Sivi lasje, ki kar sijejo od življenjaSivi lasje potrebujejo posebno nego, saj s časom postanejo suhi ali tanki in jim prične primanjkovati voljnosti. Okrepite sive lase s posebno nego za sive lase, ki jim bo povrnila voljnost in sijaj.

Zakaj lasje osivijo?

Sivenje las je povsem naravni del staranja. Pri nekaterih se začne v zgodnjih tridesetih, pri drugih šele pri šestdesetih letih. Približno 70 % žensk svoje sive lase prikriva z barvanjem, pri čemer pa pozabljajo, da so s pravo nego las tudi sivi lasje lahko elegantni.
Naj vaši lasje tudi s staranjem ostanejo močni in zdravi. Uporabite negovalni šampon in balzam za lase kot sta NIVEA Intense Care & Repair za poškodovane in krhke lase, ki lase globinsko obnovita in jih naredita zopet gladke in sijoče.

Čudoviti sivi lasje

S staranjem se raven našega melanina zniža. Melanociti, celice, ki našim lasem dajejo barvo, počasi proizvajajo vse manj melanina in na koncu umrejo, naši lasje pa s tem postanejo sivi.
Sivenje las ne poteka istočasno pri vseh laseh, zato so naši lasje pravzaprav mešanica naše običajne barve in sive barve las. Izraz sivi lasje tako v resnici sploh ne obstaja.
Negovani sivi lasje so lahko res zavidanja vredni. Poleg tega je siva barva las trenutno zelo moderna, saj jo v različnih svetlečih se odtenkih vidimo na modnih pistah, nosijo pa jo tudi številne blogerke in modne ikone.
S pravo nego las poskrbite, da bodo vaši naravno sivi lasje videti čudovito negovani in sijoči. Uporabite peno za lase NIVEA Color Care & Protect, ki neguje barvo vaših las in jih varuje pred poškodbami sušilca.


Kako pravilno negovati sive lase?

Sčasoma je potrebno našo rutino nege las prilagoditi potrebam, ki jih imajo vaši lasje v določenem življenjskem obdobju. Po petindvajsetem letu lasje začnejo izgubljati vitalnost in postajajo bolj krhki ter neukrotljivi. S pravo nego las lahko poskrbite, da bodo lasje zopet zasijali.

Naši nasveti za nego in oblikovanje sivih las

• Sivi lasje potrebujejo veliko vlage. Negovalne maske za lase in balzami ter šamponi za lase lahko izboljšajo njihovo strukturo, da zopet postanejo gladki.
• Za čudovito, sijočo barvo las izberite šampon za lase NIVEA Diamond Volume Care, ki lasem podari volumen in diamantni sijaj. 
• Če se barvate, izberite svetle tone, ki obrazu podarijo toplino in mladost, medtem ko temni odtenki le še dodatno poudarijo drobne gubice.

sivi-lasje
Si želite poudariti vašo naravno sivo barvo las? Potem se izogibajte cigaretnemu dimu, kloru in močnemu soncu, saj ti lahko sive lase naredijo rumenkaste.
sivi-lasje

Izognite se neprivlačnemu rumenkastemu tonu sive barve las z uporabo "šamponov za sive lase". Ti vsebujejo posebno modro sestavino, ki razbarva rumenkast odtenek, tako da njihova naravno lepa siva barva ponovno zasije.

sivi-lasje