Trajnostno palmovo olje

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

TRAJNOSTNO PALMOVO OLJE PRI ZNAMKI NIVEA

Številne sestavine naravnega izvora v izdelkih za nego kože so pridobljene iz palmovega olja (olja palmovih jedrc). Povpraševanje po njem zaradi velike donosnosti pridelka in edinstvenih lastnosti surovine za kozmetične sestavine nenehno narašča. Žal pa je gojenje palm pogosto povezano s krčenjem gozdov in drugimi netrajnostnimi kmetijskimi praksami. Ker gozdovi naravno in učinkovito shranjujejo CO2, njihovo stalno uničevanje bistveno prispeva k podnebnim spremembam, kar je problem, ki ga jemljemo zelo resno. NIVEA se zavzema za spoštovanje narave. Prepričani smo, da mora biti palmovo olje (olje palmovih jedrc) pridobljeno trajnostno, s čimer se prepreči krčenje deževnih gozdov.

Zakaj NIVEA uporablja sestavine na osnovi palmovega olja (olja palmovih jedrc)?

Snovi, izdelane iz palmovega olja (olja palmovih jedrc), so pridobljene na rastlinski osnovi, torej so obnovljive in se lahko razvrstijo kot naravnega izvora. Uporaba teh snovi je zato lahko pomemben korak stran od gospodarstva, ki temelji na fosilnih gorivih, in s tem proti bolj trajnostni prihodnosti.

Kljub utemeljeni polemiki okrog pridobivanja palmovega olja se strokovnjaki in nevladne organizacije strinjajo, da preprosto nadomeščanje palmovega olja (olja palmovih jedrc) z drugim rastlinskim oljem ni smiselna rešitev. Drugi pridelki bi zahtevali bistveno več zemlje za gojenje in na splošno bi bil takšen pristop manj trajnosten.

NIVEA je vključena v trajnostno spremembo industrije palmovega olja, ki ukinja krčenje gozdov, spodbuja ekološke prakse kmetovanja, spoštuje biološko raznolikost in ščiti preživljanje malih kmetovalcev.

Kako NIVEA spodbuja trajnostno pridobivanje palmovega olja?

Najprej dobra novica: od konca leta 2020 je 100 odstotkov sestavin, ki jih uporablja NIVEA in izhajajo iz palmovega olja (olja palmovih jedrc), opremljenih s trajnostnim certifikatom. Uporabljamo samo materiale na osnovi palmovega olja (olja palmovih jedrc), ki je trajnostno pridobljeno, na podlagi modela masne bilance, kot ga definira organizacija Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO).

 

 

Beiersdorf, matično podjetje znamke NIVEA, je aktivni član organizacije RSPO in je pomagal vpeljati še druge nacionalne in mednarodne zveze v industriji. Skupna cilja teh skupin sta povečati transparentnost znotraj industrije palmovega olja in spodbuditi njeno trajnostno spremembo.

Transparentnost je ključna za učinkovito in trajnostno usmeritev palmovega olja. Zato tesno sodelujemo s svojimi dobavitelji, da sledimo surovinam, ki jih uporabljamo, vse do njihovega izvora. Pomembno smo izboljšali transparentnost naše dobavne verige palmovega olja, kar pomeni, da poznamo izvor 92 odstotkov nabavljene količine surovin, ki izhajajo iz palmovega olja (olja palmovih jedrc).

Beiersdorf, matično podjetje znamke NIVEA, skupaj z lokalnimi partnerji deluje z malimi posestniki na licu mesta, spodbuja pridelavo brez nadaljnjega krčenja gozdov in prispeva k izboljšanju življenjskega standarda in ekonomske situacije lokalnih skupnosti. Z našo zavezo v indonezijski regiji Zahodni Kalimantan neposredno podpiramo 240 malih posestnikov, poleg tega pa z našim projektom pomagamo dodatnim trem lokalnim vasem z okrog 4.500 prebivalci.

Napredek, ki ga priznava organizacija Carbon Disclosure Project (CDP)

Naša prizadevanja so bila že prepoznana: Beiersdorf, matično podjetje znamke NIVEA, vsako leto sodeluje v projektu organizacije Carbon Disclosure Project (CDP). Mednarodna neprofitna organizacija priznava močno učinkovitost pri upravljanju in poročanju o ključnih okoljskih temah, vključno z upravljanjem gozdov.

Na temelju naših celovitih prispevkov k trajnostni industriji palmovega olja smo si v letu 2020 uspeli zagotoviti oceno »A-«.

 

One Skin. One Planet. One Care.

Želimo biti 100-odstotno transparentni in odgovoriti na vsa vaša vprašanja o trajnostnosti pri znamki NIVEA. Če na tej spletni strani niste našli vseh odgovorov, ki ste jih iskali, ali želite podrobnejše informacijenam pišite in z veseljem vam bomo odgovorili.