic. Ta proces se lahko pojavi, ko aktivna sestavina, kot je salicilna kislina, stopi v stik s kožo in izpostavi novo plast kožnih celic pod njo. S tem se skupaj s kožnimi celicami na površje dvignejo vse druge stvari, ki povzročajo mozolje, vključno z odvečno maščobo in odmrlimi kožnimi celicami, ki bi sicer mašile pore.
 
 Posledično se lahko pojavi nov izbruh mozoljev. Vendar pa za razliko od slabe reakcije na nov izdelek – ki lahko povzroči izbruhe na predelih kože, kjer se običajno ne pojavijo – na običajnih predelih nastanejo čistilni mozolji, ki običajno izginejo hitreje kot običajno.
 
 Čeprav do čiščenja morda ne pride, je povsem razumljivo, da ste zaskrbljeni, če do tega pride. Morda se celo sprašujete: ali salicilna kislina poslabša akne, preden se stanje izboljša? Preberite, če želite izvedeti več o tej temi.

Kako deluje salicilna kislina?

Ali lahko uporabljam salicilno kislino in niacinamid hkrati?

Eno pogostejših vprašanj, povezanih z nego kože, se osredotoča na kombinirano uporabo različnih izdelkov. Ste se kdaj vprašali, ali lahko uporabljam salicilno kislino in niacinamid skupaj? No, mirno lahko rečemo da - v redu je, če sočasno uporabljati salicilno kislino in niacinamid.
 
 Pravzaprav se obe sestavini dopolnjujeta in sta lahko še posebej učinkoviti pri mastni koži. Salicilna kislina poskrbi za prodiranje globoko v kožo, da očisti odvečno maščobo in odmrle kožne celice, medtem ko niacinamid zagotavlja ogromno hranilne hidracije. V kombinaciji lahko ti dve sestavini kožo prečistita ter jo naredita čistejšo in navlaženo, zaradi česar sta idealna izbira za vsakodnevno rutino nege kože.

ženska, ki drži kremo za obraz Nivea
Kako salicilna kislina deluje?

Ali salicilna kislina najprej poslabša akne, preden se stanje izboljša?

Čeprav salicilna kislina dobro deluje proti aknam in bakterijam, ki jih povzročajo, lahko postopek čiščenja na začetku poslabša simptome aken. Ta potencialno zaskrbljujoč proces ne bi smel trajati dlje kot 6 tednov in vredno je počakati, saj bi morala potem biti vaša koža čistejša in svetlejša kot prej.
 
 Če traja dlje kot 6 tednov ali menite, da imate slabo reakcijo namesto čiščenja, prenehajte uporabljati izdelek in se nemudoma posvetujte z dermatologom.


Rutina nege kože s salicilno kislino

Način uporabe salicila je v veliki meri odvisen od vrste izdelka – višje koncentracije je najbolje uporabljati zmerno. Medtem ko so drugi, kot so izdelki iz NIVEA Derma Skin Clear serije, oblikovani za vsakodnevno uporabo. Spodaj je naš vodnik po korakih za uporabo salicilne kisline.
 
Način uporabe salicila je v veliki meri odvisen od vrste izdelka – višje koncentracije je najbolje uporabljati zmerno. Medtem ko so drugi, kot so izdelki iz NIVEA Derma Skin Clear serije, oblikovani za vsakodnevno uporabo. Spodaj je naš vodnik po korakih za uporabo salicilne kisline.
 
 1.) Čiščenje
 
 Začnite z umivanjem obraza z nežnim, a učinkovitim čistilom s salicilno kislino, kot je NIVEA Derma Skin Clear gel za umivanje. To bo odstranilo vsa ličila in nečistoče, hkrati pa globinsko očistilo pore in preprečilo, da bi se nepravilnosti ponovno pojavile. Nežno ga vmasirajte na moker obraz, pri čemer pazite, da se izognete občutljivemu predelu oči, nato ga sperite.
 
 2.) Toniranje
 
 Po čiščenju nežno nanesite tonik s salicilno kislino. NIVEA Derma Skin tonik je fantastična možnost, saj bo ponovno uravnovesil pH-vrednost kože in odstranil odvečno maščobo, ličila ali umazanijo, ne da bi dodatno mašil pore. To bo tudi vašo kožo pripravilo na vlaženje.
 
 3.) Piling
 
 Za še čistejšo kožo zamenjajte čistilo za piling s salicilno kislino in ga uporabite 2-3 tedensko kot del nočne rutine. NIVEA Derma Skin Clear Scrub piling proti madežem lahko odmaši pore in izboljša kožo, ne da bi jo izsušil, zato je idealen za mastne tipe kože. Tako kot pri čistilu, piling preprosto vmasirajte na moker obraz in nežno sperite.
 
 4.) Kemični piling
 
 Zaključite dnevno nočno rutino s kemičnim pilingom, kot je NIVEA Derma Skin Clear kemični piling. Ta antibakterijska čistilna formula združuje salicilno kislino, niacinamid in glikolno kislino za podporo naravnemu procesu obnavljanja kože, hkrati pa zagotavlja vidno čistejšo kožo že v 7 dneh.F68

Zaokrožite svojo rutino nege kože s salicilno kislino

Kolekcija NIVEA Derma Skin Clear se lahko uporablja tako v vaši jutranji kot nočni rutini nege in kot v vseh rutinah je najbolje, da jo zaključite s hranilno vlažilno kremo. NIVEA vlažilna dnevna krema za normalno kožo intenzivno vlaži in pomaga zaščititi kožo pred UV sevanjem zahvaljujoč ZF 15 in UV filtrom. Ponoči nanesite NIVEA Hydra Skin Effect nočni kremni gel za do 72 ur vlaženja, tako da bo vaša koža prožna, gladka in regenerirana.
 
 Pri prvi uporabi salicilne kisline boste morda opazili zelo rahlo zbadanje, vendar je to povsem normalno in pričakovano. Pri prvi uporabi kateregakoli novega izdelka pa priporočamo, da poiščete strokovno mnenje in pred nanosom večjih količin testirate samo majhen predel kože. In seveda, vedno se izogibajte uporabi salicilne kisline na razdraženi koži.

ženska nasmejana

NIVEA Derma Skin Clear linija

Čeprav je koža, nagnjena k nepravilnostim, povsem naravna, jo je težko nadzorovati in lahko vpliva na samozavest. NIVEA skrbi za vašo kožo. Torej, če želite nekaj izboljšati, vam lahko NIVEA pomaga.
 
 Inovativna linija NIVEA Derma Skin Clear je oblikovana z mislijo na čistejšo in prečiščeno kožo. Ker vsebuje čistilno kombinacijo salicilne kisline in niacinamida je z redno uporabo odlična izbira za odmašitev por in zmanjšanje videza belih pik in ogrcev. Če je vaša koža nagnjena k madežem in izbruhom, je ta visokokakovostna serija morda rešitev, ki ste jo iskali.
 
 Kot vedno se posvetujte z dermatologom, preden preizkusite kateri koli nov izdelek za nego kože, in vedno upoštevajte navodila na etiketi.