Družbena zaveza

Skrbimo za družine Družine že več kot 100 let zaupajo našim izdelkom, da kar najbolje poskrbijo za kožo.

NIVEA skrbi za družino

Družine že več kot 100 let zaupajo našim izdelkom, saj kar najbolje poskrbijo za kožo. V tem času je NIVEA postala pravi družinski član v domovih po vsem svetu. Skrb za družine, in ne samo za njihovo kožo, je za nas nekaj povsem naravnega.

NIVEA si prizadeva, da podpre družine in tako okrepi okolje, v katerem se razvijata občutek za odgovornost in pripadnost. Ker so družine odraz družbe, spodbujanje teh vrednot krepi posameznike, lokalne skupnosti in družbo v najširšem pomenu.

NIVEA podpira trajnostne družinske projekte na specifičnih področjih, ki odražajo družbeno pomembne zadeve po vsem svetu. To podporo omogoča sodelovanje z lokalnimi partnerji in aktivna osebna predanost naših zaposlenih.

V Sloveniji se osredotočamo na omogočanje izobrazbe otrokom iz socialno šibkejših družin, za katere smo ustanovili poseben Učni sklad NIVEA. Prav tako pa naše najmlajše v prazničnih prednovoletnih dneh razveselimo z uporabnimi darili. Tako v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine Slovenije ne pomagamo le otrokom, temveč tudi njihovim staršem, ki so se znašli v finančni stiski.

Predanost znamke NIVEA družinam je del Beiersdorfovega družbenega cilja za leto 2020: doseči milijon družin in izboljšati njihovo življenje. Za več podrobnosti obiščite stran Our Commitment Report.PODARITE NAM MODRO SRCE

modro_srce_otroska_roka
modro_srce_ana_lukner
modro_srce_rok_krizan
modro_srce_robert_sabol
NIVEA je v letu 2019 že trinajsto leto zapored, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših okolij odprla okno v svet izobrazbe. Akcija, ki se je pričela 11. februarja 2019, je v štirih tednih zaokrožila po Sloveniji in se 11. marca končala s prispevkom v Učni sklad NIVEA v višini 20.000 €.
Dobrodelno akcijo, katere ključno sporočilo je bilo, da lahko prav vsak med nami naredi nekaj dobrega za sočloveka, so tokrat podprli: podjetnica, inspiracijska predavateljica in ustanoviteljica Anine zvezdice Ana Lukner Roljić, urednica in ustanoviteljica srečne hiše za otroke Alenka Žumbar Klopčič, prejemnik državnega priznanja za delo na področju integracije ogroženih družbenih skupin Rok Križan, učiteljica in gorska reševalka Mojca Odar in reševalec Robert Sabol.

Učni sklad NIVEA

Učni sklad NIVEA je ustanovilo podjetje Beiersdorf d.o.o. v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije leta 2006, ko se je prvič odvila dobrodelna akcija v pomoč otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin. Sredstva dobrodelne akcije NIVEA Podarite nam modro srce so v celoti namenjena Učemu skladu NIVEA. Štipendiranci so izbrani po sklepu Komisije za socialna vprašanja in humanitarne projekte pri ZPMS. V 10. letih je štipendijo iz Učnega sklada NIVEA prejemalo 83 štipendistov. Od leta 2006 do 2018 je NIVEA financirala 97 štipendistov, trenutno štipendijo prejema 16 otrok.
modro_srce_donacija_2019

Trije dobri botri

NIVEA prav posebno skrb namenja družini. Zato smo zaposleni v podjetju Beiersdorf leta 2013 pričeli z akcijo, v kateri poskušamo praznično vzdušje pričarati tudi otrokom iz socialno ogroženih družin. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) se trudimo izpolniti otroške božične želje. Vsak zaposleni je prejel pismo z eno ali več željami in s pomočjo prijateljev ter družinskih članov smo pripravili kar 50 daril, ki bodo polepšala praznike otrokom, ki bi sicer zaman čakali na darilo pod smrečico.