Dekle s kratkimi lasmi, nasmejano

Vitamin E za kožo

Naš vodnik za vse, kar morate vedeti o vitaminu E, kako ga uporabljati in zakaj je tako dober za vašo kožo.

Vitamin E za kožo

Vitamin E je ključna sestavina v negi kože. Toda zakaj bi ga morali uporabljati? In kaj vitamin E naredi za vašo kožo? Poglobili se bomo v prednosti te priljubljene sestavine za nego kože, poklepetali o načinih, kako jo lahko kar najbolje izkoristite, in ugotovili, kako lahko dosežete najboljše možne rezultate pri uporabi vitamina E za kožo.
ženska

Predstavljamo junaka za nego kože: vitamin E

Vitamin E je pogosto na voljo v kremah in oljih. Dodan je tudi številnim različnim izdelkom, ki se jih morda niti ne zavedate, vključno s kremami proti staranju, serumi za oči, kremami za sončenje in ličili. Zakaj pa je tako priljubljen in kakšne so prednosti uporabe vitamina E pri rutini nege kože?

Kaj je vitamin E?

 

Torej, ja, to je vitamin. Toda "vitamin E" se nanaša na skupino spojin, ki jih običajno absorbiramo s hrano, ki jo jemo, in prispevajo k normalnemu delovanju človeškega telesa. Zelo koristen pa je tudi za lokalno uporabo pri negi kože.


Kaj vitamin E naredi za vašo kožo?

Dekle z zaprtimi očmi, nasmejano

Nanos vitamina E na kožo zaradi njegovih antioksidativnih lastnosti pomaga zaščititi občutljivo kožo pred poškodbami. Prav tako je izjemno vlažilen – je tako „vlažilec“ kot „mehčalec“ – zato vaši koži pomaga absorbirati vodo in jo tudi ujeti v kožo. Dokazano je celo, da nekaterim ljudem pomaga lajšati ekcem.
 
 Uporaba vitamina E za vašo kožo prinaša toliko koristi! Toda nekaj jih resnično izstopa ...


Prednosti vitamina E za kožo

Nanos vitamina E na kožo zaradi njegovih antioksidativnih lastnosti pomaga zaščititi občutljivo kožo pred poškodbami. Prav tako je izjemno vlažilen – je tako „vlažilec“ kot „mehčalec“ – zato vaši koži pomaga absorbirati vodo in jo tudi ujeti v kožo. Dokazano je celo, da nekaterim ljudem pomaga lajšati ekcem.

1) Krepi vašo kožno bariero

Močna kožna pregrada omogoča vaši koži, da zadrži vodo in ostane hidrirana. Lahko celo pomaga zmanjšati občutljivost kože.

2) Super vlaženje

Ko je vaša kožna bariera močnejša, lahko vaša koža zadrži več vlage. Zaradi tega je vitamin E odličen dodatek k vsaki rutini – še posebej za tiste z zelo suho kožo, ali pa za hladnejše in bolj suhe mesece. Pomagal bo odstraniti morebitne suhe lise, tako da boste lahko vse mesece v letu uživali v gladki in hidrirani koži

3) Močne antioksidativne lastnosti

Uporaba izdelkov z vitaminom E zagotavlja veliko količino antioksidantov, ki pomagajo preprečiti škodo, ki jo povzročajo prosti radikali (nečistoče, ki se prilepijo na vaš obraz in povzročijo poškodbe kože).
 
 Antioksidanti prav tako povečajo sijaj vaše kože – preprečujejo oksidacijo olja na obrazu, kar pripomore k zmanjšatu ogrce. Izdelki z vitaminom E lahko zaščitijo vašo kožo in celo pomagajo zgladiti drobne gubice, ki so jih povzročili ti nadležni prosti radikali.

4) Zdravi hiperpigmentacijo

Vitamin E se pogosto uporablja za pomoč pri bledenju hiperpigmentacije. Za boljše rezultate pa ga lahko kombinirate z vitaminom C.

5) Ščiti pred UV žarki

Vitamin E absorbira UVB svetlobo – to je tista vrsta svetlobe, ki lahko povzroči poškodbe kože in gube. Vseeno pa ne smete pozabiti na sončno kremo. K sreči NIVEA kreme za sončenje poskrbijo za različne tipe kože in njihove potrebe, zato z lahkoto najdete tisto, ki vam bo najbolj odgovarjala.

6) Bledi brazgotine po aknah

Zahvaljujoč njegovim vlažilnim lastnostim in sposobnosti, da pomaga obnoviti in zaščititi kožno bariero, se izdelki z vitaminom E pogosto uporabljajo za pomoč pri bledenju brazgotin po aknah. Učinkovitejši je pri lažjih brazgotinah, vendar pa lahko dosledna uporaba vitamina E med izbruhi aken pomaga pri preprečevanju brazgotin.

