Sadje očistimo in narežemo na enakomerne koščke, ki ne smejo biti večji kot pol centimetra. Začinimo z vermutom in 24 ur mariniramo v hladilniku. S prsti zgnetemo moko, sladkor, maslo in čokolado v prahu v testo, razdrobimo po pekaču, pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Ohladimo. Ohlajeno posujemo na dno skodelic. Za vaniljevo kremo razpolovimo strok vanilje in ga kuhamo v mleku, ločeno pripravimo mešanico iz rumenjakov, sladkorja in gustina, z metlico penasto umešajmo in vlijemo v vroče mleko, kuhamo 5 minut na zmernem ognju in ves čas mešamo. Kremo pokrijemo s plastično folijo, da ne oksidira in pustimo, da se ohladi. Ko so vse sestavine ohlajene, kremo naložimo na drobljenec, na vrh dodamo še sadnozelenjavno mešanico.
PARADIŽNIK Paradižnik vsebuje karotenoide, ki pospešujejo potemnitev kože, likopen pa ji vrača elastičnost ter zmanjšuje zaradi UV-žarkov nastala vnetja. Polt ohranja zdravo na naraven način.