moško britje

Pomirite skelenje zaradi britja brade

VSE O POPOLNEM MOŠKEM BRITJU IN NEGI KOŽE PO NJEM

Ni se vam treba sprijazniti z dejstvom, da so izpuščaji, draženje in rdečica cena, ki jo morate plačati za redno britje. Skelenje, vrasle dlake in ureznine so pogosto le znak slabih pripomočkov in še slabše tehnike britja.

POPOLNO BRITJE BRADE V TREH KORAKIH

Popolno britje je povsem odvisno od priprave. Če kože ne pripravite ustrezno na britje, se pogosto konča z urezninami, draženjem, vraslimi dlakami in ščetinastim videzom. Glede na to, da si moški brado v svojem življenju obrijete okrog 20.000-krat, je koristno, da se naučite to storiti pravilno.
moško britje

1. čiščenje

Čistilni gel ali, še bolje, piling naj bo vaše prvo pripravljalno sredstvo. Piling ne bo le privzdignil dlak, da jih bo rezilo lažje odrezalo, ampak bo odluščil tudi mikroskopske odmrle kožne celice in umazanijo, ki se kopičijo na obraz.

 

moško britje

2. britje

Izbira med glavnim izdelkom za britje - peno, kremnim milom ali gelom je stvar osebnega okusa. Če imate resnično debele dlake, poiščite izdelke, ki so narejeni posebej za močno brado. Tako bo površina kože omogočala boljše drsenje brivnika.
Za temeljito britje z eno roko povlecite del kože, da jo napnete, in z enim natančnim gibom v smeri rasti dlak povlecite rezilo po tem delu. Vaši gibi naj ne bodo kratki in hitri, prav tako pa ne potegnite večkrat po istem delu, saj boste tako samo še bolj razdražili kožo. Če koža ni dovolj temeljito obrita, na tisti predel ponovno nanesite peno in ga še enkrat obrijte – če je res potrebno, lahko tokrat potegnete v nasprotni smeri rasti dlak.
nega po britju

3. nega po britju

Balzam po britju obnovi kožo. Njegove aktivne učinkovine pomagajo popraviti poškodbe tako, da kar najhitreje obnovijo zaščitno bariero kože. Losjon po britju kot je NIVEA MEN Fresh Kick za moške, ne dezinficira le morebitnih ureznin in ranic, ampak tudi pomaga povrniti izgubljeno vlago in pomiriti vidno razdraženo kožo. 


Ker preveč alkohola lahko izsuši kožo in povzroči draženje, je nujno, da najdete izdelek z ustrezno količino alkohola – vsi izdelki, ki vsebujejo več kot 50 % alkohola, bodo zagotovo še poslabšali stanje kože po britju. NIVEA MEN lotion po britju vsebuje 30 % alkohola, kar je le polovica količine, ki jo najdemo v običajnih izdelkih po britju. Formula brez alkohola NIVEA MEN losjon po britju Sensitive za moške pa je idealna za moške z občutljivo kožo.


Najpogostejše težave po britju in kako jih odpraviti

Vsak poteg z rezilom povzroča poškodbe, odstranjuje zunanje plasti kože in jo pušča brez zaščite pred okužbami in draženjem.

Skelenje

Kaj?
Videti je kot izpuščaj, ki ga, kot namiguje ime, spremlja blago pekoč občutek.
Zakaj?
Nezadostna količina sredstva za lažje drsenje, topo rezilo, ki ga vlečete po koži s prevelikim pritiskom, ali v nekaterih primerih bakterije, ki se zadržujejo na starem brivniku.
Rešitev!
Ostro, novo rezilo in zadosten nanos goste kreme ali gela za britje. Morebitno draženje bo pomirilo tudi vlaženje z balzamom po britju brez alkohola.

Ureznine in ranice

Kaj?
Vidne ranice ali mikro ureznine, ki lahko segajo skozi več plasti kože in pogosto zakrvavijo.
Zakaj?
Britje v nasprotni smeri rasti dlak, večkratni poteg z rezilom, ne da bi ponovno nanesli izdelek za britje, prevelik pritisk brivnika na kožo ali topo rezilo.
Rešitev!
Britje vedno začnite po strnišču navzdol (tj. v smeri rasti dlak, vendar ne pozabite, da lahko dlake rastejo v različnih smereh). Ostro rezilo naj nežno drsi po koži. Pomaga tudi zgladitev »površine« na čeljusti s čistilnim gelom ali pilingom pred britjem.

Vneti izpuščaji zaradi vraslih dlak

Kaj?
Vneti rdeči izpuščaji, ki so videti kot mozolji nastanejo zaradi dlak, ki se uvijejo nazaj pod kožo, namesto da bi zrasle naravnost navzven.
Rešitev!
Redna uporaba pilinga bo sčasoma pomagala spraviti ujete dlake na površino. Če vidite dlako, ki je »zavita« tik pod površino kože, jo lahko potegnete ven s pinceto s poševnimi robovi. Ne izpulite je!

Odbrite sekunde

Britje pa seveda ni omejeno le na obraz, mnogi moški si redno odstranjujejo dlake tudi na telesu. Ste vedeli, da trup brez dlak ne poudari le lepo oblikovanih mišic, ampak ima tudi mnoge tehnične prednosti? Preverjamo, kaj je resnica in, kdaj gre le za mit!

KOLESARJENJE

V nasprotju s splošnim prepričanjem – ali vztrajanjem profesionalnih kolesarjev – britje nog nima nobene povezave z aerodinamiko. Pravzaprav ni nobenih znanstvenih študij, ki bi potrjevale, da bodo okončine brez dlak bolje rezale zrak kot dlakave. Upor je preprosto premajhen, da bi bil pomemben.

PLAVANJE

Preden so bile odobrene visokotehnološke tekmovalne kopalke, so imeli plavalci zelo dober razlog za britje svojega prsnega koša, saj jim je to omogočalo »laminarni tok«, ki pove, s kakšno lahkoto tekočina prehaja okrog predmeta. Voda je tisočkrat bolj gosta kot zrak, zato mora biti površina popolnoma gladka, da reže skoznjo.

BODIBILDING

Temeljito britje telesa bodibilderjem ne prinaša prednosti pri nastopu; imajo le zelo »edinstveno« razumevanje estetike. Preprosto povedano, manj dlak naredi izrazitost mišic bolj vidno. In pri teh športnikih šteje prav vsaka podrobnost. 

Bodibilding

V primeru bodibildinga britje ne igra prav nobene vloge pri rezultatih in je zgolj estetske narave.

Kolesarjenje

Edini pravi razlog za britje telesa pri kolesarjih je manjša možnost izpuščajev v tistih nesrečnih trenutkih, ko se kolesar zvrne in mora iz svojih ran odstraniti najrazličnejšo umazanijo. 

Plavanje

Znanstvene študije so dokazale, da odstranjevanje dlak na telesu dramatično optimizira laminarni tok. To lahko močno vpliva na razdaljo, ki jo plavalec doseže z enim zamahom.
mosko-britje

Vse o moški negi

Vas muči prhljaj? Poznate odgovor na vprašanje, zakaj se potimo? Odkrijte odgovore v naših člankih.
PRHLJAJ

Vas muči prhljaj?

Odkrijte odlične NIVEA nasvete in recite prhljaju zbogom!
VSE O POTENJU

Ste vedeli, da ves pot ne nastane na enak način?

Zakaj se potimo, kje so najpogostejše točke potenja in kako preprečiti madeže ... Vse to in še več v članku.