7) Pospešuje celični preobrat in regeneracijo

Vitamin E nove celice hitreje prenaša na površje, kar pospeši celjenje, celični preobrat in regeneracijo. Je neverjeten dodatek k kremam in serumom, izjemen pa je tudi v izdelkih za nego ustnic, saj takoj popravi in zaščiti razpokane ustnice.

Torej, je vitamin E dober za vašo kožo?

Odgovor je odločilen da! Poleg tega obstaja še veliko izdelkov NIVEA, ki vam bodo v vaši rutini nege kože pomagalimv celoti izkoristiti vitamin E.
Je vitamin E dober za kožo?

Nega telesa in obraza

NIVEA vsebuje vitamin E v številnih izdelkih zaradi mnogih koristi, ki jih vitamin E ima za kožo. 
 
Morda boste opazili, da se sladko mandljevo olje pogosto navaja kot ključna sestavina v vlažilnih izdelkih za nego kože. To je zato, ker je naravna sestavina z zelo visoko vsebnostjo vitamina E.
 
Toda vitamin E ni samo za vaš obraz, ampak se ga lahko uporablja za intenzivno vlaženje kože po celem telesu. 
 
NIVEA ponuja intenzivno vlažilne in hranilne losjone za telo, kot je naš NIVEA bogat hranilni losijon za telo, ki vsebuje naš NIVEA vlažilni serum. Ta inovativna tehnologija za nego kože je prepojena z naravnim mandljevim oljem in vitaminom E za intenzivno vlaženje. Prodre celo v globlje plasti kože in tako zagotovi dolgotrajno vlaženje.
 
In seveda, vitamin E je prisoten v številnih izdelkih za nego kože obraza – vse od olj za ustnice do krem za obraz – tako dober je. Pravzaprav je naša NIVEA vlažilna dnevna krema prepojena z vitaminom E, ki koži pomaga ohraniti ravnovesje vlage, okrepi zaščitno bariero ter nudi dodatno vlaženje in zaščito za občutljivo kožo.

Je vitamin E dober za kožo?

Najboljša vrsta vitamina E za vaš obraz

Obstaja več vrst vitamina E, a le ena je koristna za človeško telo. 'Tocopherol' je najpogosteje naveden na seznamu sestavin izdelka in je odobren za uporabo po celotnem telesu!
 
Torej, če se sprašujete, ali vaša nega kože vsebuje vitamin E (ali pa to ni navedeno na etiketi), si oglejte seznam sestavin in kmalu boste izvedeli.
Dekle s kodrastimi lasmi
Viri vitamina E

Kako povečati raven vitamina E

Kot smo že omenili, je vitamin E esencialni vitamin in prispeva k normalnemu delovanju človeškega telesa. Zelo je koristen pri negi kože, vendar ga morate tudi zaužiti, da lahko izkusite vse njegove prednosti. Toda, kje ga lahko najdete?

Viri vitamina E

S čim se prehranjevati

Dobri viri vitamina E so rastlinska olja, kot je na primer repično, sončnično, koruzno ali oljčno olje. Odličen vir so tudi oreščki in semena. Pšenični kalčki, ki jih najdemo v žitih, bodo prav tako pomagali povečati raven vitamina E.

Viri vitamina E

Dodatki vitamina E

Uporaba nege kože z vitaminom E je odlična. Vendar pa lahko koristi tudi vašemu celotnemu telesu. Če menite, da vam primanjkuje tega bistvenega vitamina, poskusite vzeti dodatek in opazili boste razlike na svoji koži, laseh in celo v vaših očeh, krepi tudi imunski sistem telesa – kar je vedno dobrodošlo v zimskih mesecih.
 
 Pazite, da ne pretiravate, saj so visoki odmerki vitamina E lahko škodljivi – če ste zaskrbljeni, se lahko posvetujete s svojim zdravnikom.
 
 Presežek vitamina E, ki ga vaše telo ne porabi takoj, se hrani za prihodnjo uporabo, zato vam dodatkov ni treba jemati vsak dan (še posebej, če je vaša prehrana bogata tudi z vitaminom E).

Skrb za vašo kožo

Izdelki NIVEA vsebujejo vrsto naravnih sestavin za nego kože in tako da zagotovijo, da vse deluje tako kot mora, ter prispevajo k ohranjanju zdrave kože.
 
Če boste kdaj iskali nasvete za nego kože, prebrskajte spletno mesto NIVEA in zagotovo boste našli informacije, ki jih potrebujete za ustvarjanje popolne rutine nege kože.