ženska, ki uporablja bakuchiol

Kaj je bakuchiol? Uporaba in koristi za kožo

Odkrijte prednosti bakuchiola za kožo, vključno s tem, kako ga uporabljati in kombinirati z drugimi sestavinami.

Kaj je bakuchiol?

O bakuchiolu se govori kot o naravni aktivni učinkovini proti staranju, ki je enako močna kot retinol, vendar je do kože nežnejša. Pridobivamo ga iz semen rastline babchi, imenovane tudi Psoralea corylifolia. Ima potencial za povečanje proizvodnje kolagena* in spodbuja obnovo celic, kar pomaga zmanjšati znake staranja.

Olje bakuchiol se tradicionalno uporablja v indijskih in kitajskih zdravilih, vendar postaja vse bolj priljubljeno, saj se ljudje pri svojih rutinah nege kože odločajo za več rastlinskih sestavin. Povečanje priljubljenosti je mogoče povezati tudi z retinolom, saj ponuja veliko enakih prednosti brez morebitnega draženja – zaradi česar je primernejši za uporabo na občutljivi koži.

Bakuchiol je pogosto vključen v jutranje in večerne rutine nege kože proti staranju, običajno v kombinaciji s sestavinami za vlaženje ali polnjenje, kot je hialuronska kislina.

*in vitro testiranje


bakuchiol
Bakuchiol proti retinolu

Kakšna je razlika med bakuchiolom in retinolom?

Bakuchiol in retinol se običajno obravnavata kot nadomestka drug drugemu, saj imata podobne prednosti, ki vključujejo:

 

 1. Zmanjšanje drobnih linij in gub
 2. Možnost pomoči pri aknah, čeprav je na tem področju potrebnih več študij
 3. Glajenje neenakomerne polti kože
 4. Spodbujanje proizvodnje kolagena

Razlike med bakuchiolom in retinolom pa so naslednje:

1. Veganom prijazno:
Čeprav lahko oba izvirata iz neživalskih virov, je retinol v nekaterih primerih pridobljen iz jajčnega rumenjaka ali olja ribjih jeter, zaradi česar ga vegani ne morejo uporabljati. Ker je bakuchiol rastlinskega izvora, so lahko formulacije izdelkov, ki ga vsebujejo, primerne za vegane (pod pogojem, da so tudi vse druge sestavine in način proizvodnje veganski).

2. Uporaba med nosečnostjo:
Priporočljivo je, da se med nosečnostjo izogibate uporabi retinola in drugih retinoidov zaradi možnega vpliva na razvoj otroka. Trenutno se tveganje uporabe bakuchiola med nosečnostjo šteje za zanemarljivo. Vendar se vseeno raje najprej posvetujte s svojim zdravnikom, če nameravate uporabljati bakuchiol med nosečnostjo.

3. Občutljiva koža ga bolje prenaša:
Znano je, da retinol potencialno draži kožo – povzroča suhost ali rdečico. Pomirjujoče lastnosti bakuchiola zmanjšujejo tveganje za draženje, zaradi česar je v primerjavi z retinolom bolj primeren za občutljivo kožo. Vendar nobena sestavina nikoli ni povsem brez tveganja za kakršna koli draženja.


8 koristi bakuchiola za kožo

Bakuchiol je koristen predvsem v boju proti staranju. V nadaljevanju je naštetih nekaj ključnih koristi bakuchiola za obraz in kožo:

 1. Povečuje proizvodnjo kolagena:
  Bakuchiol ima, odvisno od formulacij, potencial za povečanje proizvodnje kolagena tipa I in VII. Nekateri izdelki NIVEA lahko to storijo že v 4 urah, čeprav lahko pride do razlikovanj med izdelki. .

