Losjoni za samoporjavitev

Losjoni za samoporjavitev: kateri je pravi za vas?

Odkrijte, kako delujejo in sledite našim nasvetom za uporabo.

NAJ POLETJE TRAJA Z ODLIČNIMI LOSJONI ZA SAMOPORJAVITEV! ☀️

Predstavljamo vam 2 negovalna losjona za samoporjavitev – katerega boste izbrali?
NIVEA Q10 FIRMING + BRONZE

NIVEA Q10 FIRMING + BRONZE

Uživajte v poletnem sijaju in bolj čvrsti koži! Učvrstitvena formula samoporjavitvenega losjona za telo NIVEA Q10 Firming + bronze s koencimom Q10 izboljša prožnost kože v samo 10 dneh. Vašo kožo postopoma potemni in jo naredi žametno mehko ter sijočo.
NIVEA Q10 FIRMING + BRONZE

NIVEA SUN TOUCH

Popolna izbira za postopno porjavitev svetle do srednje temne kože. Losjon za telo NIVEA Sun Touch z izvlečkom ginka in oljem grozdnih pečk vaši koži nudi 24 ur intenzivnega vlaženja. Uživajte v občutku žametno mehke kože z enakomernim, naravno porjavelim tenom.

KAKO DELUJEJO LOSJONI ZA SAMOPORJAVITEV?

Kako do čudovito porjavele kože brez izpostavljanja škodljivim UV-žarkom? Z losjoni za samoporjavitev, ki omogočajo postopno temnenje kože in naravno zagorel videz, kot bi se pravkar vrnili z dopusta na morju. Preverite, kako delujejo.

SKRIVNOST ZAGORELE POLTI, KI TRAJA VSE LETO

Izdelki za samoporjavitev večinoma vsebujejo aktivno sestavino dihidroksiaceton (DHA). Gre za najpreprostejšo obliko sladkorjev (ketoze), ki v telesu nastaja v procesu presnove ogljikovih hidratov. Po nanosu losjona, molekule reagirajo s proteini iz zgornjega sloja kože, rezultat pa je naravno porjavela polt. Poleg sestavin, ki spodbudijo porjavelost kože, losjoni za samoporjavitev NIVEA vsebujejo tudi negovalne sestavine, zato dodatna uporaba losjona ali mleka za telo ni potrebna. Tako so idealna izbira za suho kožo, primerni pa so tudi za vse ostale tipe kože.

KAKO DOLGO TRAJA UČINEK?

 Glede na to, da se zgornji sloj kože vsak dan lupi, bo porjavelost zbledela po približno 3 do 5 dneh. Zato je pomembno, da losjon za samoporjavitev redno nanašate, da boste obdržali prelepo zagorelo polt.

 
KAKO DELUJEJO LOSJONI ZA SAMOPORJAVITEV

ODGOVARJAMO NA NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Ali so losjoni za samoporjavitev škodljivi?

Uporaba losjonov za samoporjavitev je povsem varna, saj aktivna sestavina dihidroksiaceton ni škodljiva za telo. Vseeno pa je pomembno pravilno shranjevanje:

  1. Če je izpostavljen visoki vročini, se dihidroksiaceton lahko razgradi in draži kožo. Da je prišlo do procesa razgradnje boste ugotovili po kislem, ostrem vonju. Če je torej vaš losjon spremenil vonj, ga raje ne uporabljajte.
  2. Losjonov za samoporjavitev torej ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi. Idealno mesto za shranjevanje je denimo hladilnik.
  3. Ne uporabljajte jih po izteku uporabe. Daljši čas skladiščenja lahko pospeši nastanek formaldehida, ki lahko povzroči neželene reakcije na koži.
 

POZOR: LOSJONI ZA SAMOPORJAVITEV NE ŠČITIJO PRED SONCEM!

Losjoni za samoporjavitev pripravijo vašo polt na poletje, pri tem pa ne nudijo zaščite pred škodljivimi sončnimi žarki. Zato je pred izpostavljanju soncu nujna zanesljiva UV-zaščita v obliki kreme, losjona ali spreja za sončenje z ustreznim zaščitnim faktorjem.

KAKO PRAVILNO NANESTI LOSJON ZA SAMOPORJAVITEV?

Losjoni za samoporjavitev so priljubljeni, ker pričarajo čudovit ten brez izpostavljanja soncu. Bi jih radi preizkusili, a se bojite, da bodo na vaši koži pustili madeže? Berite dalje in sledite našim nasvetom za pravilno uporabo losjona za samoporjavitev!

Losjoni za samoporjavitev so priljubljeni, ker pričarajo čudovit ten brez izpostavljanja soncu. Bi jih radi preizkusili, a se bojite, da bodo na vaši koži pustili madeže? Berite dalje in sledite našim nasvetom za pravilno uporabo losjona za samoporjavitev!

  1. Pripravite kožo: prvi korak pred nanosom losjona za samoporjavitev naj bo piling, saj je ključen na poti do enakomerne porjavelosti. Predstavljajte si svojo kožo kot prazno platno, na katerem želite ustvariti čudovito sliko – naj bo čim bolj čisto, preden pričnete z nanosom barv. Zato naj bo drugi korak pred nanosom tudi tuširanje, za popolno vpijanje losjona, brez neželenih sledi.
  2. Losjon vmasirajte v kožo z rokami: NIVEA losjoni za samoporjavitev delujejo na enak način kot vaši najljubši izdelki za nego telesa, zato jih nanašajte z rokami. Ne priporočamo uporabo posebne rokavice, saj ta vpije preveč losjona, rezultat pa je njegovo neenakomerno vpijanje v kožo. Seveda pa ne bo odveč nasvet, da morate roke pred nanosom in po njem temeljito umiti.
  3. Ne pozabite na hrbet in roke: če nimate pri roki nikogar, ki bi vam lahko pomagal z nanašanjem losjona na hrbet, preprosto uporabite malce večjo količino izdelka. Ta super trik vam bo zagotovil enakomerno porjavelost. Zgornji del dlani je na vrsti zadnje – izdelek pazljivo nanesite na dlani in jih čez nekaj minut sperite, še posebej med prsti, da ne bodo vpile preveč losjona naenkrat.
 

POMEMBNO! Po nanosu losjona za samoporjavitev obvezno počakajte 15 minut, da se izdelek popolnoma vpije v kožo in se šele nato oblecite. Naj bo naravno porjavela koža še tako lepa, madeži na vaši poletni obleki niso, zato bodite potrpežljivi, da boste brez skrbi uživali v čudoviti poletni barvi prav vse leto.