Enostavno britje intimnega predela


NEŽNO BRITJE ZA GLADEK BIKINI PREDEL

Z našimi 9 nasveti za gladko kožo na bikini delu boste zagotovo odstranili vse dlačice, koža pa bo čudovito gladka.

Nasveti za britje intimnih delov

Enostavno britje intimnega predela

Divji rasti dlačic na intimnem predelu smo napovedali boj! Kar je bila v 70. letih prejšnjega stoletja le izjema, je danes povsem normalno. Če verjamemo izjavam v različnih študijah, ima več kot 80 % žensk, mlajših od 30 let, pobrit intimni predel. Pri britju intimnih delov se ženske poslužujejo zelo različnih metod.

9 nasvetov za popolno britje intimnega predela

Intimni predel je eden najobčutljivejših delov telesa. Posebna nega je tu na prvem mestu. Prav zato se je treba britja intimnih delov lotiti skrbno in preudarno. Če se prvič lotevate britja na tem delu telesa, bo koža najverjetneje postala razdražena. Lahko se pojavijo neprijetna rdečina, skelenje in mozoljčki. To lahko preprečite z nasveti, ki smo jih pripravili za vas.
pena za britje

1. Pristrizite sramne dlačice 

Če je preteklo že nekaj časa od britja sramnih dlačic ali če jih brijete prvič, dolžina vaših sramnih dlačic najverjetneje ni optimalna. Predolge dlačice namreč ovirajo oz. zamašijo rezila in tako preprečijo povsem gladko obrito kožo. Zato je treba dlačice pogosteje odstraniti iz britvice in prijeten negovalni obred že na začetku postane zamudno opravilo.

Da ne bo vse skupaj postalo težavno, s škarjicami za nohte pristrizite svoje sramne dlačice, tako da bodo čim krajše. Britvica se bo manjkrat zamašila, britje intimnih delov pa bo postalo prijetnejše.


2. Zmehčajte dlačice

Preden se lotite britja nog ali pazduh, morate nekoliko zmehčati dlačice. V ta namen lahko uporabite peno oziroma gel za britje, ali pa kar gel za tuširanje, kot je NIVEA Creme Care. Gel za tuširanje nežno očisti kožo in optimalno pripravi dlačice na britje. Tako lahko britvica bolj gladko drsi po koži in draženje kože je preprečeno.

Britje je tudi veliko lažje, če dlačice zmočite. Tako britvica veliko lažje odreže dlačice. Zlasti pri sramnih dlakah, ki so večinoma precej trde, je to zelo dobrodošel učinek. S tem ne boste le podaljšali uporabne dobe rezil, ampak tudi prihranili živce in obvarovali kožo.

3. Brijte se v smeri rasti dlačic

Da vam ne bo treba spoznati tegob skelenja po britju, razdraženosti kože in mozoljčkov na intimnem predelu, dlačice brijte v smeri rasti. Ta način britja je nežen do vaših por in preprečuje vnetja. Morda obrita koža ne bo tako gladka, kot ste želeli, vendar boste s tem občutljivemu intimnemu predelu dali čas, da se počasi privadi na britje. Po nekaj britjih boste opazili, da koža ni razdražena niti po britju intimnih delov v nasprotni smeri rasti dlačic.
britvica NIVEA

4. Negujte svojo kožo 

Vsako britje povzroči obremenitev in mikro poškodbe kože. S pravilno nego pa lahko svoj bikini predel strokovno pomirite in razvajate.

V ta namen uporabite blago negovalno kremo ali losjon po britju, kot je NIVEA losjon za telo Aloe & Hydration. S tem boste pomirili občutljivo kožo in ji privoščili sproščujoč premor.

Dodaten nasvet: po britju uporabite otroški puder, ki kožo nežno pomiri. Vsekakor pa se izogibajte losjonom in kremam z dražilnimi sestavinami, kot je alkohol. Takšni izdelki lahko povzročijo srbeče ali boleče reakcije kože.

