Preproste vaje proti stresu

KAKO SE SOOČITI S STRESOM DOMA IN V SLUŽBI

Sodoben način življenja postaja vse bolj stresen in nič nenavadnega ni, če se vam zdi, da ne zmorete narediti vsega. Zato je ključnega pomena, da se naučite sproščanja.

Kako se sprostiti na delovnem mestu?

Običajno je raven stresa najvišja prav na delovnem mestu. Svetujemo vam, kaj lahko storite, da se sprostite.

Dihalne vaje lahko pomagajo proti stresu

Spopadanje s stresom v službi mnogim predstavlja resno težavo, celo do te mere, da se že v nedeljo bojijo delovnega tedna, ki je pred njimi. Četudi je določena mera stresa produktivna, pa ima prekomeren stres lahko negativen učinek na vaše fizično in psihično počutje.

Eden od načinov, da se pomirite med stresno situacijo, je, da prevzamete nadzor nad svojim dihanjem. Ne le, da boste tako pomirili svoj živčni sistem, temveč boste svoje možgane zaposlili s pravilnim dihanjem, namesto da bi se ubadali s skrbmi.

Cilj je, da pljuča napolnite s čim večjo količino svežega zraka, zato dihajte globoko iz trebuha. Na ta način boste v telo sprejeli več kisika, kot če bi plitvo dihali, posledično pa se boste sprostili. Za preizkus, ali dihanje izvajate pravilno, položite eno roko na prsi in drugo na trebuh. Ob globokem vdihu skozi nos bi se morala roka na trebuhu premakniti navzgor, roka na prsih pa ostati pri miru.

Ko vdihnete in izdihnete, se osredotočite na to, kako se vaše telo počuti in se poslovite od negativnih občutkov in stresa. Po nekaj minutah dihanja bi se morali počutiti bolj pozitivno in pripravljeni, da se spoprimete z izzivi, ki vas čakajo.

5 razteznih vaj, ki jih lahko izvajate v službi

Raztezanje prsnega koša

Dlani položite na teme in medtem ko stiskate lopatice skupaj, potisnite komolce kolikor je mogoče nazaj. Zadržite za 10 sekund, nato popustite. Vajo ponovite večkrat dnevno.

5 razteznih vaj, ki jih lahko izvajate v službi

Obračanje glave

Ta vaja je odlična za vse, ki dan preživite pred računalniškim ekranom. Da bi se izognili bolečini v vratu, glavo obrnite na eno stran, pri čemer držite ramena naravnost. Položaj zadržite približno 20 sekund. Ponovite razteg vratnih mišic na drugi strani.

5 razteznih vaj, ki jih lahko izvajate v službi

Razteg križa

Po celodnevnem sedenju za delovno mizo mnogi občutijo bolečine v križu. Poskusite se vzravnati, primite se za stegno in potegnite koleno k prsnemu košu. Zadržite približno 30 sekund, nato popustite.

5 razteznih vaj, ki jih lahko izvajate v službi

Razteg ramenskega obroča

Če želite raztegniti ramenski obroč, se z eno roko primite za komolec druge roke in roko raztegnite preko prsnega koša, ne da bi ob tem zavrteli trup. Zadržite za 20 sekund in občutili boste, kako se napetost v ramenih sprošča.

5 razteznih vaj, ki jih lahko izvajate v službi

Sprostite roke in zapestje

Pogosto so roke najbolj obremenjene, saj z njimi cele dneve tipkamo in pišemo. Roke raztegnite pred seboj, stisnite dlani v pesti in naredite 10 krogov po zraku - najprej v eno stran, nato v drugo. Sprostite tako, da roke stresete.


Čas zame – sproščanje doma

V udobju lastnega doma se sprostite s pomočjo izbrane negovalne rutine.

Sprostite se z razkošno nego kože

Skrbna nega kože s kakovostnimi izdelki vam bo pomagala, da se sprostite in pozabite na stres. Za večino žensk so dragoceni trenutki, ko si lahko vzamejo čas zase in za razvajanje, pravi balzam proti stresu.

Da bo vaša koža mehka in lepa, uporabite NIVEA kremni piling za telo, ki z drobnimi luščilnimi delci odstrani odmrle kožne celice, medtem ko kroglice vitamina E kožo nahranijo in naredijo žametno mehko. Po uporabi pilinga kožo negujte z bogatim hranilnim mlekom za telo NIVEA Nourishing. Patentirana formula z minerali in mandljevim oljem kožo oskrbi z dolgotrajno vlago.

Uživajte v dolgi, sproščujoči kopeli

Uživanje v topli, sproščujoči kopeli je popoln način, da se znebite stresa po napornem dnevu. Zakaj si ne bi prižgali nekaj dišečih svečk, izbrali pomirjujočo glasbo in vodi dodali eno od treh NIVEA kopeli 2-v-1, ki bodo sprostile vaše čute in nežno poskrbele za kožo.

5 načinov za spročanje doma

  • Za nekaj ur dnevno izklopite svoj mobilni telefon.
  • Udobno se namestite na kavč in poslušajte pomirjujočo glasbo.
  • Poskusite se znebiti odvečnih stvari v svojem domu - nered lahko povzroča stres.
  • Joga je odlična vadba, da se osredotočite nase in naredite nekaj dobrega za dušo in telo.
  • Pripravite si skodelico zelenega čaja ali kakava in preprosto uživajte.

Dodatni nasveti za spročanje

Ponujamo vam še več idej za prepotrebno sproščanje po napornem dnevu.

Razvajajte se v domači kopalnici

Naj tuširanje postane sproščujoči ritual! Ustvarite pravi domači wellness v udobju lastne kopalnice.

Obrazna joga - vaje za čvrsto kožo brez gub

Joga ni dobra le za dušo, temveč tudi za obraz! Razmigajte svoje obrazne mišice s preprostimi vajami.