njega-usana

Nega ustnic: kako ohraniti ustnice zdrave

Ustnice potrebujejo redno nego, da ostanejo gladke.
Če ustnice dobro in redno negujete ter jih ohranjate navlažene, ne bodo le videti lepe in zdrave, temveč bodo takšne tudi v resnici. Poskrbite za svoje ustnice prav vsak dan.

Skrivna sestavina za gladke ustnice: balzam za ustnice

Balzam za ustnice je rešitelj za suhe ali razpokane ustnice. Ob rednem nanosu ohranja ustnice nahranjene in lepe, ob tem pa za seboj pusti prijeten občutek navlaženosti.

Štirje učinki redne uporabe balzama za ustnice

  • Nič več luščenja, saj balzam za ustnice takoj ublaži luskavost ustnic.
  • Rdečilo za ustnice se bolj gladko nanese in ustnice so videti lepše.
  • Vse razpoke hitreje izginejo, če je koža navlažena.
  • Videti boste mlajši, saj vas navlažene ustnice lahko pomladijo.

Kaj je balzam za ustnice in zakaj je tako pomemben?

Koža na ustnicah je precej tanjša in bolj občutljiva kot koža na ostalem obrazu. Zato je bolj dovzetna za učinke okoljskih dejavnikov, kot so temperatura, nizka vlažnost in drugi vplivi. Ti dejavniki naredijo ustnice suhe, luskave in razpokane, kar je lahko zelo neprijetno, ob tem pa se lahko pojavi tudi pekoč občutek.

Izbira pravega balzama, ki je primeren za vaše ustnice, in njegova uporaba večkrat dnevno, lahko preprečita suh in neprijeten občutek na ustnicah. Masleni balzami za ustnice, kot je Labello Original Lip Butter, vsebujejo karitejevo maslo in mandljevo olje, ki ustnice oskrbita z intenzivno vlago in dolgotrajno nego. Dober balzam ali masleni balzam za ustnice v vaši torbici bo poskrbel, da bodo vaše ustnice navlažene ne glede na vreme, občutek suhih ali pekočih ustnic pa bo izginil.

Poleg hranilnega učinka ustvarijo balzami za ustnice tudi zaščitni sloj, ki predel ustnic zavaruje pred škodljivimi učinki vplivov iz okolja.

Preberite več o razliki med balzami in maslenimi balzami za ustnice.

Vse o balzamih za ustnice: kaj morate vedeti o balzamih za ustnice

Balzami za ustnice so naši dnevni spremljevalci, ki nam priskočijo na pomoč v različnih situacijah, zato je pomembno, da enkrat za vselej razčistimo, kaj se skriva za miti, ki se spletajo okoli njih.

Zaščitni faktor: zakaj je pomembna zaščita ustnic pred soncem?

Ko govorimo o zaščiti pred soncem, marsikdo niti ne pomisli na ustnice. Vendar so ustnice v resnici zelo dovzetne za poškodbe zaradi sonca, ker je koža na njih tanka in občutljiva. Poleg tega so naše ustnice čez dan izpostavljene še veliko drugim vplivom, npr. ko jemo in pijemo, zato je nujno, da zaščito pred soncem redno obnavljamo in s tem zagotovimo, da so ustnice nenehno zaščitene.

Uporabite Labello balzam za ustnice z zaščito pred soncem, kot je Labello Sun Protect ZF 30, ki ustnice ščiti in vlaži, medtem ko uživate na soncu.

Odlični izdelki za nego ustnic za najbolj gladko šobico