 

5. Nikoli ne brijte razdražene kože

Če je koža razdražena, pordela ali so se pojavili mozoljčki, je ne brijte, dokler ti simptomi ne izzvenijo. To bo koži dalo nujno potreben čas za obnovitev.

 

6. Nosite bombažno spodnje perilo

Spodnje perilo iz bombaža ima številne prednosti. Je zračno, prijetno za nošenje, preprečuje draženje kože zaradi trdih čipk, vpija pot in ga je mogoče prekuhati. Zlasti po britju intimnih delov nudi neoprijeto bombažno perilo največ udobja pri nošenju.

7. Brijte se zvečer 

Če kožo brijete zvečer, ima več časa za obnovitev, saj se ponoči praktično ne premikate ali potite. Če bi se brili zjutraj, bi morala že tako obremenjena koža prenašati še vsakdanje obremenitve kot so oblačila in gibanje.

 

8. Kožo na intimnem predelu po britju ohladite

Da se pore po britju intimnih delov »zaprejo« in tako preprečijo morebitna vnetja, obrite predele ohladite z mrzlo vodo. Uporabite krpo ali gobo, prepojeno z mrzlo vodo. Bolj pogumne pa se lahko odločite tudi za različico s tuširanjem, pri kateri obrite dele stuširate z mrzlo vodo.

Če vam te metode ne dišijo, vas lahko pomirimo. Povsem enak rezultat in ob tem še negovano kožo lahko dosežete z ohlajenim gelom z alojo ali nežnim losjonom.

 

9. Ne posojajte svoje britvice

Pri tako pomembnih zadevah kot je telesna higiena, pripomočkov za nego intimnega predela nikoli ne delite z drugimi. Pri krpah za umivanje in britvici ste lahko (in morate biti!) egoistični. Zato si privoščite britvico samo zase!
aloja NIVEA

Draženje kože na intimnem delu

Ko se britje intimnega predela zaplete

Če boste sledili našim nasvetom bo britje vašega intimnega predela prijetno in neboleče. Kljub temu pa koža včasih reagira drugače kot bi si želeli in lahko se pojavi vneta koža po britju. Ni razloga za paniko!
britvica in pena za britje NIVEA

Težave po britju

K pogostim težavam po intimnem britju prištevamo rdečino, mozoljčke in suho kožo. Pogosto pride tudi do vraščanja dlačic, ki lahko vodi do ognojkov. Z našimi nasveti ne bo prišlo tako daleč. Vsekakor pa v primeru zelo bolečih gnojnih mehurčkov obvezno obiščite zdravnika. Nikakor ne pritiskajte na mozoljčke v dimljah in jih ne stiskajte sami.

 

Odrgnjena mesta

Še en neželeni pojav po britju intimnih delov je lahko draženje kože zaradi drgnjenja. Na mestih, kot je koža med obema polovicama zadnjice ali pod pazduhami, lahko pri telesnih aktivnostih pride do drgnjenja, saj zaradi obritih dlačic koža ni zaščitena. Z običajnimi geli proti žuljem lahko na rahlo razdražena mesta nanesete tanek zaščitni film. S tem boste preprečili dodatno obremenitev občutljivih delov kože. Prej boste nanesli gel, bolje bo koža zaščitena pred drgnjenjem.

Dodaten nasvet: to deluje tudi poleti na mestih, kjer se stikajo stegna. Preprosto nanesite gel in nikoli več se vam ne bo treba jeziti na bolečo odrgnjeno kožo na notranji strani stegen.

grmicek

Okužba s HPV

Zelo redko lahko pri britju intimnih delov pride do okužbe s HPV (humani papilomski virus). Mikroskopsko majhne poškodbe po britju predstavljajo ugodne okoliščine za okužbo, ki lahko povzroči rtaste bradavice. Tveganju ste izpostavljeni predvsem pri obisku savne in solarija, saj je vlažna in topla klima ugodna za njihovo rast. Da boste varni pred okužbo, naj med britjem intimnega predela in obiskom savne minejo trije dnevi. Tako bo koža imela dovolj časa za celjenje, humani papilomski virusi pa ne bodo imeli možnosti, da se razvijejo.

