UŽIVAJTE V POLETJU Z NIVEA SUN ZAŠČITO PRED SONCEM!

Zanesljiva zaščita in naravna porjavelost kože.

Zaščitite kožo & zmanjšajte intenzivnost madežev na oblačilih z najljubšo zaščito pred soncem

Pomagajte oblačilom preživeti poletje!

Vsi NIVEA SUN izdelki vsebujejo visoko učinkovite UVA/UVB-filtre za takojšnjo zaščito, primerne za vse tipe kože. Preizkusite Protect & Bronze izdelke, ki spodbujajo naravni proces temnenja kože, tako da ta postane lepa in čudovito zagorela. Da boste kožo kar najbolje zaščitili, uporabite zadostno količino sončne kreme in se ne izpostavljajte soncu med enajsto in tretjo uro. Ne pozabite ponovno nanesti losjona za sončenje NIVEA SUN Protect & Bronze ZF 20, če se potite, plavate ali zamenjate oblačila.

Pomagajte oblačilom preživeti poletje!

Se še spomnite časov, ko so madeži zaščitnih krem pred soncem uničili vsa vaša najljubša poletna oblačila? Sedaj ste lahko brez skrbi! Naša inovativna formula zaščiti vašo kožo in reši vaša oblačila pred madeži sončnih krem po pranju, tako da bodo ta ostala lepa dlje časa. Že imate najljubšo zaščito pred soncem? Sedaj je formula, ki pomaga zmanjšati intenzivnost madežev sredstev za zaščito pred soncem na voljo tudi v NIVEA Protect & Bronze liniji.

*Pomaga odstraniti intenzivnost madežev sončnih krem po pranju.

sončna kuharica

NIVEA SONČNA KUHARICA

Za lepo in zdravo kožo je zelo pomembna pravilna prehrana. Odkrijte, katere hranilne sestavine bodo to poletje pomagale zaščititi vašo kožo in poskrbele za čudovito, naravno zagorelo barvo.

Nova generacija zaščite pred soncem

ZAŠČITA
Proti UVA/UVB

Zaščita pred soncem takoj po nanosu - idealno za vso družino.

Proti madežem
Formula*

Formula proti madežem po pranju* pomaga zmanjšati sledove zaščite pred soncem na oblačilih.
*Pomaga zmanjšati intenzivnost madežev, ki jih povzročajo sredstva za zaščito pred soncem, po pranju.

ZAGORELA KOŽA
Activation

Protect & Bronze aktivira koži lastni melanin za čudovito zagorelo kožo.

1. AKTIVIRA

Pomaga koži do čudovito naravno zagorelega tena.

2. ZAŠČITI

Zanesljiva UVA/UVB-zaščita takoj po nanosu.

 


Inovativna NIVEA SUN formula, ki pomaga zmanjšati intenzivnost madežev*

Inovativna NIVEA SUN formula proti madežem po pranju*
Preizkusite novo generacijo sončnih krem, prvo na svetu, ki poleg tega, da zaščiti vašo kožo pred soncem, tudi reši vaša oblačila. Pomaga namreč zmanjšati intenzivnost madežev, ki jih povzročajo sončne kreme, po pranju. Inovativna NIVEA SUN formula proti madežem po pranju*, ki jo vsebuje tudi losjon za sončenje NIVEA Protect & Moisture ZF 30 zaščiti vašo kožo in reši vaša najljubša poletna oblačila pred madeži. Odkrijte najljubšo kremo za sončenje, ki kar najbolj ustreza vašim potrebam.

Kako deluje inovacija sredstva za zaščito pred soncem
Pri razvijanju nove NIVEA SUN formule proti madežem po pranju* je NIVEA SUN sodelovala z Inštitutom Hohenstein, akreditiranim laboratorijem za raziskavo tekstila. NIVEA SUN strokovnjakinja Dr. Lara Terstegen v intervjuju razlaga, kako nastanejo madeži sončnih krem in kako je bila razvita nova formula proti madežem po pranju*.

