Skin

DNEVNI RITUALI ZA LEPO KOŽO

Pazite na svojo kožo


Vaša koža je zelo zaposlena. Skrbi za uravnavanje tekočine v telesu, vas brani pred povzročitelji bolezni in sodeluje pri presnovi. Ob tem je ves dan izpostavljena najrazličnejšim zunanjim in notranjim dejavnikom. Zato je še toliko bolj pomembno, da nanjo pazite. Prepoznajte dejavnike, ki negativno vplivajo na vašo kožo, da jo boste lahko zaščitili in negovali.


Poletje, sonce, sončenje


Toplejši del leta je za kožo še posebej naporen. Tveganje, da bo vaša koža opečena, je v poletnih mesecih kar šestkrat višje! Škodljivi UV-žarki pospešujejo staranje kože, za seboj pa puščajo gube in pigmentne madeže. Zato vedno uporabljajte izdelke za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem NIVEA SUN. Le tako boste primerno zaščitili svojo kožo. In ne pozabite: tudi, ko je nebo oblačno, UV-žarki negativno vplivajo na vašo kožo. Zato naj vaša dnevna krema, tudi kadar niste na počitnicah, vedno vsebuje zaščitni faktor.


Lepa koža potrebuje spanec in gibanje


So se po prekratki noči pod vašimi očimi pojavili temni kolobarji? Miren in dovolj dolg spanec je za vašo kožo še posebej pomemben, saj se koža ponoči obnavlja. Idealna količina spanja se med posamezniki razlikuje, v povprečju pa odrasli ljudje potrebujemo 7 do 8 ur spanca na noč. Če vam to ne uspe, pomaga tudi prava nega za okoli oči NIVEA, ki zmanjša znake utrujenosti. Ste vedeli, da lepa koža potrebuje gibanje na svežem zraku? Redna športna aktivnost na prostem bo pospešila vaš srčni utrip in s tem pretok krvi.


NIVEA lepotni nasveti za lepo kožo


Skrivnost lepe kože? Ne le genetika in način življenja, za zdravo in lepo kožo obraza in telesa je ključna prava nega. Pravilno izbrani izdelki NIVEA, ki so prilagojeni vašemu tipu kože, delujejo optimalno in podpirajo naravno lepoto vaše kože. S temi nasveti boste poskrbeli za lepo kožo. Zjutraj in zvečer kožo očistite z nežnim gelom za čiščenje kože NIVEA, ki bo s kože odstranil odvečno maščobo, umazanijo in odmrle kožne celice. Nato na svojo kožo nanesite lahko nego z zaščitnim faktorjem, ki bo poskrbela za dnevne potrebe vaše kože. Pred spanjem na obraz nanesite bogato nočno nego. Svojim očem privoščite dodatno porcijo nege. Koža okoli oči je namreč zelo tanka, zato morate biti do nje še posebej pozorni in nežni. Z izbrano kremo za okoli oči boste preprečili nastanek drobnih gubic. In ne nazadnje, privoščite svoji koži tedenski lepotni program. S pilingom ne boste s kože odstranili le odmrlih kožnih celic, temveč boste vzpodbudili tudi pretok krvi. Nagrajeni boste z rožnatim tenom in lepo kožo.