• Vsi
  • Članek
  • Vodič
FILTRIRAJ
Razvrsti

Dojenčkova koža je zelo občutljiva


Ker se dojenčkova koža še razvija in še nima v celoti izoblikovanega svojega naravnega zaščitnega sloja, je koža naših najmlajših nagnjena k pordelosti in razdraženosti. Zato potrebuje posebej nežno nego. Koža vašega dojenčka je najmehkejša po kopeli. Prav zato je to najboljši čas za nanašanje kreme za dojenčka, saj jo bo koža takrat popolnoma vpila. To je še posebej pomembno, če ste pri dojenčku opazili suho kožo ali pa, če vaš dojenček boleha za kakšnim kožnim obolenjem, kot je na primer ekcem. Med vlaženjem kože lahko dojenčka tudi nežno zmasirate z nekaj kapljicami olja za dojenčke. Masaža dojenčka velja za odličen način ustvarjanja vezi med otrokom in mamo, poleg tega pa ima enkraten učinek na dojenčkovo kožo. Za nego dojenčkove kože izberite kremo za dojenčke, ki je primerna za njihovo občutljivo kožo kot so kreme NIVEA BABY. Vlaženje kože ni nujno rezervirano samo za večere po kopanju, ampak je lahko nanos kreme za dojenčke zjutraj izvrstna priprava dojenčka na sprehod v parku ali na kakšne druge skupne trenutke na prostem.
Kopanje dojenčka - vez med starši in otrokom


Dojenčka ni treba kopati vsak dan. Če dojenčka redno umivate po previjanju in hranjenju, je dovolj, če ga kopate dvakrat ali trikrat tedensko. Najbolje je, da s prvim kopanjem počakate, dokler dojenčku ne odpade popkovnica. Temperatura vode naj bo okrog 37 °C. Za umivanje dojenčka uporabite nežne izdelke NIVEA BABY. Če vidite, da dojenček uživa v kopeli, jo lahko podaljšate za 5 minut. Pazite le, da kopel ne bo predolga, saj lahko to izsuši dojenčkovo kožo. Po kopeli ga nežno osušite s prej ogreto brisačo - dojenčki obožujejo tople brisače. Osušite ga z nežnim tapkanjem in ne z drgnjenjem, da ne dražite občutljive kože vašega dojenčka. Še posebej dobro osušite predele kožnih pregibov, da bodo res popolnoma suhi.


Koža pod pleničko je še posebej občutljiva


Dojenčkova ritka je večino časa zavita v pleničko, zato zahteva posebno pozornost. Ta del kože je le redko na zraku, stalno pa je izpostavljen močnemu draženju, ki lahko povzroči rdečo ritko, razdraženo kožo ali plenični izpuščaj. Pogosto menjavanje dojenčkovih pleničk in zračenje ritke predstavljata najboljšo zaščito pred vnetjem nežne kože. Seveda pa je pri tem ključna tudi ustrezna in skrbna nega. Nežno in temeljito čiščenje, na primer s krpico, namočeno v toplo vodo ali z otroškimi čistilnimi robčki, podpira regeneracijo kože, nanos posebne zaščitne kreme pa preprečuje vnetje kože. Koži prijazna pH-vrednost in nežna formula s sestavinami, posebej prilagojenimi dojenčkovi koži, je osnova za vse izdelke NIVEA BABY .