Dr. Lara Terstegen je vodja raziskovalno razvojnega oddelka za NIVEA SUN Beiersdorf AG.

Najpomembnejša vprašanja o formuli proti madežem po pranju*

Zakaj se pojavijo madeži na oblačilih?
Se je tudi vam že zgodilo, da ste pri nanašanju kreme za sončenje umazali vaša najljubša oblačila ali kopalke? Težava nastane, ko se na tistem mestu po prvem pranju pojavi rumenkast ali oranžen madež. Pri tem so zaradi kemične strukture tkanine najbolj občutljiva prav celulozna vlakna kot so bombaž, lan in viskoza.
Večina krem za zaščito pred soncem vsebuje posebne UV-filtre, ki so zaradi svoje sposobnosti vpijanja rumene barve. Filtri za boljšo vpojnost tako reagirajo z vlakni posameznih oblačil in rezultat so madeži na vaših oblačilih.
Takšne madeže je pogosto težko odstraniti s pranjem. Poleg tega pa določeni UV-filtri ob pranju pridejo v stik z bakrom in železom v vodi, kar naredi madeže le še bolj vidne.

Ali madeže na oblačilih povzročajo vsa sredstva za zaščito pred soncem?

Madeže na oblačilih lahko povzročijo tako spreji, losjoni kot tudi kreme za sončenje z organskimi UV-filtri proti UVA- in UVB-žarkom, ne glede na znamko, saj so ti filtri osnovna sestavina sredstva za zaščito pred soncem. Pogosto madeži po pranju ob stiku z vodnim kamnom ali belilnim sredstvom postanejo le še bolj trdovratni.

Kako smo dokazali delovanje formule za zaščito pred madeži?
5 let, 10000 ur, 160 različnih sestavin, 2500 laboratorijskih preizkusov in kar 1000 opranih kosov oblačil - vse to, da bi ustvarili kremo za sončenje z zaščito pred soncem in formulo proti madežem proti pranju*. Poleg tega so nam na pomoč pri raziskavah priskočili tudi znanstveniki z Inštituta Hohenstein, ki ima poseben laboratorij za raziskave na oblačilih, kjer so oprali še dodatnih 200 kosov oblačil.

Formula proti madežem po pranju* v času pranja odstrani kovinske ione iz vode in tako prepreči, da bi se ti pomešali z UV filtri.

Zaščita pred soncem, ki dokazano ne pušča madežev na oblačilih

Kako formula prepreči madeže na oblačilih?
Ena od dveh sestavin v formuli proti madežem po pranju* odstrani ionske kovinske delce iz vode. Deluje namreč kot magnet in zagotovi, da se ti delci ne morejo tako zlahka pomešati z UV-filtri. Druga sestavina služi kot alternativna postaja za določene UV-filtre in pomaga, da ioni ne morejo ostati na tekstilnih vlaknih, ampak se lažje izperejo.

Ali nova formula vpliva na stopnjo zaščite pred soncem?
Ne, nova formula proti madežem po pranju ne spremeni UV-zaščite pred soncem. Prav tako zaščita pred madeži ne vpliva na vodoodpornost kreme za sončenje, saj se formula proti madežem* aktivira le med pranjem.

Kakšni so bili rezultati poskusnega obdobja?
NIVEA SUN Protect & Bronze z novo formulo proti madežem po pranju* smo testirali na kar 300 uporabnikih. Med njimi je kar 9 od 10 uporabnikov potrdilo, da na njihovih oblačilih po pranju ni bilo nobenih ostankov madežev in da je izdelek izpolnil njihova pričakovanja med izdelki za zaščito pred soncem, ki ne puščajo madežev po pranju*.**

*Pomaga zmanjšati intenzivnost madežev, ki jih povzročajo sredstva za zaščito pred soncem, po pranju.
**PIU Test blagovnih znamk, marec 2016, Kanarski otoki, Španija. Testirani izdelki: NIVEA SUN Protect & Moisture losjon 30, NIVEA SUN Protect & Moisture sprej ZF 30. Vsak testiran na vzorcu 150 oseb.