ČVRSTA KOŽA: ZA VAS SMO PRIPRAVILI ŠEST NASVETOV


KORAK ZA KORAKOM DO ČVRSTEGA TELESA

Gladka in čvrsta koža je želja večine žensk. Za vas smo pripravili šest preprostih nasvetov, s katerimi si boste lahko izpolnili to željo.

Šest nasvetov za napeto in čvrsto kožo

Koža ne postane čvrsta in gladka čez noč. Kljub temu si veliko žensk želi čudovite kože. Prava kombinacija športa, prehrane in nege kože je tista, ki vas pripelje do želenega cilja. Spoznajte šest naših čisto preprostih, a presenetljivo učinkovitih nasvetov, ki vas bodo pripeljali do napete kože.

1. Naj bo gibanje del vašega vsakdana.

Želeli bi se več gibati, vendar med delom, prijatelji, hobiji, družino in prijatelji preprosto ne najdete dovolj časa. Športne dejavnosti tako pogosto pristanejo na zadnjem mestu. 
Če se že najde čas, pa pogosto ne najdemo energije in volje, še posebej ob hladnih, deževnih dnevih, ko se vsi rajši skrijemo pod odejo in ostanemo na toplem.
Morda si v tem trenutku težko predstavljate, toda tudi lenobo je mogoče premagati. Čarobna beseda se glasi rednost. Če se boste redno ukvarjali s športom, si boste kaj kmalu težko predstavljali življenje brez gibanja. Do takrat boste seveda morali biti vztrajni.

Naj bo vaša motivacija: trening mišic prinese zdravje in srečo. Že po polurnem vsakodnevnem gibanju bodo vaše mišice večje, maščobnih blazinic pa bo čedalje manj. Tako boste učinkovito poskrbeli za čvrsto kožo in hujšanje bo končno steklo.

Poleg tega redna vadba osrečuje, saj se med gibanjem izločajo endorfini ali hormoni sreče. Tudi če gibanje poteka mimogrede – vse šteje.

Sledite NIVEA nasvetom:

 • Namesto dvigala uporabite stopnice.
 • Izstopite postajo prej in uživajte v sprehodu.
 • Namesto avta za krajše razdalje uporabite kolo.
Rajši kot da samo pokličete prijatelje, se sprehodite do njih na obisk.
Vaje za lepo in čvrsto postavo
Veliko žensk prisega na to vajo, saj poskrbi za oblikovanje postave.

2. S telesno vadbo boste utrdili zadnjico in stegna.

Na poti do čvrste kože in lepe postave, vam bodo mišice v veliko pomoč.Pripravili smo zelo preprosto vajo,s katero trenirate notranjo in zunanjo stran stegen ter zadnjico.

 • Lezite na hrbet, stopala naj bodo plosko na tleh (najbolje v širini bokov).
 • Dvignite medenico, tako da so trebuh in stegna poravnani.
 • Zadržite položaj ter močno napnite trebuh in zadnjico.
 • Ob vdihu razmaknite stegna in jih ob izdihu zbližajte. Naredite 20 ponovitev.
 • Spustite medenico, da znova ležite na hrbtu, in malo počivajte.
 • Ponovite vajo.
 • Iz tega izhodiščnega položaja lahko odlično trenirate tudi zadnjico.
 • Poravnajte trebuh in stegna ter iztegnite levo nogo.
 • Ob vdihu iztegnite in ob izdihu pokrčite.
 • Naredite 20 ponovitev in nato zamenjajte nogo.
 • Naredite dva niza na nogo.

Čvrsta stegna in zadnjica

Izberite pravega partnerja za telesno vadbo
Pravi pripomočki olajšajo hujšanje, koža pa postane bolj čvrsta.

3. Izberite pravega partnerja za vadbo.

Hujšanje in oblikovanje postave je veliko lažje, če imate podporo. S pomočjo teh pripomočkov bo telesna vadba še bolj učinkovita in zabavna:

Thera-Band:

Elastični trak Thera-Band spremeni naravno gibanje v intenzivno vadbo. Rezultat: mišice se okrepijo, maščobne zaloge se topijo in koža pa postane bolj čvrsta.