  *in vitro testiranje na kožnih celicah
 2. Spodbuja obnovo celic:
  Bakuchiol pomaga povečati obnavljanje celic in pripomore k bolj sijoči polti.
 3. Zmanjša drobne linije in gube:
  Redna uporaba bakuchiola lahko pomaga zmanjšati znake staranja, vključno z drobnimi linijami in gubami – tudi globokimi, s tem pa pomaga koži, da je videti mlajša.
 4. Izboljša elastičnost in čvrstost kože:
  S staranjem koža naravno izgubi sposobnost, da skoči nazaj na svoje mesto in se začne povešati. Izdelki, ki vsebujejo bakuchiol, lahko pomagajo stimulirati kolagen in s tem potencialno povečajo čvrstost ter na novo definirajo konture.
 5. Preprečuje fotostaranje in rdečico:
  Fotostaranje je proces prezgodnjega staranja kože zaradi izpostavljenosti soncu. Struktura bakuchiola pomaga zmanjšati vpliv fotostaranja in tudi bledenju rdečice.
 6. Zmanjša pigmentne madeže in zgladi ten kože:
  Nekatere študije so pokazale, da lahko bakuchiol pomaga pri

Pregled dejstev

Bakuchiol

Prednosti:Spodbuja proizvodnjo kolagena, zmanjšuje znake staranja, zgladi ten kože, izboljša elastičnost kože in je antioksidant

Nanos: Cilja na znake staranja, vključno z gubami in izgubo elastičnosti.

Uporaba: Serume, vlažilne kreme in obrazne maske, ki vsebujejo bakuchiol, lahko dodate v jutranjo in večerno rutino nege kože.

Posebne lastnosti:Splošno je znan kot rastlinska alternativa retinolu z manjšim tveganjem za draženje.

Kako uporabljati bakuchiol?

NIVEA rutina za nego kože z bakuchiolom in hialuronsko kislino

Najlažji način za uporabo bakuchiola je, da v svojo rutino nege kože vključite izdelke, ki ga vsebujejo. Ker gre za nežno sestavino, je primerna za vsakodnevno uporabo tako zjutraj kot zvečer, najpogosteje pa se uporablja v rutinah proti staranju. Dobro se ujema s sestavinami, kot je hialuronska kislina, saj sta skupaj močan dvojec proti staranju.

Sledite spodaj opisani rutini z izdelki iz linijw NIVEA Cellular Expert Lift, ki vsebujejo čisti bakuchiol ter mikro in makro hialuronsko kislino, da povečate proizvodnjo kolagena v koži in na novo definirate konture obraza:

*in vitro testiranje

ženska, ki uporablja kremo NIVEA

1. Očistite
Pomembno je, da svojo rutino začnete s čiščenjem obraza in tako odstranite vsa ličila, umazanijo ali ostanke sebuma, ki bi se sicer lahko nakopičili in povzročili čezmerno mastnost. Čiščenje tudi pripravi obraz za zadnje korake v vaši rutini
Poiščite idealen čistilec za svojo kožo v NIVEA ponudbi čistilcev za obraz.

2. Nanesite serum
Serum NIVEA Cellular Expert Lift 3-Zone za napeto kožo vsebuje najbolj čisto in koncentrirano formulo bakuchiola med vsemi izdelki NIVEA. Uporablja se ga lahko na obrazu, vratu in dekolteju, saj serum prodre globoko v kožo in takoj zagotovi učinek napetosti, vidno zmanjša gube in dvigne konture. Z redno uporabo lahko čez čas vidno izboljša elastičnost kože in utrdi njeno strukturo.

3. Navlažite kožo
Pazite, da ne izpustite koraka vlaženja v rutini nege kože. Vlaženje obraza z izdelki, ki združujejo vlaženje in učinke proti staranju, je dober način za zaščito pred suhostjo in spodbujanje celične obnove.

Da bo vaša koža maksimalno navlažena, na nanesito vlažilno kremo, kot je dnevna krema Cellular Expert Lift ZF 30.

Pri večerni rutini nege kože pa lahko namesto tega uporabite nočno kremo Cellular Expert Lift.

4. Nanesite zaščitni faktor
Na koncu jutranje rutine nege kože vedno nanesite SPF na obraz, da zagotovite popolno zaščito kože pred UV žarki.

5. Tedenske maske za obraz
Te lahko vključite v svojo tedensko rutino in tako zagotovite dodatne koristi za kožo. Sheet maska Cellular Expert Lift Sculpting dopolnjuje vašo napredno bakuchiol rutino proti staranju, saj vsebuje močno serumsko formulo, ki spodbuja kolagen ter preoblikuje, napolni in gladi kožo. . Za najboljše rezultate jo uporabljajte dvakrat na teden.


