Žensko britje: gladka in zaščitena koža

Ob besedni zvezi britje telesa običajno pri ženskah pomislimo na britje nog in pazduh. Načinov za odstranjevanje dlak je veliko, toda britje je še vedno najbolj poceni, najmanj boleč, najbolj hiter in priročen način, da se znebite neželenih dlak in dlačič. Po odstranjevanju dlak z britvico je koža pogosto suha, srbi, na koži pa še vedno ostane nekaj neželenih dlak. Temu se lahko izognemo, če kožo pred britjem navlažimo in jo tako zmehčamo, če uporabljamo ostro, čisto britvico ter pazimo, da brijemo v nasprotni smeri rasti dlak. Najbolj učinkovite rezultate pri britju pa zagotovo dosežemo, ko uporabljamo izdelke za britje, ki so bili posebej zasnovani, da britvica gladko drsi po koži in ujame vsako dlako, pri tem pa ne povzroča vreznin in suhe kože. 

Kreme ali geli za britje za ženske?

Tako kreme za britje kot geli za britje opravljajo pomembno nalogo pri odstranjevanju dlak s kože, toda vsak ima drugačne prednosti. Geli za britje imajo gostejšo teksturo, ki omogoča, da britvica gladko drsi po koži in ne povzroča odrgnin ali ureznin. Prozorna pena, ki jo ustvari gel za britje, omogoča, da bolj natančno ocenimo, kje smo kožo že pobrili. Če pa imate raje več milnice, bo pena za britje s svojo lažjo teksturo pravšnja izbira, ki britvice ne zamaši. Ob izbiri izdelka svetujemo, da izberete formulo, bogato s sestavinami, ki dlake in kožo zmehčajo. Tako gel za britje kot pena za britje morata učinkovati na kožo in dlake nežno, jih zmehčati in pripraviti na gladko, temeljito britje brez vreznin.

Moško brije: urejeni brez dlak

Trendi se nenehno spreminjajo in v 21. stoletju je odstranjevanje dlak pri moških nekaj povsem normalnega. Kje in kaj brijete je seveda individualna odločitev, saj je odvisno od tega, kako poraščeni ste in kateri del telesa želite izpostaviti. Če ste, denimo, zagreti obiskovalci fitnesa in bi svoje mišice na prsih radi izpostavili, so dlake morda neželena ovira. V tem primeru mnogi poskusijo voskanje, striženje dlak ali lasersko odstranjevanje. Podobno velja tudi, če si želite odstraniti dlake na hrbtu in ramenih. Za noge je najboljši način odstranjevanja dlak preizkušena klasična metoda – britje. NIVEA je razvila posebno formulo za moško britje telesa, ki omogoča enostavno odstranjevanje dlak in zaščito kože.