Sivi lasje, ki kar sijejo od življenjaSivi lasje potrebujejo posebno nego, saj s časom postanejo suhi ali tanki in jim prične primanjkovati voljnosti. Okrepite sive lase s posebno nego za sive lase, ki jim bo povrnila voljnost in sijaj.

Zakaj lasje osivijo?

Sivenje las je povsem naravni del staranja. Pri nekaterih se začne v zgodnjih tridesetih, pri drugih šele pri šestdesetih letih. Približno 70 % žensk svoje sive lase prikriva z barvanjem, pri čemer pa pozabljajo, da so s pravo nego las tudi sivi lasje lahko elegantni.
sivi-lasje

Naj vaši lasje tudi s staranjem ostanejo močni in zdravi. Uporabite negovalni šampon in balzam za lase kot sta NIVEA Intense Care & Repair za poškodovane in krhke lase, ki lase globinsko obnovita in jih naredita zopet gladke in sijoče.

Čudoviti sivi lasje

S staranjem se raven našega melanina zniža. Melanociti, celice, ki našim lasem dajejo barvo, počasi proizvajajo vse manj melanina in na koncu umrejo, naši lasje pa s tem postanejo sivi.
Sivenje las ne poteka istočasno pri vseh laseh, zato so naši lasje pravzaprav mešanica naše običajne barve in sive barve las. Izraz sivi lasje tako v resnici sploh ne obstaja.
Negovani sivi lasje so lahko res zavidanja vredni. Poleg tega je siva barva las trenutno zelo moderna, saj jo v različnih svetlečih se odtenkih vidimo na modnih pistah, nosijo pa jo tudi številne blogerke in modne ikone.
S pravo nego las poskrbite, da bodo vaši naravno sivi lasje videti čudovito negovani in sijoči. Uporabite peno za lase NIVEA Color Care & Protect, ki neguje barvo vaših las in jih varuje pred poškodbami sušilca.


Kako pravilno negovati sive lase?

Sčasoma je potrebno našo rutino nege las prilagoditi potrebam, ki jih imajo vaši lasje v določenem življenjskem obdobju. Po petindvajsetem letu lasje začnejo izgubljati vitalnost in postajajo bolj krhki ter neukrotljivi. S pravo nego las lahko poskrbite, da bodo lasje zopet zasijali.
sivi-lasje

Si želite poudariti vašo naravno sivo barvo las? Potem se izogibajte cigaretnemu dimu, kloru in močnemu soncu, saj ti lahko sive lase naredijo rumenkaste.

sivi-lasje

Izognite se neprivlačnemu rumenkastemu tonu sive barve las z uporabo "šamponov za sive lase". Ti vsebujejo posebno modro sestavino, ki razbarva rumenkast odtenek, tako da njihova naravno lepa siva barva ponovno zasije.

Naši nasveti za nego in oblikovanje sivih las

• Sivi lasje potrebujejo veliko vlage. Negovalne maske za lase in balzami ter šamponi za lase lahko izboljšajo njihovo strukturo, da zopet postanejo gladki.
• Za čudovito, sijočo barvo las izberite šampon za lase NIVEA Diamond Volume Care, ki lasem podari volumen in diamantni sijaj. 
• Če se barvate, izberite svetle tone, ki obrazu podarijo toplino in mladost, medtem ko temni odtenki le še dodatno poudarijo drobne gubice.

sivi-lasje