Povzetek

Povzetek o bakuchiolu

Bakuchiol, ki ga pogosto označujejo za nežnejšo rastlinsko alternativo retinolu, nudi številne koristi proti staranju kože. Najpogosteje se ga dodaja v vlažilne kreme in serume, v kombinaciji z drugimi sestavinami, kot je hialuronska kislina, pa je čudovit dodatek k vsaki rutini nege kože.

Torej, če iščete novo svežo sestavino, ki bi jo dodali svoji rutini za pomladitev kože, je bakuchiol odlična izbira. Bakuchiol je heroj izdelkov NIVEA Cellular Expert Lift, saj v formulah, ki so bile ustvarjene za spodbujanje kolagena, deluje kot sredstvo proti staranju, hkrati pa vidno zmanjšuje gube ter dviguje in prestrukturira kožo.

Pogosta vprašanja

V: Kaj je bakuchiol in kako se razlikuje od retinola?

Bakuchiol je naravna, rastlinska alternativa retinolu, ki je znana po svoji nežnosti do občutljive kože. Pridobljen je iz rastline babchi in ponuja podobne prednosti proti staranju kot retinol, z manjšim tveganjem za neželene učinke.

V: Ali se lahko bakuchiol uporablja skupaj z retinolom?

Bakuchiol in retinol lahko delujeta skupaj, ker ima bakuchiol pomirjujoče in stabilizacijske lastnosti, s čimer lahko poveča toleranco kože na retinol. Skupaj ju lahko uporabiljate za zmanjšanje znakov staranja.

V: Ali se lahko bakuchiol uporablja skupaj s hialuronsko kislino?

Da, bakuchiol se izjemno dobro ujema z drugimi sestavinami proti staranju, kot je hialuronska kislina. Hialuronska kislina pomaga zadrževati vlago in napne kožo, medtem ko bakuchiol deluje kot sredstvo proti staranju in pomaga povečati proizvodnjo kolagena. Če ju združimo, se lahko povečajo njuna učinkovitost proti staranju, koža pa postane vidno mlajša in bolj prožna.

V: Ali se lahko bakuchiol meša z vitamonom C?

Bakuchiol in vitamin C lahko uporabljate skupaj z nekaterimi previdnostnimi ukrepi. Če uporabljate dva različna izdelka, ki vsebujeta te sestavine, pred vsakim nanosom počakajte nekaj minut, da izdelek prodre v kožo, in tako preprečite morebitno interakcijo med izdelkoma.

Ob pravilni uporabi lahko te sestavine pomagajo zmanjšati drobne linije, gube in hiperpigmentacijo, hkrati pa izboljšajo teksturo in ten vaše kože

V: Kakšne so prednosti bakuchiola pri negi kože?

Bakuchiol nudi številne prednosti proti staranju kože in pomaga zgladiti njen ten. Je tudi močan antioksidant in deluje proti rdečici ter ščiti kožo pred prostimi radikali.

V: Ali se lahko bakuchiol uporablja vsak dan?

Da, Bakuchiol se lahko uporablja vsak dan v jutranjih in večernih rutinah. Vseeno pa bodite previdni in opazujte, kako se vaša koža odziva na katerokoli novo sestavino, ki jo uvajate v svojo negovalno rutino. . Bakuchiol je nežna sestavina, če pa pride do draženja, se o nadaljni uporabi posvetujte s strokovnjakom. Bakuchiol toleranca izdelkov NIVEA je bila testirana pod dermatološkim nadzorom in se lahko uporablja za vse tipe kože.

V: Ali se lahko bakuchiol uporablja med nosečnostjo?

Trenutno bakuchiol ni pokazal negativnega vpliva na nosečnost, ker pa podatki o uporabi med ljudmi še niso na voljo, je potrebna previdnost. Če želite med nosečnostjo uporabljati bakuchiol, se o tveganju in koristih vedno posvetujte z zdravnikom.

V: Kako lahko bakuchiol vključimo v rutino nege kože?

Bakuchiol najlažje uporabite tako, da svoji rutini dodate izdelke za nego kože, kot so serumi, olja, obrazne maske in vlažilne kreme, ki ga vsebujejo. Za najboljše rezultate jih nanesite po čiščenju, tako zjutraj kot zvečer.