Derma Skin Clear

Odkrij učinkovito rutino za bolj čisto kožo!

Izdelki NIVEA DERMA Skin Clear so izjemno blagi, a obenem klinično dokazano učinkoviti v boju proti nečisti koži. Za izboljšan videz kože v le 7 dneh.

DERMA SKIN CLEAR KOMPLEKS

POMAGAJ SVOJI KOŽI Z UČINKOVITO RUTINO PROTI NEPRAVILNOSTIM

Nove formule izdelkov DERMA Skin Clear dermatološko in klinično dokazano* učinkovito zmanjšujejo in preprečujejo nepravilnosti na koži – za bolj čist, vidno izboljšan ten!

*Učinkovitost izdelka in dejstvo, da ga koža, nagnjena k nepravilnostim, dobro prenaša, sta bila preizkušena v klinični študiji.

derma skin clear
ZNANOST ZA LINIJO DERMA SKIN CLEAR

NOVA FORMULA DERMA SKIN CLEAR: MOČNA, A NEŽNA

DERMA Skin Clear Complex

Kako nova linija DERMA Skin Clear pomaga tvoji koži? Tako, da aktivira naravni proces njene obnove z do 8 % AHA/BHA sadnih kislin (glikolna in salicilna kislina) kot tudi z niacinamidom. Salicilna in glikolna kislina luščita kožo in čistita pore, medtem ko niacinamid deluje protivnetno in blagodejno na kožo.

derma skin clear rutina
  1. Kot prvi korak jutranje rutine uporabi gel za umivanje. Nežno ga vmasiraj v mokro kožo obraza in speri z mlačno vodo. Nato na kožo nežno nanesi tonik z rokami ali z vato in ga ne izpiraj. Pri obeh izdelkih se izogibaj stiku z očmi.
  2. Nato svoj obraz zaščiti pred UVA/UVB žarki s fluidom NIVEA SUN UV Face Specialist Derma Skin Clear ZF 50+. Fluid s kompleksom proti nepravilnostim in niacinamidom vlaži in obnavlja kožo, ne maši por in preprečuje pojav nepravilnosti, pri tem pa ne pušča lepljivega občutka. Popolna podlaga za tvoj dnevni make-up!
derma skin clear rutina
  1. Zvečer ponovno očisti obraz z gelom za umivanje in tonikom.
  2. Za konec tvoje rutine na dobro očiščen obraz nanesi nočni piling. Ta s pomočjo inovativne, visokokoncentrirane formule z 8 % AHA/BHA sadne kisline (glikolna in salicilna kislina) in niacinamidom, ki spodbuja naravni proces obnove kože in vidno zmanjša nepravilnosti ter preprečuje nečistoče.*

* Lahko se pojavi rahlo zbadajoč občutek. Ne uporabljajte na razdraženi koži. V primeru draženja prenehajte z uporabo. Če draženje ne preneha, se posvetujte z zdravnikom oz. dermatologom. Izogibajte se stiku z očmi. Izdelek vsebuje alfa hidroksi kisline, ki lahko povečajo občutljivost kože za sonce in pojav sončnih opeklin. Uporabite izdelek za zaščito pred soncem in nosite primerna zaščitna oblačila ter omejite izpostavljanje soncu med uporabo izdelka in teden po njegovi uporabi. Hranite na temperaturi do 25°C.

VPRAŠANJA IN ODGOVORI

KAJ POVZROČI NEPRAVILNOSTI NA KOŽI?

Glavni vzrok za nastanek nepravilnosti na koži je prekomerna proizvodnja sebuma, ki ji strokovno pravimo tudi seboreja, in odebelitev zunanje plasti kože oz. hiperkeratoza, ki vodi do neustreznega luščenja oz. deskvamacije odmrlih kožnih celic. Oboje skupaj povzroči mašenje por in nastanek ogrcev ter aken. Te zamašene pore pa so popolno okolje za razvoj bakterij, ki pogosto povzočijo vidna vnetja in rdečico. Naj bodo veliki ali majhni, pa so mozolji vedno nadloga, ki bi se je želeli znebiti.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED AHA IN BHA KISLINAMI IN KAKO DELUJEJO?

