Novosti

Koža

Najboljši nasveti za nego kože

Poznate skrivnost lepe kože? Poleg gentike in življenjskega stila je zelo pomembna tudi pravilna nega kože na obrazu in telesu. Z NIVEA izdelki, prilagojenimi vašemu tipu kože, boste dobro izbrali, saj koži nudijo zaščito in jo osvežijo. Prvi korak do lepe kože je redno čiščenje obraza zjutraj in zvečer. Uporabite lahko nežni gel ali olje za čiščenje obraza, s čimer boste odstranili višek sebuma, nečistoče in odmrlo kožo. Vsak dan uporabljajte lahko kremo z zaščitnim faktorjem, v večerni negi pa vlažilno nočno kremo. Koži okoli oči privoščite dodatno nego, saj je tam še posebej občutljiva in tanka. Krema za nego kože okrog oči gladi prve drobne linije in preprečuje izsušitev kože. In ne pozabite na posebno tedensko nego, denimo olje za kožo, saj bo ta mala pozornost kožo še dodatno zmehčala in polepšala. 


Nega? Vse je odvisno od tipa vaše kože!


Za pravilno nego vaše kože morate poznati svoj tip kože, poleg tega pa morate tudi vedeti, kaj je za vašo kožo dobro, česa ji primanjkuje in kaj še lahko storite, da bo ostala lepa. To ni vedno lahka naloga, saj so potrebe kože različne ter se menjajo glede na različne letne čase. Obstaja 5 tipov kože: normalna, ki je elastična, dobro prekrvavljena in ni problematična. Suha koža je malce manj elastična ter nagnjena k rdečici in srbečici. Mešani tip kože ima masten sijaj, nagnjen je k nečistočam v T-predelu obraza, medtem ko so ostali predeli obraza suhi. Nečista koža je pogosto pod vplivom hormonskih sprememb, zato izloča prekomerno količino sebuma in je nagnjena k mozoljem in ogrcem. Poznamo še občutljivi tip kože, ki se najpogosteje pojavlja v kombinaciji s suho kožo. Naš nasvet za nego kože: vedno uporabljajte izdelke za nego, ki so prilagojeni vašemu tipu kože. Za to vam bosta še posebej hvaležna občutljivi tip kože in nečista koža.


Vsaka koža je unikatna


Nego kože morate prilagoditi vašemu tipu kože. Vemo, da je ob vseh novih in priljubljenih klasičnih izdelkih NIVEA težko izbrati pravega, zato so naši strokovnjaki pripravili številne članke, ki vam bodo olajšali izbor. Med vsebinami boste našli tudi nasvete o uporabi izdelkov, negovalne rutine za različne tipe kože in seveda vse privlačne novosti. NIVEA za kakovost vseh svojih izdelkov jamči s 100 let izkušenj v negi kože, las in telesa. Tu smo za vas!