Najnežnejša nega
od prvega dne

NIVEA BABY MICELARNI ŠAMPON ZA DOJENČKE IN MICELARNI ČISTILNI GEL ZA DOJENČKE

Inovacija

NEŽNA MICELARNA FORMULA ZA DOJENČKE

Gotovo se strinjate, da je eden najlepših vonjev na svetu prav vonj dojenčka po kopanju. Da se kopanje dojenčka in umivanje nežnih las ne bi končalo s solzami, NIVEA predstavlja inovacijo – NIVEA baby micelarni šampon za dojenčke in micelarni čistilni gel za dojenčke.

Nivea Baby micelarni šampon za dojenčke

Posebno blaga formula NIVEA Baby micelarnega šampona za dojenčke s kamilico omogoča nežno umivanje dojenčkovih las, brez draženja. Ne vsebuje alkohola, parabenov in barvil, dojenčkovo lasišče pa očisti na najbolj blag način, ne da bi ga izsušil. Mimogrede: brez težav si ga lahko izposodi tudi mami.

Nivea Baby micelarni čistilni gel za dojenčke

Kopanje dojenčka brez solz? Seveda! Zahvaljujoč naravnim sestavinam in posebno blagi formuli NIVEA Baby micelarnega čistilnega gela za dojenčke, bo koža vašega malega sončka čista in mehka, kopanje pa se bo spremenilo v nepozabne trenutke igre in bližine. Ne vsebuje alkohola, parabenov in barvil.

Umivanje las

VSE O UMIVANJU DOJENČKOVIH LAS

Zakaj dojenčki sploh potrebujejo poseben šampon za dojenčke? Kaj storiti, če opazite temenca? Za vas imamo vse odgovore.

So temenca nevarna?

Temenca so povsem nenevarna in običajno izginejo sama od sebe, ko je dojenček star od šest do osem mesecev. Če jih je veliko in vas motijo, v dojenčkovo lasišče nežno vmasirajte NIVEA Baby negovalno olje, ga pustite nekaj časa, da se temenca zmehčajo, nato pa ga nežno izčešite z glavničkom.

Zakaj dojenčkovi lasje potrebujejo blago nego?

Zakaj dojenčki sploh potrebujejo poseben šampon za dojenčke? Kaj storiti, če opazite temenca? Za vas imamo vse odgovore.

Koža na lasišču dojenčkov in novorojenčkov še ni v celoti razvita, zato je zelo občutljiva. Lasišče pa ni pomembno le zaradi zaščite glave in možganov, temveč je nujno tudi za rast las. V času odraščanje se lahko koža na dojenčkovem lasišču tudi vname. V vročih poletnih dneh je nadvse pomemnbno, da dojenčkovo glavo in kožo na njej zaščitite s primernim klobučkom, dojenčka pa nikoli ne izpostavljajte neposredno sončnim žarkom.

Rast dojenčkovih las je lahko neenakomerna in nepravilna, lahko se zgodi, da lasje tudi izpadejo. Čeprav natačen vzrok še ni znan, je dobro vedeti, da nekaterim dojenčkom lasje pričnejo rasti šele pri enem letu starosti. Prav tako se lahko v zgodnjem obdobju dojenčkovega odraščanja spremenita barva in tekstura las, kar pa ni razlog za skrb, dokler je lasišče zdravo.

Četudi uporabljate blagi šampon kot je NIVEA Baby micelarni šampon za dojenčke, se na lasišču lashko pojavijo temenca. Gre za maščobo, ki ščiti kožno površino, ki se pri dojenčkih lahko neuravnoteženo izloča. A brez skrbi – temenca dojenčka ne srbijo in ne motijo.


Kopanje dojenčka

ČAS JE ZA KOPANJE

Kopanje dojenčka je lahko čudovita izkušnja za starše in dojenčka. Običajno pride na vrsto na koncu dneva, zato si lahko zanj vzamete čas in zares uživate v skupnih trenutkih bližine.

Pomembni nasveti za kopanje dojenčka

Dojenčka ni potrebno kopati vsak dan. Dvakrat ali trikrat tedensko bo povsem zadostovalo. Seveda pod pogojem, da dojenčku redno menjate plenice in ga pri tem temeljito očistite z vodo ali vlažnimi robčki. Enako velja tudi za hranjenje – ostanke hrane čimprej očistite in dojenčka po potrebi preoblecite v sveža oblačila.

Čas je za kopanje! S prvim kopanjem počakajte, dokler dojenčku ne odpade popkovnica. Temperatura vode naj bo okrog 37 °C. Za kopanje uporabite nežne izdelke, namenjene posebej za občutljivo dojenčkovo kožo, kot je NIVEA Baby micelarni čistilni gel za dojenčke.

Po kopanju dojenčka čimprej ovijte v toplo brisačo – v zimskih mesecih jo lahko segrejte na radiatorju. Dojenčkove kože ne drgnite, temveč jo le nežno pivnajte. Posebej pozorni bodite na kožnih pregibih, ki naj bodo popolnoma suhi.

Pazite, da čofotanje v vodi ne bo trajalo predolgo, saj lahko topla kopel izsuši dojenčkovo kožo.

4 nasveti za pravilno kopanje dojenčka

  • Najprej preverite temperaturo vode z zapestjem ali komolcem, šele nato položite dojenčka v kopel.
  • Nikoli ne pustite dojenčka samega v vodi, niti za trenutek.
  • Za nežno sušenje dojenčka uporabite ogreto brisačo, ki dojenčkom nadvse prija.
  • Ne pozabite si vnaprej pripraviti čistih oblačil ali pižame, da bo od kopeli pomirjen dojenček kar najhitreje pripravljen za sladko spanje.

DODATNI NASVETI ZA NEGO DOJENČKA

Od pleničnega izpuščaja do nege prehlajenega dojenčka – za vas smo pripravili zanimive članke, polne uporabnih nasvetov!

Kaj storiti, če je dojenček prehlajen?

Ne glede na to, kako dobro skrbite za svojega sončka, bo slej ko prej prehlajen. Preverite, kako ublažiti najpogostejše simptome prehladnih obolenj kot sta povišana temperatura in zamašen nos.

Kako preprečiti plenični izpuščaj?

Dojenčkova ritka bo ostala zdrava in negovana s pravilno nego in kakovostnimi izdelki, prilagojenimi nežni dojenčkovi koži. Preverite, kako preprečiti plenični izpuščaj.