Porjavite

Popolna poletna barva: porjavite na zdrav način

OD SONCA PORJAVELA KOŽA? UGOTOVITE, KAKO!

Naravna barva kože, ki je videti, kot da je porjavela od sonca? Obstaja več načinov, tudi brez izpostavljanja sončnim žarkom.

Kako sonce deluje na vaše telo in kožo?

Sonce ima velik vpliv ne samo na počutje, ampak tudi na naše zdravje. Kaj pa lahko naredimo, kadar sonce ne sije?
Poletna polt

Melanin - ključ do porjavitve

Sonce nas naredi srečne in barvo naše kože spremeni v rjavo. Vzrok za to je pigment melanin, ki obarva tudi naše oči in lase.

Zdravo porjavela koža: možnosti je več

Kdo si ne želi z dopusta vrniti s sijočo, rahlo porjavelo kožo? Da bi vaša koža dobila svež, poletni videz, pa v resnici nujno ne potrebujete dragih počitnic. Če želite naraven videz porjavelosti, je ne glede na to, ali se nastavljate sončnim žarkom, ali pa uporabljate nežne kreme za porjavitev, pri tem dobro slediti navodilom.

Čeprav se morda sončite le tu in tam, na primer na terasi v času službenega kosila, v parku, ali na balkonu, ne smete nikoli podcenjevati moči sonca in škodljivih UV žarkov. Še preden se boste zavedeli, lahko na vaših ustnicah in koži nastanejo sončne opekline. To lahko učinkovito preprečite, če se brez zaščitnega faktorja soncu ne izpostavljate več kot 15 minut.

Seveda se ta čas razlikuje glede na vaš tip kože, v grobem pa izpostavljanje soncu ne bi smelo trajati več kot četrt ure.

Če želite na soncu ostati dlje časa brez skrbi, poskusite z uporabo NIVEA zaščite pred soncem.

Obarvane vlažilne kreme za čarobno svež obraz

Obarvani izdelki delujejo samo na površju kože. To pomeni, da vlažilni izdelki, kot je NIVEA BB krema za obraz, ustvarijo le videz poletne zagorelosti. Za najboljše rezultate je pomembno, da vlažilni izdelek izberete pazljivo glede na vašo naravno barvo polti, v nasprotnem primeru lahko namreč ustvarite videz maske. Obarvane vlažilne kreme se zlahka sperejo tudi med tuširanjem ali med večerno rutino čiščenja.

Obarvani izdelki za nego kože

Obarvana vlažilna krema za enakomeren ten

Rahlo obarvana vlažilna krema odlično izenači ten vašega obraza. Poskrbite tudi, da vsebuje vsaj zaščitni faktor 10. S tem bo vaša koža zaščitena proti staranju.

Zdrava rjava barva s pomočjo izdelkov za samoporjavitev

Drugače kot obarvane kreme, samoporjavitveni losjoni delujejo v zgornji plasti kože in spremenijo njeno barvo. Predhodno na svoji koži naredite piling, da bo nanos čim bolj enakomeren. Seveda mora vaši naravni barvi polti ustrezati tudi izbran odtenek samoporjavitvenega losjona. To je eden od načinov zdrave porjavitve, ki pa ni trajen in se s kože odstrani v nekaj dneh, denimo ko pride v stik z oblačili.


Naravna porjavitev s pomočjo sonca

Kadar sije sonce, se takoj počutimo bolje. Kljub temu si je dobro zapomniti nekaj dejstev o sončnih žarkih.

PORJAVELOST ALI ZAŠČITA? ZDAJ IMATE LAHKO OBOJE

NIVEA SUN Protect & Bronze izdelki združujejo zanesljivo zaščito in naravno porjavel videz.

Negovalna zaščita. Poletni videz, ki traja.

Intenzivno UV-sevanje lahko na vaši koži povzroči nepopravljivo škodo. Zato je zelo pomembno, da jo dobro zaščitite pred UVA- in UVB-žarki. Tudi, če se nahajate v senci, je proizvodnja melanina poleti v vašem telesu aktivirana, ker je ta odgovoren za zaščito pred soncem. Porjavite sicer bolj počasi, bo pa ta porjavelost trajala dlje - poleg tega pa ne boste dobili sončnih opeklin. NIVEA SUN Protect & Bronze podpre naravni proces porjavitve v vaši koži brez samoporjavitvenih učinkovin. Izvleček pro-melanin vzpodbudi proizvodnjo pigmenta v koži in ji tako pomaga ustvariti lastno zaščito pred soncem. Najbolj pomembno pa je, da zdrav ten traja dlje, kot umetno obarvana koža. Za izredno bogato nego kože med sončenjem poskrbite z oljem za sončenjem Protect & Bronze ZF 30, ki nudi zanesljivo UV zaščito in enakomerno porjavelost kože. Ne pozabite na zaščito pred soncem za obraz. Predlagamo kremo za sončenje za obraz NIVEA Protect & Bronze, ki z zaščitnim faktorjem 30 nudi popolno zaščito vašega obraza ter hkrati spodbuja naravno tvorbo melanina.