growing a tree

TRAJNOSTNA PAPIRNA EMBALAŽA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

TRAJNOSTNA PAPIRNA EMBALAŽA

NIVEA uporablja papir in karton kot naraven embalažni material za številne izdelke. Naravo želimo obravnavati s spoštovanjem, ki si ga zasluži. Zato smo prepričani, da je treba materiale na osnovi lesa, kot sta papir in karton, pridobivati trajnostno, da preprečimo krčenje gozdov. Ker gozdovi shranjujejo CO2 na naraven in učinkovit način, je njihovo nenehno uničevanje eden glavnih vzrokov za podnebne spremembe. Gre za problem, ki ga jemljemo zelo resno. 

Uveljavili smo politiko »trajnostnega papirja in kartona«, katere cilj je preiti na 100-odstotni delež trajnostnega papirja in kartona po vsem svetu. Smernica zahteva uporabo recikliranega papirja in kartona ali teh materialov s certifikatom FSC (»Forest Stewardship Council«). Certifikat FSC zagotavlja, da izdelki na osnovi lesa izhajajo iz odgovorno upravljanih gozdov, ki omogočajo okoljske, socialne in ekonomske koristi. 

Pri tem smo odlično napredovali in lahko delimo informacijo, da je bilo že v letu 2019 sto odstotkov naših zložljivih škatlic izdelanih iz materiala s certifikatom FSC. Zdaj se intenzivno trudimo, da bi še pri drugih materialih na osnovi papirja prešli na papir, ki je recikliran ali nosi certifikat FSC.

Številka promocijske licence Beiersdorf: FSC® N003710.
embalaza v roki
dnevna krema

Dnevna krema NIVEA NATURALLY GOOD z organsko aloe vero

nocna krema

Nočna krema NIVEA Naturally Good Anti-Age

OrganicAloeVeraRadianceDayCare

NIVEA Naturally Radiance Day Cream

One Skin. One Planet. One Care.

Želimo biti 100-odstotno transparentni in odgovoriti na vsa vaša vprašanja o trajnostnosti pri znamki NIVEA. Če na tej spletni strani niste našli odgovorov, ki ste jih iskali, ali želite podrobnejše informacijenam pišite in z veseljem vam bomo odgovorili.