Nasveti za vsak tip kože

KAKŠEN JE VAŠ TIP KOŽE?

Je vaša koža normalna?


Ugotovite, kakšen je vaš tip kože! Je vaša koža naravno gladka in voljna? Nima suhih delov in ne pozna občutka zategovanja? Potem se lahko pohvalite z normalno kožo. Takšna koža je ravno prav prožna in zato mehka in voljna. Ni občutljiva in je dobro prekrvavljena. Vendar tudi normalna koža potrebuje vlago in zaščito, da ostane zdrava. Naš nasvet za vaš lepotni ritual: redna nega z dnevno in nočno kremo NIVEA.


Suha ali občutljiva koža?


Je vaša koža srbeča, se v njej počutite zategnjeno in neprijetno? To pomeni, da imate suho kožo, ki ji primanjkuje vlage in maščobe. Suha koža potrebuje vlažilno nego, namenjeno posebej za potrebe suhe kože, sicer lahko izgubi elastičnost in začne srbeti. Še posebej skrbno morate s svojo kožo ravnati na soncu, mrazu in v centralno ogrevanih prostorih. Občutljivo kožo prepoznamo po rdečini, ki se lahko pojavi tudi kot reakcija na nepravilno nego in neugodne notranje ali zunanje vplive. Lahko je prisotna pri vseh tipih kože. V tem primeru izberite nežno, pH-nevtralno nego, ki kožo pomiri in okrepi. Naš nasvet: poiščite izdelke NIVEA, ki so bili razviti posebej za potrebe občutljive kože.


Mešana ali nečista koža?


Če je vaša koža mešana, to preprosto pomeni, da je sestavljena iz dveh tipov kože: suhe in mastne kože. Mešana koža se sveti in je nagnjena k pojavom aken in mozoljev – predvsem na področju tako imenovanega T-predela na čelu, nosu in bradi. Po drugi strani pa je koža na licih normalna ali suha. Izberite negovalne izdelke, narejene posebej za potrebe mešane kože in vzpostavite naravno ravnovesje vlage v svoji koži. Nečista koža je ponavadi bolj mastna, saj proizvaja več sebuma, kot je potrebno. Rezultat: pojavijo se ogrci in mozolji. Za ta tip kože so odgovorni genetika, stres, pa tudi hormonska nihanja. S posebnim antibakterijskim čiščenjem in negovalnimi izdelki lahko koži povrnete njeno naravno ravnovesje. Naš nasvet: svoj obraz zjutraj in zvečer očistite z blagim piling gelom NIVEA.


Zrela koža? Obdržite mladosten videz dlje!


S staranjem se na naši koži zgodi veliko različnih procesov, ki vplivajo na videz kože, njeno strukturo in njene aktivnosti. To vključuje tudi zmanjšano celično aktivnost, počasnejšo regeneracijo, nižjo proizvodnjo kolagena in škodo, povzročeno zaradi UV-sevanja. Zreli koži primanjkuje vlage in elastičnosti. Z inovativnimi anti-age izdelki za nego lahko zmanjšate linije, gube in pigmentne madeže. Naš nasvet: uporabljajte posebno nego za okoli oči NIVEA, saj se prve gubice pojavijo prav na tem občutljivem predelu.