Preverjeni načini, da se boste počutili bolje v svoji koži

Pot do dobrega počutja se začne pri vas samih. Mi pa smo pripravili nasvete, da vas spodbudimo k oblikovanju rutine, ki si jo zaslužite. Brez slabe vesti.

Zaustavite stres

Recite ne stresu in obveznostim

Bolj kot boste skrbeli zase, bolje se boste počutili in več energije boste imeli. Hkrati boste tudi srečnejši in zadovoljni sami s seboj. Rezervirajte si nekaj trenutkov v dnevu samo zase in ustvarite povsem novo rutino, ki bo gotovo obrodila sadove.

PRISLUHNITE SVOJEMU TELESU

Dobro počutje v svojem telesu predstavlja temelj, na katerem lahko gradimo skladno življenje, ki nas osrečuje in izpolnjuje. Vendar pa je hkrati to tudi stanje, ki ga ni tako zelo enostavno doseči. Pogosto pozabimo poslušati in spoštovati svoje telo, kar vodi k temu, da postanemo nezadovoljni in nesrečni. Prisluhniti si in se imeti rad je pomemben korak, če želite začeti graditi zdrav in iskren odnos do svojega telesa, od česar boste imeli tudi duševne koristi. Torej, prisluhnite svojemu telesu in poskrbite zanj, saj je najboljše orodje, ki vas bo pripeljalo do cilja, ki ga želite doseči v življenju.

prisluhnite svojemu telesu

O ČEM GOVORIMO, KO GOVORIMO O SKRBI ZASE?

V svoji osnovni definiciji se ljubezen do samega sebe nanaša na vsakodnevne majhne rituale, ki nahranijo telo in dušo ter blagodejno vplivajo na naše fizično in duševno zdravje. Takšne majhne pozornosti do nas samih nam omogočajo, da se v določenem trenutku v celoti posvetimo samo sebi in svojim mislim. S tem gradimo in izkazujemo globoko spoštovanje do svojega telesa in duševnega zdravja.

PREPROST RECEPT ZA NOV ZAČETEK

Če ste se ob branju zgornjih vrstic počutili malce izgubljeni in niste prepričani, kako uspešno začeti izvajati svoje rituale, razmislite o praktičnem "receptu", ki ga sestavljajo trije preprosti koraki:

 • vključite prvi ritual, s katerim negujete svoje telo,
 • nato drugega, s katerim negujete svoj um in
 • tretjega, s katerim negujete svojo dušo.
Harmonija uma in telesa

PREVERJENI NAČINI, KAKO TELO VRNITI V HARMONIJO IN RAVNOTEŽJE

Pogosto iščemo izgovore, s katerimi opravičujemo zanemarjanje samih sebe, kot je na primer pomanjkanje časa, ali da nas potrebujejo drugi. Zato poskušajte prepoznati "časovne pasti", ki vam kradejo dragocen čas. Tega raje rezervirajte zase in se posvetite uvajanju ritualov, ki v vaš vsakdan prinašajo skrb zase.

 

DAN ZAČNITE POČASI, MIRNO IN Z UŽITKOM

Zelo pomembno je, da poskrbite za ravno prav spanja, zjutraj pa telesu in umu omogočite dovolj časa, da se prebudi. Skuhajte si kavo ali čaj, pripravite lahek zajtrk, prepustite se užitku okusov in vonjav, pozabite na telefon in službene obveznosti vsaj za teh nekaj minut in se preprosto predajte trenutku. Če dan začnete brez hitenja in stresa, boste okoli sebe ustvarili pomirjajočo atmosfero, ki vas bo spremljala ves dan. Vse obveznosti, ki vam bodo prišle nasproti, tudi kaotične, boste tako reševali z lahkoto.

zeleni čaj
tek v mestu

NEGUJTE SVOJE TELO Z GIBANJEM

Gibanje je zdravilo in eden najboljših načinov, s katerim lahko preoblikujemo močna čustva kot sta strah ali občutek tesnobe. Prisluhnite svojemu telesu in izberite tisto vrsto telesne aktivnosti, ki vam najbolj odgovarja. Lahko je to tek, umirjajoča joga, sprehod v naravi, plesanje po stanovanju na vašo najljubšo pesem ali visokointenzivni trening, ob katerem se boste pošteno preznojili. Z razgibavanjem svojega telesa odpravljamo fizični stres in napetost ter odstranjujemo vsa odvečna čustva, ki nam več ne koristijo in nas v resnici le bremenijo.

PREIZKUSITE JOGO

Priklonite se svojemu telesu: vsak dan si vzemite vsaj 10 minut za meditacijo. Prepustite se toku misli in se osredotočite na dihanje. Naj ta navada postane del vašega vsakdana in kmalu boste lahko opazili številne prednosti, ki vam bodo omogočile, da vsak dan živite z večjo vedrino in samozavedanjem.

jutranja joga
čas zase s skodelico čaja

OBVLADUJTE STRES S PRAVILNIM DIHANJEM

Mirno dihanje pomirja misli, pravilna tehnika globokega dihanja pa vam bo v trenutku povrnila občutek umirjenosti in dobrega počutja. Začnite tako, da se udobno namestite v prijeten položaj, nato sledite naslednjim korakom.