 

Intimna frizura

Kjer so prisotni lasje ali dlake, je lahko tudi njihovo oblikovanje. Nekatere imajo raje intimni predel povsem gladek in brez dlačic, druge pa pustijo ozke črtice ali celo geometrijske like. Dovoljeno je vse, kar vam je všeč.

Pričeska sama je odvisna od gostote dlačic. Temnejše so in več jih je, bolj vidna bo frizura. Med pričeskami sramnih dlačic prevladujeta »irokeza« in »pristajalna steza« – če dlačice sploh ostanejo na koži. Pri tem od vseh sramnih dlačic ostane samo ozka črtica. Tiste, ki rade preizkušajo nove stvari, pa lahko pozornost vzbudijo tudi z barvanjem dlačic.

bokeh NIVEA
Načini odstranjevanja dlačic

Kako se lahko znebite neželenih dlačic na intimnem delu?

Odkrijte najrazličnejše metode za odstranjevanje dlačic z intimnih delov. Da boste izbrali pravo metodo zase, morate upoštevati tri ključne faktorje: bolečino, rezultat in trajnost.
britje intimnega predela NIVEA

Najbolj priljubljena metoda: britje intimnega predela

Obstaja dober razlog, zakaj je britje intimnih delov postalo najbolj priljubljena metoda odstranjevanja sramnih dlačic. Po eni strani ta metoda načeloma ni povezana z bolečino, po drugi strani pa je rezultat za večino tistih, ki se brijejo, zelo zadovoljiv tudi pri novo zraslih dlakah. Poleg tega to metodo zlahka vključimo v vsakdan, saj ne zahteva posebnih priprav in ne vzame veliko časa.

 

Epilacija

Pri epilaciji razlikujemo med trajnimi (dlačice odstranimo za vedno) in začasnimi (dlačice ponovno zrastejo) metodami.

Epilator in depilacija z voskom

K začasnim metodam epilacije prištevamo odstranjevanje dlačic z epilatorjem ali z voskom. Z njimi odstranimo dlačice s korenino vred. Ta metoda je boleča, vendar se bolečina ob redni uporabi zmanjša. Rezultat pa je zelo opazen: povsem gladka koža do enega meseca je praktično zagotovljena.

Za vse, ki želijo dlje časa uživati v občutku gladke kože brez nadležnih sramnih dlačic, pa obstaja tudi trajna epilacija.

 

Laser

S pomočjo laserja je mogoče doseči trajno odstranitev dlačic. Za povsem gladko kožo je potrebnih več postopkov. Ti postopki žal niso povsem neboleči in pričakujete lahko srednje močno bolečino. Zavedajte se, da s tem postopkom vrnitev v prvotno stanje ni več mogoča. Enkrat gladko – vedno gladko.

depilacija NIVEA
par NIVEA
Predvsem mlajše generacije posvečajo vse več pozornosti intimni frizuri, depilaciji z voskom ali epilaciji. Mnogim se dlake zdijo moteče, delujejo nehigienično in odvečno. Poleg tega ženske trdijo, da je po britju stimulacija intimnih predelov boljša.

Nega kože po britju

Vsaka metoda odstranjevanja dlak ima dobre in slabe strani. Če se boste odločili za britje bikini predela, ne pozabite na nego kože po britju, da bi se izognili vneti koži po britju in drobnim mozoljčkom. Odkrijte pravilno nego kože po britju in NIVEA izdelke, ki bodo poskrbeli, da bo vaša koža ostala gladka in čudovita.

Mnoge ženske na začetku niso povsem prepričane, ali se lahko spoprijateljijo z britjem intimnega predela. Da zmanjšate morebitne zadržke, postopajte korak za korakom. Enostavno najprej obrijte nekaj centimetrov kože in poglejte, kako vam je všeč. Če z rezultatom ne boste zadovoljni, boste potrebovali le malo potrpljenja, saj dlačice razmeroma hitro spet zrastejo. Kot vedno velja: pomembno je, da se dobro počutite v svoji koži!