Koža po izpostavljanju soncu

Uporaba izdelkov za nego po sončenju bi morala biti samoumeven del vaše poletne nege po izpostavljanju soncu. Medtem ko losjon, mleko, sprej ali krema za sončenje zaščitijo vašo kožo pred UV-žarki, losjon ali gel za nego po sončenju pomirita in navlažita razdraženo kožo po izpostavljanju sončnim žarkom. Sončenje kožo izsuši, klor ali slana voda pa jo še dodatno obremenita. Losjon za nego po sončenju NIVEA SUN koži nudi olajšanje in prijeten občutek hlajenja. Odlična nega, ki jo ponujajo NIVEA after sun izdelki, bo poskrbela, da bodo le-ti postali vaša obvezna oprema v vročih poletnih dneh. Bo z uporabo vlažilnega losjona po sončenju moja koža ostala dlje časa rjava? Odgovor je: da! Nega in vlaženje, ki ju nudi krema po sončenju, hkrati poskrbi tudi za dolgotrajno zagorelo polt. Zakaj? Zato, ker se suha koža hitreje olušči in z njo tudi lepa rjava barva. Redna uporaba izdelkov za nego po sončenju pa je uspešna v boju proti luščenju kože.

Losjon za nego po sončenju: balzam za kožo po izpostavljanju soncu

Po dolgem dnevu na vročem poletnem soncu koža potrebuje vso podporo, ki jo lahko dobi. UV-žarki kožo obremenijo in sušijo, kar lahko občutimo kot pekoč občutek. NIVEA izdelki za nego po sončenju nudijo takojšnjo pomoč in olajšanje. Sestavine in posebej razvite negovalne formule so idealne za občutljivo kožo, saj ji pomagajo ponovno vzpostaviti naravno zaščitno funkcijo, hkrati pa ji pomagajo tudi pri regeneraciji in sprostitvi. Lahka, hladilna tekstura NIVEA SUN izdelkov za nego po sončenju omogoča nežen in učinkovit nanos, kar je še posebej pomembno pri razdraženi in občutljivi koži. Poleg uporabe izdelkov za nego po sončenju, pa lahko marsikaj dobrega za svojo kožo po izpostavljanju soncu naredite tudi sami. Privoščite si odmor v senci, nato pa s kože nežno sperite losjon, pesek, sol ali klor. Kožo nežno popivnajte s suho brisačo – nikar je ne drgnite. In ne pozabite, da sončna svetloba ne poškoduje le kože, temveč tudi lase, zato ne pozabite na hranilen šampon ali nego za lase. Tako ne bo zdrava in lepa le vaša koža, temveč tudi vaši lasje. 

Losjon za nego po sončenju ali običajen losjon za telo – v čem je razlika?

Okoljski vplivi kot so sonce, veter ali voda kožo prikrajšajo za vlago, medtem ko UV-žarki kožo poškodujejo in razdražijo. Za razliko od losjona za telo ali mleka za telo, vsebuje losjon za nego po sončenju posebne negovalne formule, ki koži povrnejo vlago, jo pomirijo in ohladijo. Prav ta hladilni učinek poskrbi za takojšnje olajšanje in prijeten občutek na koži.