• Vsi
  • Članek
  • Video
  • Vodič
FILTRIRAJ
Razvrsti

Prava zaščita pred soncem za užitke brez skrbi


Koža je naš največji organ in opravlja številne naloge - med drugim ščiti notranjost telesa pred škodljivimi vplivi kot je premočno UV-sevanje. Kakovostna zaščita pred soncem je zato zelo pomembna. Naša koža na soncu porjavi, ker ultravijolična svetloba stimulira tvorbo pigmenta, imenovanega melanin. Vloga melanina je zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih povzroča UV-sevanje, tako da kožne celice oboroži z učinkovitim ščitom. Kadar je koža izpostavljena, spodbudimo naš pigment, ki nato odvisno od tipa kože potemni v različne odtenke, melanin pa zagotovi dolgotrajno barvo. NIVEA SUN zaščita pred soncem vam pomaga do enakomerne porjavelosti in zagotavlja zanesljivo zaščito kože pred soncem. 


Pravilna nega za vsak tip kože


Se bojite, da vaša koža ne bo porjavela, če boste uporabili zelo visok zaščitni faktor? Višina zaščitnega faktorja zgolj pove podatek o trajanju zaščite pred sončnimi opeklinami, potem ko na kožo nanesete kremo za sončenje. Koža kljub visokemu ZF porjavi, le nekoliko dlje traja. Pri izbiri zaščite proti soncu bodite pozorni tudi na tip in ten kože, saj imajo tudi kreme za sončenje z visokim faktorjem omejen domet zaščite. Ponovni nanos zaščite pred soncem tako ne podaljša učinka zaščite, ampak samo obdrži obstoječo zaščito pred soncem. Vas zanima, kateri zaščitni faktor potrebujete? In, kako zaščititi občutljivo ali suho kožo na soncu? Bi radi izvedeli več o zaščiti pred soncem za otroke? Pa tudi o tem, zakaj se pojavijo alergije na sonce? Za vas smo pripravili številne poučne članke in koristne nasvete - uživajte v branju!


Čudovit naraven ten


Koža obraza je bistveno tanjša in bolj občutljiva od kože na ostalih predelih telesa in je zelo pogosto izpostavljena škodljivim UVA- in UBV-žarkom brez kakršne koli zaščite. Kratkovalovno UVB-sevanje povzroča sončne opekline in povečuje možnosti za raka na koži, medtem ko dolgovalovno UVA-sevanje prodre globoko v kožo in povzroča gube. Da bi brez skrbi uživali na soncu tudi med počitnicami, je tu NIVEA SUN zaščita pred soncem, ki je prilagojena koži telesa, občutljivi otroški koži ali tanki koži obraza. Tako bo vaša koža vedno popolnoma zaščitena pred sončnimi opeklinami in prezgodnjim staranjem, hkrati pa bo imela negovan in zdrav videz. Po sončenju nikar ne pozabite na vlaženje kože. Naši izdelki za nego po sončenju soncu imajo zato posebej lahko konsistenco in nudijo hladilni učinek, da poskrbijo za prijeten občutek na koži. Poleg tega kožo izdatno oskrbijo z vlago, ki jo po obremenitvi zaradi sonca potrebuje.