MANDLJEVO OLJE - SLADKA RAZVADA ZA KOŽO

Zaradi svoje bogate sestave in blagodejnih učinkov na kožo je mandljevo olje pomembna sestavina v negovalnih NIVEA izdelkih.

Vsestransko uporabno in cenjeno mandljevo olje

Naravno mandljevo olje je bilo cenjeno že pred davnimi časi, njegova uporaba pa nadvse razširjena.

Od kod izvira mandljevo olje?

Odgovor se skriva v imenu. Mandljevo olje pridobivajo iz surovih mandljev. Drevo mandljevec uspeva v toplejših predelih zahodne Azije in severne Afrike, danes pa ga vzgajajo predvsem na Mediteranu, a tudi drugod po svetu. Postopek hladnega stiskanja mandljevega olja iz posušenih mandljev poznamo še iz starodavnih časov. Olje je bledo rumene barve, zelo nežnega, sladkega vonja. V zdravilne namene, predvsem za masaže, so mandljevo olje uporabljali že davno tega, v srednjem veku pa je postalo priljubljena sestavina v kulinariki. Dandanes je njegova vloga najvidnejša v lepotilnih in negovalnih izdelkih, saj ima številne pozitivne učinke na kožo in obraz.

 

Kaj vsebuje mandljevo olje?

  • vitamin E,
  • kalij,
  • cink,
  • mononenasičene maščobne kisline in
  • beljakovine.


5 načinov uporabe mandljevega olja

Mandljevo olje je čudovita rešitev za suho in občutljivo kožo obraza in telesa, tudi kožo dojenčkov. Uporabite pa ga lahko tudi za lepe lase in stopala.

Mandljevo olje za obraz

Zaradi svoje lahke, hitro se vpijajoče teksture, je mandljevo ojle primerno za vzdrževanje mladostnega videza in upočasnitev znakov staranja. Ker je hipoalergeno, je še posebej primerno za suho in občutljivo kožo.

Mandljevo olje za telo

Mandljevo olje je nepogrešljivo v izdelkih za nego telesa, še posebej tistih, ki so namenjeni negi zelo suhe kože, kot je že legendarno modro NIVEA mleko. V koži pomaga zadržati vlago, ne da bi mašilo pore. Koža je po redni uporabi bolj gladka in sijoča.

Mandljevo olje za stopala in roke

Suha in razpokana koža na petah je lahko neprijetna in celo boleča, za povrh pa je videti neurejeno. Pomagajte ji z redno uporabo izdelkov, ki vsebujejo mandljevo olje in čudovito dišijo. Še posebej pozimi pa vam bodo za izdatno nego s kremo Intensive Care hvaležne tudi vaše roke.

Mandljevo olje za lase

Z redno uporabo mandljevega olja na konicah las boste poskrbeli za sijoče lase zdravega videza. Hranilne snovi v naravnem mandljevem olju naj bi pomagale, da vaše konice ne bodo razcepljene in suhe.

Mandljevo olje za temne kolobarje

Pozabite na temne kolobarje pod očmi z uporabo krem za obraz, ki vsebujejo mandljevo olje. Vitamin E v mandljevem olju pomladi utrujeno kožo in zbudili se boste bolj sveži.


Bogata hranilna nega za suho kožo

Je lahko NIVEA mleko še boljše? Da! Izboljšanja formula s serumom za intenzivno vlaženje in 2-kratno količino mandljevega olja bo naredila vašo kožo vidno bolj gladko. 

Namig: da bi preprečili nastanek suhe kože, uporabljajte negovalno mleko za telo vsak dan, takoj po tuširanju ali kopanju. 

 

Negovalna olja v NIVEA izdelkih

Zaradi svoje bogate sestave in blagodejnih učinkov so olja pomembna sestavina v negovalnih NIVEA izdelkih. Odkrijte katera se še skrivajo v NIVEA izdelkih.

Arganovo olje

Že poznate čudežno naravno sestavino za lepo kožo in lase? Odkrijte, od kod izvira arganovo olje in, zakaj je tako cenjeno tudi v negovalnih izdelkih NIVEA.

Jojobino olje

Odkrijte zakaj je to olje omamnega vonja tako posebno in, zakaj bi ga morali vključiti v svojo dnevno lepotno rutino.