AHA je kratica za alfa hidroksi kisline. Te, med drugim, najdemo v sadju, zato jih imenujemo tudi sadne kisline. Najpomembnejše AHA kisline za nego kože so glikolna kislina, mandelična kislina in mlečna kislina. Delujejo predvsem na površini kože, kjer podpirajo obnovo kožnih celic in topijo mrtve kožne celice. Glikolna kislina pomaga pri mastni koži z nepravilnostmi, saj skrbi za kožni piling. BHA (beta hidroksi kislina) je salicilna kislina. Ta raztaplja maščobo ter deluje tako na površini kože kot tudi globlje v porah. Čisti kanale žlez lojnic od znotraj in poskrbi za odstranjevanje odvečnega sebuma. Hkrati deluje protivnetno in zmanjšuje rdečico.

Glede na to, da so AHA kisline manj učinkovite pri pilingu, a bolj nežne, jih uporabljamo pogosteje. Poleg tega imajo običajno tudi vlažilni učinek. BHA kisline pa so zelo učinkovite pri pilingu in imajo protivnetni ter protibakterijski učinek.

KISLINA NA KOŽI – NI TO ŠKODLJIVO?

Ne skrbi! Salicilna kislina, na primer, je zelo dobro poznana in ena od najdlje uporabljanih v medicini. Če jo uporabljamo eksterno, je njen ključen učinek raztapljanje maščob. Zato je zelo uspešna pri odpravljanju aken. Človeške celice se stalno obnavljajo. Stare celice odmirajo in se s časom odluščijo. To luščenje celic lahko spodbudimo z uporabo salicilne kisline, saj potisne poroženele celice proti vrhnjemu sloju kože, da odstopijo in se odluščijo. Pore očisti in spobudi naravni proces obnove kože.

KOLIKŠNO KONCENTRACIJO AKTIVNIH SESTAVIN VSEBUJEJO NOVI IZDELKI?

Naš glavni izdelek – nočni piling NIVEA DERMA Skin Clear vsebuje skupno 8 % kislinskega kompleksa (glikolna in salicilna kislina ter niacinamid). V tem odmerku se lahko aktivna sestavina uporablja dolgoročno, brez odlašanja. Vsaka koža je drugačna, zato svetujemo, da izdelek najprej preizkusite na manjši površini kože, in v primeru draženja, prenehate z uporabo. Od kože je odvisno tudi, ali se izdelek uporablja vsak dan, ali po potrebi.

KAKO NIACINAMID POMAGA KOŽI Z NEPRAVILNOSTMI?

Niacinamid je v vodi topen derivat vitamina B3. Koža ga zelo dobro prenaša, posebej učinkovit je pri uravnavanju mastne kože. Mešana in mastna koža, nagnjena k nepravilnostim, lahko veliko pridobi z uporabo niacinamida, ki deluje protivnetno in uravnava sebum. Njegova velika prednost je tudi, da se lahko kombinira z drugimi sestavinami.


KAJ JE REZULTAT TE KOMBINACIJE?

Izdelki so posebej učinkoviti in hkrati blagi. Po le 7 dneh uporabe bo koža čista in obnovljena. Ogrci, akne, mozolji, kot tudi rdečica in izsušenost bodo pozabljeni.

LAHKO TO POTRDITE?

Seveda. Vse naše izdelke smo preizkusili v kliničnih študijah, kjer je dermatolog ocenil njihovo učinkovitost na nepravilnosti, preventivne lastnosti in način, kako jih koža prenaša. A na koncu niso strokovnjaki tisti, ki morajo biti zadovoljni, temveč naše stranke. Zato smo dodatno izvedli še eno raziskavo*, v kateri smo naše uporabnike prosili za njihovo mnenje. Tako smo se lahko prepričali, da izdelki res delujejo. 107 uporabnikov je dnevno testiralo naš nočni piling. 93 % jih je potrdilo, da je njihova koža v le 7 dneh postala vidno bolj čista. Po štirih tednih jih je 93 % potrdilo, da so se nepravilnosti na koži vidno zmanjšale.

* Samoocena, 8-tedenska raziskava s 100 ženskami in moškimi, ki so uporabljali nočni pilig, 2022.

ALI SVETUJETE UPORABO CELE LINIJE?

Definitivno. Sestavine in nabor izdelkov so popolnoma usklajeni. In končno, tvoja dnevna rutina bo lažja, če veš, da so že trije izdelki dovolj za rešitev tvojih težav s kožo.