 1. Eno roko položite na srce, drugo na trebuh. Vdih naj bo dolg 4 sekunde.
 2. V pljučih zrak zadržite štiri sekunde, nato ga 4 sekunde izdihujte, dokler povsem ne izpraznite pljuč.
 3. Pljuča naj bodo prazna 4 sekunde. Vajo ponavljajte 5 minut.

HRANA JE ZDRAVILO, PA TUDI UŽITEK

Pravi odgovor na različne zdravstvene težave je lahko že sveža in raznolika prehrana. Poiščite svoje ravnotežje, uživajte hrano, ki odgovarja vam in pri njeni pripravi uživajte. Kaj pa občasne mini pregrehe? Nemogoče se je 100 % držati stroge diete, zato pozabite na občutek krivde, če ste se pustili zapeljati slastnemu koščku čokoladne torte, sočnemu hamburgerju ali sprostitivi ob kozarcu dobrega vina. Vsa umetnost se skriva v pravi meri.

jabolka in jabolčna pita
Ustvarite domačo oazo miru

SPREMENITE SVOJ DOM V WELNESS S PETIMI ZVEZDICAMI

Odlična alternativa prostemu koncu tedna, ki se nam v tem trenutku zdi še tako daleč, je zagotovo sproščanje v udobju svojega doma. Da bi si povrnili energijo, si privoščite majhne užitke, kot je čas za toplo kopel, ki bo poskrbela za sprostitev vašega telesa in uma, hkrati pa boste negovali tudi svojo kožo.

SPROSTITE SE V DOMAČI OAZI

 • Za začetek ustvarite udobno in prijetno atmosfero.
 • Predvajajte glasbo, ki vas pomirja, zastrite luči, prižgite svečke ...
 • Pripravite dišečo kopel, v katero dodajte nekaj kapljic kopeli NIVEA Goodbye Stress s pomirjajočim vonjem sivke in medu.
 • Privoščite si kozarec dobrega vina ali svoj najljubši čaj in uživajte v vrhunskem wellness doživetju.
ženska v kopalnici

Za čudovit občutek mehke, navlažene in svilnate kože, po kopeli svoje telo še dodatno razvajajte z mlekom za telo Q10 za čvrsto kožo. Nadenite si svojo najljubšo in najudobnejšo pižamo ter brez slabe vesti smuknite pod toplo odejo in uživajte ob prebiranju dobre knjige ali gledanju svoje najljubše serije.

ženska, ki posluša glasbo
Obremenjenost s tem, da moramo biti v vsakem trenutku življenja polnopripravljeni in vedno nekaj početi, je v sodobnem svetu postala vsakdanja normalnost. Po drugi strani pa se na lenobo in brezdelje gleda kot na nekaj nesprejemljivega. Ne ozirajte se na pritiske iz okolja in enkrat za spremembo preprosto ne počnite nič.To bo telesu omogočilo vzpostavitev začetnega stanja, umirjenost telesa pa bo nedvomno sledila tudi vašim mislim.
Ne pozabite nase

SKRB ZA DOBRO POČUTJE POSTAVITE PRED VIDEZ

Prepričani smo, da je hvaležnost zelo pomemben dejavnik pri ustvarjanju lepega, smiselnega in izpolnjenega življenja. Pogosto se preveč osredotočamo na naloge, ki jih moramo še opraviti, stvari, ki jih moramo kupiti in kraje, ki jih moramo obiskati. To sicer ni slabo, saj nas motivira in nam daje zagon, ampak vseeno se je včasih dobro ustaviti in se ozreti okoli sebe, na osebe in stvari, ki nas obdajajo ter izraziti hvaležnost za vsak trenutek, človeka ali priložnost.

DROBNI NASVETI ZA OSEBNO SREČO

 • Vzemite si čas za počitek - temelj našega zdravja.
 • Ustavite se! Ne glede na to, kako zaposleni ste, nikar brezglavo ne hitite skozi dan, ne da bi se zavedali, kaj in kako delate.
 • Postavite se na prvo mesto in s seboj ravnajte tako kot z drugimi - z ljubeznijo, s pozornostjo in s spoštovanjem.
 • V vsakem dnevu poiščite minute samo zase in jih rezervirajte za sprostitev ter intimo, za trenutke, ki vas napolnijo z energijo in vam prinašajo veselje.

 

smejoče se dekle
smejoči se dekleti na klopi

UŽIVAJTE ŽIVLJENJE S POLNIMI PLJUČI

 • Poenostavite svoje življenje in energijo pametno razporedite. Vprašajte se, kaj vam je resnično pomembno in kaj ne. Prihranite energijo za stvari, ki so vam pomembne.
 • Naredite refleksijo svojih vrednot, razmišljanja, strahov in si dovolite narediti spremembe. Predvsem pa razmišljajte pozitivno!
 • Ne bodite prestrogi do sebe. Pomembno je, da ste pri zastavljanju ciljev realni. Naj bodo dosegljivi glede na čas in energijo, ki jo imate.
 • Čim več se smejte. Obdajte se z ljudmi, ki imajo realen pogled na življenje in so polni optimizma, sanj ter humorja.