Nežno umivanje dojenčka

IZDELKI ZA UMIVANJE DOJENČKOV NIVEA BABY

Vse, kar potrebuje občutljiva otroška koža

Koža dojenčkov je občutljiva in dovzetna za vse škodljive zunanje vplive kot so mraz in suh zrak pozimi ter UV-sevanje poletii. Prav zato je še posebej pomembno, da za nego dojenčkov uporabljate nežne in učinkovite izdelke. Nečistoče iz okolje in nekatere sestavine v izdelkih za nego kože lahko na tanki otroški koži hitro povzročijo razdraženost in rdečico, zato je NIVEA razvila posebno linijo izdelkov, namenjeno negi kože vaših najmlajših. Formule v NIVEA BABY izdelkih za dojenčke intenzivno vlažijo otroško kožo ter ji nudijo še dodatno zaščito. Blaga in negovalna formula hkrati ščiti kožo tudi pred alergijskimi reakcijami, spodbuja naravno obnovo kože in njeno sposobnost, da zadržuje vlago. Nega za dojenčke NIVEA BABY izpolnjuje vse navedene zahteve in omogoča najboljšo možno zaščito.

Pravilna nega občutljive dojenčkove kože


Za zdravo kožo dojenčka je potrebna pravilna nega že od samega začetka. Izdelki za nego dojenčkov NIVEA BABY nudijo koži vašega dojenčka vse, kar potrebuje. Če se vam zdi otrokova koža suha, nanesite nanjo tanek sloj kreme ali mleka za telo NIVEA BABY. Nežna masaža bo pospešila prekrvavitev kože in še dodatno okrepila vezi med dojenčkom in starši. Zaščitite občutljivo kožo dojenčka pred škodljivimi sončnimi žarki s pravimi kremami za sončenje za dojenčke. Dojenčkov sicer naj ne bi izpostavljali direktnemu soncu. Preden se z otrokom odpravite na izlet, poskrbite, da boste vedno imeli s seboj kremo za zaščito pred soncem, senčnik za voziček in klobuček za dojenčka. Dojenčka kopajte enkrat do dvakrat tedensko s posebej nežno penečo kopeljo kot je NIVEA BABY šampon in kopel No Tears. Nežne laske umijte z NIVEA BABY micelarnim šamponom za dojenčke. Občutljivo otroško kožo nato temeljito osušite in nanjo nanesite NIVEA BABY kremo ali mleko za občutljivo otroško kožo. Izbor pravih izdelkov za nego otroške kože je zelo pomemben, saj nekateri losjoni in kopeli lahko izsušijo otroško kožo.

Koža v predelu plenic je še posebej občutljiva


Področje plenic pri dojenčkih zahteva posebno pozornost. Poleg tega, da tu ni zračenja, je to področje še posebej izpostavljeno razdraženostim in rdečici ter pleničnemu izpuščaju. Pogosto menjavanje plenic in čim daljši čas brez plenic je ključ do negovane ritke. Nežno in temeljito čiščenje, denimo z mokro krpico, namočeno v toplo vodo ali nežnimi NIVEA BABY čistilnimi robčki za dojenčke pomaga pri obnovi kože, nega s posebnimi kremami za pomirjanje kože kot je univerzalna NIVEA BABY Moja prva krema, pa učinkovito ščiti pred rdečico, srbenjem in vnetji. Pravilna pH-vrednost kože, nežna zaščita ter negovalna formula so ključne lastnosti pri izboru pravih izdelkov za nego dojenčkov.