Nihajne ročke:

Ročke z vztrajnostno maso poskrbijo za bolj dinamično vadbo. Vsebujejo namreč posebno snov, ki se skladno z vašimi gibi ritmično premika. S tem boste porabili kar 33 odstotkov več kalorij kot običajno, zato so odličen pripomoček za hujšanje.

Kompresijske pajkice:

Zakrijejo težavne predele na stegnih, bokih in zadnjicah že med vadbo ter zmanjšajo obseg. Posebna kompresija deluje v samem kožnem tkivu in tako spodbuja prekrvavitev mišic ter kurjenje maščobnih oblog. Poleg tega se pri tem zmanjšuje tudi celulit.

Lepota prihaja od znotraj

Čvrsta-koža-in-hujšanje
Z gibanje in zdravo prehrano boste poskrbeli za hujšanje in čvrsto ter napeto kožo.

4. Naj vaša lepota zasije od znotraj.

Do čvrste kože boste prišli z rednim gibanjem in pravilno prehrano.

S temi nasveti, bo vaša koža postala bolj čvrsta in napeta, odvečnih kilogramov pa bo vse manj:

 • Sadje in zelenjava poskrbita za lep videz, hkrati pa telo oskrbita s pomembnimi hranili. Paradižnik, korenje, špinača in oreški so še posebej blagodejni za kožo.
 • Jagodičevje je bogato s koristnimi hranili in ima zelo malo kalorij. Vsebuje veliko vitamina C, ki spodbuja kurjenje maščob in krepi imunski sistem. Ste vedeli, da jagodičevja krepi tkivo in hkrati gladi celulit? Dodajte ga nekaj zjutraj med kosmiče, presenečeni boste, kako hitro se bodo pokazali rezultati.
 • Pijte, pijte – in še enkrat – pijte! Zaužijte dovolj tekočine, najbolj priporočljiva je voda. Izogibajte se pijači, ki vsebuje veliko sladkorja in ogljikovega dioksida ter se odpovejte alkoholu.
 • Zmanjšajte vnos kruha in izdelkov s kvasom ter raje izberite živila iz polnozrnate moke.
 • Izogibajte se kavi in sladkorju, saj mašita tkivo in tako otežujeta pot do napete kože.

Preberite, kako z NIVEA nasveti na preprost način do idealne telesne teže.


Nega

Številne ženske so odkrile skrivnost: S pravo nego telesa koža postane bolj čvrsta.

5. Nega kože.

Poleg zadostnega gibanja in pravilne prehrane je za lepo telo pomembna tudi prava nega kože.

Učvrstitveni negovalni izdelki, kot je učvrstitveni losjon za telo NIVEA Q10, bogato navlažijo kožo in jo naredijo bolj čvrsto in napeto.

Koži lasten koencim Q10, spodbuja obnavljanje celic in pomaga do bolj čvrste kože. Z vsakodnevno uporabo losjona za telo bo vaša koža sčasoma postala bolj prožna in elastična. Losjon nežno vmasirajte v kožo zjutraj in zvečer, da boste še dodatno prekrvavili kožo.

Ste že preizkusili NIVEA losjon za telo In-Shower Q10? Za čvrsto kožo boste tako poskrbeli že kar med prhanjem, poleg tega pa boste prihranili čas, saj vam po tuširanju ni potrebno nanašati še vlažilnega mleka za telo.
Do čvrste kože z masažo
Masaža vas bo sprostila, hkrati pa učvrstila vašo kožo.

6. Privoščite si masažo.

S pravo masažo boste spodbudili prekrvavitev tkiva in presnovo. Poleg tega je masaža zelo učinkovit način za oblikovanje postave. Pri tem si lahko pomagate z masažno rokavico iz lufe, ki ima posebno površinsko strukturo.

Z rokavico počasi krožite po predelih, ki jih želite učvrstiti. Tkivo se prekrvi in optimalno pripravi za nadaljnjo nego. Masažo tkiva je najbolje izvajati zjutraj.

Če boste te nasvete skrbno vključili v vsakdan, boste že kmalu opazili prve rezultate. Koža bo čvrstejša, kilogramov bo manj, vi pa boste prekipevali od energije in dobrega počutja. Želimo vam veliko uspeha.

NIVEA izdelki generic