Vprašanja o negi dojenčkov?

Poiščite odgovore na najbolj pogosta vprašanja.


Nega dojenčkov

1. KAKO SE NA SPLOŠNO UPORABLJA IZDELKE ZA DOJENČKE?

Vsi izdelki NIVEA Baby so opremljeni z navodili za uporabo. Uporabljate jih lahko vsak dan, tako da jih nežno nanesete na kožo s čistimi rokami ali samo s posameznimi prsti.

2. ALI OBSTAJA KAKŠEN NIVEA BABY IZDELEK, KI NE VSEBUJE KAMILICE?

Večina izdelkov znamke NIVEA Baby ne vsebuje kamilice. Ta je prisotna samo v NIVEA Baby šamponu in kopeli, NIVEA Baby blagodejni kopeli in NIVEA Baby izjemno blagem šamponu. 3. 

3. KATERI IZDELKI NIVEA BABY NE VSEBUJEJO DIŠAV?

Če iščete izdelke NIVEA Baby, ki ne vsebujejo dišav, so vam na voljo NIVEA Baby Pure & Sensitive robčki, NIVEA Baby mleko za zaščito pred soncem ZF 50 in NIVEA Baby krema za zaščito pred soncem ZF 30.

4. KATERI IZDELKI NIVEA BABY NE VSEBUJEJO KONZERVANSOV?

Če iščete izdelke brez konzervansov, so vam na voljo NIVEA Baby olje, NIVEA Baby krema za zaščito pred mrazom in vetrom, NIVEA Baby Pure & Sensitive intenzivna krema, NIVEA Baby oljna kopel, NIVEA Baby kremno milo in NIVEA Baby sprej za čiščenje noska.

5. ALI OBSTAJAJO NIVEA BABY ROBČKI BREZ DIŠAV?


Naši NIVEA Baby Pure & Sensitive robčki ne vsebujejo dišav, zato so posebej primerni za potrebe dojenčkov z zelo občutljivo kožo.

6. ALI LAHKO NIVEA BABY TODDIES ROBČKE ODVRŽEM V STRANIŠČE? ALI SO BIOLOŠKO RAZGRADLJIVI?

Naši potrošniki pričakujejo izdelke, ki niso nežni le do njih, ampak tudi do okolja. Za nas je trajnost zelo pomemben del kakovosti izdelka. »Hitra biološka razgradljivost« NIVEA Baby Toddies robčkov je bila preverjena v zunanji ustanovi v skladu s standardom 301, ki ga je določila organizacija OECD. Ta ocena upošteva hitro in do določene mere popolno razgradnjo snovi v vodnem okolju v aerobnih pogojih (z mikroorganizmi v čistilni napravi). Ker NIVEA Baby Toddies robčki izpolnjujejo vse zahteve normativa OECD, so lahko označeni kot »biorazgradljivi« in jih lahko odplaknete v straniščno školjko. V skladu z navodili za uporabo pa vas prosimo, da v stranišče naenkrat odvržete največ 5 robčkov!

7. KAKŠNE SO PREDNOSTI NIVEA BABY OLJNE KOPELI?

Z vsakim umivanjem s površine kože ne odstranimo le umazanije, ampak tudi dragocene lipide, kar povzroči moteno delovanje naravnih zaščitnih mehanizmov pri občutljivi dojenčkovi koži, tudi če ga kopamo samo v čisti vodi. Zato bi morali omejiti dolžino in pogostost kopanja dojenčka. Dodatki za kopel, kot je Nivea Baby oljna kopel, pomagajo obnoviti naravne zaščitne mehanizme kože, tako da kožni barieri povrnejo lipide.

8. ALI MORAM NIVEA BABY KREMNO KOPEL/KOPEL IN ŠAMPON (2-V-1) SPRATI Z DOJENČKOVE KOŽE?

Da, vse izdelke, ki se spirajo (šamponi in kopeli), je treba vedno sprati nežno, a temeljito.

9. KAKO POGOSTO NAJ BI KOPALI DOJENČKA?


Naravno zaščito kože vašega dojenčka ne smemo pretirano obremenjevati, zato prepogosto kopanje ni priporočljivo. Z vidika higiene je ena kopel na teden dovolj. Vendar, če vaš dojenček v kopeli uživa, ga lahko kopate bolj pogosto, pazite le, da kopel ne traja predolgo časa, saj se s tem njegova koža lahko izsuši. Pomembno: Nkoli ne puščajte otroka brez nadzora v vodi!

10. ALI LAHKO DOJENČKA NAMAŽEM Z OBIČAJNIM LOSJONOM ZA TELO, KI GA UPORABLJAM TUDI SAMA?

Izdelki NIVEA Baby so zasnovani in preizkušeni posebej za potrebe občutljive dojenčkove kože. Vsi izdelki so dermatološko preizkušeni in zagotavljajo optimalno nego za kožo vašega dojenčka, ki se še vedno razvija in še ni povsem enake kakovosti kot koža odraslih. Priporočamo, da za dojenčka uporabite negovalne izdelke NIVEA Baby in ne lotiona za telo, ki je namenjen odraslim.

11. PRI KATERI STAROSTI LAHKO ZAČNEM PRI DOJENČKU UPORABLJATI IZDELKE ZA ZAŠČITO PRED SONCEM?

Na splošno dermatologi priporočajo, da dojenčkov in otrok do 3. leta starosti ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi, saj zaščitni sistem njihove kože še ni povsem razvit. Dojenčkov do 1. leta starosti nikakor ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Če bi radi svojega otroka dodatno zaščitili z uporabo izdelka za zaščito pred soncem, vam negovalna linija NIVEA Baby za zaščito pred soncem nudi najvišjo zaščito. NIVEA Baby krema za zaščito pred soncem ZF 30+ je primerna za zaščito dojenčkov pred odbito svetlobo po 3. mesecu starosti. Ker NIVEA Baby izdelki za zaščito pred soncem ne vsebujejo alkohola, parabenov in dišav, so še posebej primerni za občutljivo dojenčkovo kožo. Za zaščito otrok od 1. leta starosti dalje so primerni izdelki NIVEA SUN Kids, ki so del običajne linije NIVEA za zaščito pred soncem.


Imate še kakšno vprašanje?

Tu smo za vas, pišite nam.