Odgovornost do okolja

Za nas je »nega« več kot le del poslovanja Naše podjetje proizvaja visokokakovostne izdelke za nego kože in ima strokovno znanje, ki izhaja iz več kot 100 let izkušenj na področju raziskav. Tudi v sedanjem času nadaljujemo z razvojem visokoučinkovitih, zanesljivih izdelkov, obenem pa zmanjšujemo svoj vpliv na okolje.

Naš pristop k trajnostnemu razvoju

Za nas je »nega« več kot le del poslovanja, saj izraža tudi našo odgovornost do ljudi in okolja. Naše podjetje proizvaja visokokakovostne izdelke za nego kože in ima strokovno znanje, ki izhaja iz več kot 100 let izkušenj na področju raziskav. Naša prizadevanja predstavljajo del Beiersdorfove mednarodne trajnostne strategije »We care /Ni nam vseeno«.

Najboljši izkoristek surovin

Nekaterih surovin, ki jih uporabljamo v naših izdelkih, je malo in ni zagotovila, da bodo vedno na voljo. Zato podpiramo trajnostno pridobivanje virov in si prizadevamo za razvoj alternativ, ki dosegajo visoko kakovost po naših standardih.
Na poti k trajnostnemu palmovemu olju

Na poti k trajnostnemu palmovemu olju

Pri proizvodnji izdelkov ne uporabljamo palmovega olja. Uporabljamo pa v nekaterih naših izdelkih snovi, kot so emulgatorji, kar je v tej industriji povsem običajno. Te sestavine so ponavadi pridobljene iz mineralnih in rastlinskih olj, kot sta kokosovo olje ali olje iz repičnih semen, ali pa iz palmovega olja in olja iz palmovih jedrc.

Kot član organizacije Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) spodbujamo tudi trajnostne načine pridobivanja palmovega olja. Naš cilj je poskrbeti, da bi vsi naši dobavitelji surovin do leta 2015 uporabljali trajnostno pridelano in certificirano palmovo olje in olje iz palmovih jedrc. Z našimi dobavitelji smo zato v tesnem sodelovanju.

Obiščite stran z izdelki in kliknite poljuben izdelek za podroben seznam sestavin.


Alternative preizkusom na živalih

Beiersdorf kozmetičnih izdelkov ne preizkuša na živalih. To politiko smo uvedli že dolgo pred direktivami, ki urejajo preizkušanje kozmetičnih izdelkov na živalih in so začele v Evropski uniji veljati leta 2004. Prepričani smo, da kozmetičnih izdelkov ni treba preizkušati na živalih, da bi dokazali njihovo varnost in učinkovitost.
Odgovornost do okolja

Marca 2013 je začela veljati naslednja faza evropske prepovedi preizkušanja na živalih: odtlej se v EU ne sme prodajati nobenih kozmetičnih izdelkov s sestavinami, ki so bile preizkušene na živalih (po marcu 2013) z namenom zbiranja podatkov, potrebnih za izpolnitev varnostnih predpisov v kozmetiki. Razvoj in odobritev alternativnih metod sta za Beiersdorf izjemno pomembna, tudi neodvisno od te nove prepovedi.

Že več kot 20 let uspešno sodelujemo s strokovnimi odbori in združenji pri razvoju postopkov in vitro (preizkusi, izvedeni v epruvetah) in veljamo za eno od vodilnih in najbolj priznanih raziskovalnih podjetij na svetu. Beiersdorf je na primer razvil postopek, s katerim bo v prihodnosti skupaj z drugimi testi mogoče oceniti alergijski potencial snovi, ne da bi jih preizkusili na živalih.

Raziskovalci pri Beiersdorfu razvijajo tudi številne druge alternativne preizkusne metode in pri svojem vsakodnevnem delu v podjetju že uporabljajo mnoge uzakonjene metode. Aktivno se zavzemamo, da bi zakonodajalci po vsem svetu sprejeli obstoječe alternativne metode, ki ne zahtevajo preizkušanja na živalih. Poleg tega z osebjem in finančno podpiramo znanstvena prizadevanja za zapolnitev vrzeli, kjer alternativne metode še niso na voljo.


Manj odpadkov, enaka kakovost

Ne glede na to, ali uporabljamo plastiko, steklo, kovino, karton ali papir, se trudimo zmanjšati količino uporabljenih materialov, obenem pa ohraniti kakovost. Če je mogoče, za naše inovacije v embalaži uporabimo trajnostno merilo »ne uporabi, zmanjšaj, ponovno uporabi in recikliraj«. Danes je skoraj 100 % naših embalažnih materialov primernih za reciklažo.
Vrečke za ponovno polnjenje so le eden od načinov, s katerim smo zmanjšali embalažo. Z dozami, ki jih lahko ponovno napolnimo, in embalažo izdelkov, ki je primerna za večkratno uporabo, kot je dozirnik mila, se lahko občutno zmanjša količina odpadkov. Tako smo na primer z vrečkami za ponovno polnjenje za naš NIVEA kremni gel za tuširanje zmanjšali količino odpadkov za 75 %.
Družbena odgovornost do okolja

Formule

Naše formule vsebujejo več kot 80 % nefosilnih sestavin.

Družbena odgovornost do okolja

Poraba

Nenehno zmanjšujemo porabo vode in energije ter vire uporabljamo tako v proizvodnih kot distribucijskih procesih.

Družbena odgovornost do okolja

Recikliranje

Vse naše embalažne materiale je mogoče 100 % reciklirati.

Družbena odgovornost do okolja

Transport

Preoblikovali smo naše plastenke, zato se je povečalo število izdelkov, ki jih lahko naložimo na eno paleto. Na ta način bomo zmanjšali emisije COza 585 ton na leto.

Družbena odgovornost do okolja

Embalaža

Količino embalaže smo zmanjšali za 15 % s čimer smo prihranili več kot 350 ton plastike na leto.


Moj vpliv na planet

Kakšen je vaš vpliv?
Družbena odgovornost do okolja
Rešite naš interaktivni kviz, izračunajte svoj vpliv na okolje in preberite, kako ga lahko zmanjšate.