KAKO UPOČASNITI STARANJE KOŽE NA OBRAZU?

IN OHRANITI MLADOSTEN VIDEZ DLJE

Tanjša koža, nekaj gubic okoli oči in na čelu? Nič zato! Vse to so normalni procesi v življenju. Razkrivamo vam, kako upočasniti staranje kože in poskrbeti za kožo obraza, da bo dlje časa prožna in sijoča.

PUSTITE SVOJI KOŽI, DA SE STARA

Vsako obdobje v življenju je lepo, če ga znamo sprejeti in se sprijazniti s spremembami, ki jih prinaša. Staranja pač ne moremo zaustaviti – in zakaj bi ga sploh želeli?

BREZ NAGLICE! »SLOW-AGING« NAMESTO »ANTI-AGING«!

Ste že slišali za novi trend »Slow-Aging«? Ta preprosto pomeni samozavestno sprejemanje svojih let. Neizogibnih znakov staranja ni potrebno skrivati, temveč razumeti in sprejeti kot naravni proces, ki se dogaja v našem telesu. Gre preprosto za to, da smo zadovoljni sami s seboj, ne glede na leta, da se dobro počutimo v svoji koži in se osredotočimo na njene potrebe, s tem pa hkrati tudi upočasnimo njeno staranje.  

Prava nega, zdrava prehrana in aktiven življenjski stil

Ključ do mladostnega videza pa ni samo izbira primerne kozmetike, temveč gre za kombinacijo ustrezne nega, zdrave prehrane in aktivnega življenjskega stila, ki poleg gibanja vključuje tudi sproščanje.

PREPROSTO LEPI!

Lepota za marsikoga pomeni mladosten videz ali napeto kožo, a bi morala pomeniti še veliko več! Počutiti se dobro v svoji koži, se znati ceniti in poslušati samega sebe – to je tisto, kar nas naredi lepe navznoter in navzven.


SIJOČA KOŽA, NE GLEDE NA LETA

Ideali lepe kože so se z novim trendom obrnili na glavo. Dejstvo je, da je koža pri 50. letih videti drugače kot pri 20. letih. Pa vendar je lahko koža prav v vseh življenjskih obdobjih sijoča. Zato potrebuje vašo pozornost in predvsem razumevanje, da se z leti spreminja.

POSKRBITE ZA POTREBE SVOJE KOŽE

Naša koža ima čudovito lastnost, da se uravnava sama. Pa vendar, če ji primanjkuje pravih hranil, ali je preveč izpostavljena zunanjim dejavnikom, lahko pade iz ravnovesja. Takrat postane suha, pojavijo se gube, mozolji in podobno. Dobra oskrba s hranili, ki so prisotna tudi v pravi negi, je torej nujna.

Ste vedli, da se obnova kože upočasni po 25. letu? Namesto, da bi se obnavljala na vsakih 28 dni, se le še na vsakih 35 dni. In prav takrat je pomembno, da ji pomagate in upočasnite staranje kože.

 

KAKO LAHKO POMAGATE SVOJI KOŽI?

Stanje vaše kože na obrazu vam razkriva, kakšno podporo potrebuje. Je koža suha, mastna ali občutljiva? Ugotovite, kakšno kožo imate in na podlagi tega izberite prave izdelke za svoj tip kože.

ZAŠČITITE KOŽO NA OBRAZU PRED ZUNANJIMI VPLIVI

Da bi upočasnili staranje kože na obrazu, je pomembno, da jo zaščitimo pred zunanjimi vplivi. Med temi je ključna sončna svetloba. Strokovnjaki ugotavljajo, da lahko kar do 80 % vidnih znakov staranja kože povzročijo UV-žarki. Pri tem pa vsekakor velja omeniti tudi druge dejavnike staranja kože, kot so slaba prehrana, premalo spanja in onesnaženje.
Zakaj? Zgoraj našteti dejavniki pospešujejo nastanek prostih radikalov. To so zelo reaktivni atomi, ioni ali molekule, ki hitro reagirajo s celičnimi strukturami v naši koži in kožo poškodujejo. Običajno t. i. antioksidanti poskrbijo za nevtralizacijo prostih radikalov in ohranjajo celično ravnovesje, a če koža ni dovolj preskrbljena z njimi, se pojavi t. i. oksidativen stres in koža se stara. 

Nasvet: Ključna lastnost »Slow-Aginga« je skrb za dobro preskrbljenost z antioksidanti in zaščita kože pred oksidativnim stresom, s pomočjo kakovostne kreme za sončenje in z aktivnim življenjskim stilom.


KATERE VITAMINE POTREBUJETE ZA OHRANJANJE MLADOSTNE KOŽE?

Vitamini podpirajo obnavljanje kože od zunaj in od znotraj. Zato ni pomembno le, da jih dnevno vključujete v svoj jedilnik, temveč da so tudi sestavni del vaše lepotne nege. 

VITAMIN C

Vitamin C je najpomembnejši antioksidant, ki organizem varuje pred prostimi radikali. Ob pomanjkanju vitamina C pride do prezgodnjega staranja organizma. Ključen je za nastanek kolagena, ki skrbi za obnovo in elastičnost kože. Je ključna sestavine linije za nego obraza NIVEA Q10 ENERGY.

PANTENOL

Pantenol je provitamin, ki ga v telesu najdemo v obliki vitamina B5. Pomemben je za krepitev zaščitnega sloja kože, za stimulacijo tvorbe novih kožnih celic. Dodaja se izdelkom za nego kože, nohtov in las. Vsebuje ga tudi legendarni balzam za ustnice Labello.

VITAMIN E

Vitamin E je naraven antioksidant, ki spodbuja obnavljanje kože, povečuje njeno vlažnost in prožnost ter preprečuje vnetja in poškodbe, ki jih povzročajo UV-žarki. Občutljiv je na kisik in svetlobo. Najdete ga v izdelkih za nego obraza NIVEA Q10 ENERGY, pa tudi v čistilnih robčkih NIVEA.

ALI LAHKO SLADKARIJE POVZROČIJO STARANJE KOŽE?

Vse kaže, da je odgovor pritrdilen. Strokovnjaki namreč ugotavljajo, da lahko preveč sladkorja v krvi sproži t. i. proces glikacije, ki pospeši staranje kože. Glikacijo pa lahko še dodatno pospešijo UV-žraki. Posledica staranje kože na obrazu so značilne starostne pege, hiperpigmentacija, gube, utrujena in suha koža brez življenja. Torej, ko si boste naslednjič zaželeli dodaten čokoladni piškot, premislite še enkrat.